• Informacje na temat:

    muffinki czekoladowo-serowe ewa gotuje program

Przepisy na temat: muffinki czekoladowo-serowe ewa gotuje program
Artykuły na temat: muffinki czekoladowo-serowe ewa gotuje program
  • Mawia się, że „wiek to tylko liczba”, a Roxy Dillon dostarcza na to dowodów naukowych, przekonując że nie jesteśmy skazani na zmarszczki jako oznakę wieku. Nieprzyjemne niespodzianki, jakie gotuje nam lustro, są bowiem efektem pogarszającego się funkcjonowania komórek i hormonów. Badania naukowe udowadniają, że po trzydziestce poziom hormonów szybko spada, co prowadzi do niepożądanych zmian, np. do wypadania włosów czy obwisania skóry. Na szczęście wszystkie te objawy można zahamować. Autorka...

  • Już teraz możesz przygotować samodzielnie, przepyszne ciasta, które w programie przygotowała Agata or Zdjecie: Materiały prasowe Bake Off - Ale ciacho „Bocianie gniazdo Kasi" Zdjecie: Materiały prasowe Bake Off - Ale ciachoKRUCHE:2 szk. mąki (300 g)2 łyżeczki proszku do pieczenia½ kostki masła (100 g)1 łyżka smalcu1/3 szk. cukru (100 g)1 jajko2 żółtkacukier waniliowyPrzygotowanie ciasta kruchego:Mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać z masłem (twarde masło można zetrzeć na tarce) i smalcem....

  • Ania znakomicie poradziła sobie z zadaniem i dla jurorów przygotowała babeczki przypominające postacie z gry Angry Birds. Ciasto: 150 ml oleju rzepakowego100 g cukru brązowego25 g cukru pudru1 łyżeczka ekstraktu z wanilii2 jaja130 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1½ łyżeczki cynamonu1 łyżeczka chili150 g startej marchewki50 g orzechów pekan25 g rodzynek Krem: 400 ml śmietany kremówki250 g serka mascarpone1 pomarańcza1 łyżeczka cukru pudrumasy cukrowe: żółta, pomarańczowa, czerwona,...

  • Już niedługo poznamy zwyciężczynię czwartej edycji programu "Bake off - Ale ciacho!". Która z finalistek podbije serca jurorów, zyska tytuł Polskiego Mistrza Wypieków oraz 50 000 złotych? Walka o finał była niezwykle trudna. Jacek, Olga, Ola i Danusia w konkurencji technicznej musieli zmierzyć się z mistrzowskim przepisem Krzysztofa Ilnickiego - deserem "Tekstury maliny". Na wykonanie zadania uczestnicy programu mieli aż trzy godziny, jednak do ostatniej chwili walczyli z czasem, aby...

  • Kolejna książka Michaela Mosleya. Tym razem autor proponuje cykliczne ograniczanie kalorii, dzięki któremu nie tylko szybko (i zdrowo!) można stracić na wadze, ale i uniknąć efektu jojo. O czym jest Fast 800? Na potrzeby książki Fast 800 autor przeprowadził (jak to zwykle robi) eksperyment na sobie - przytył kilka kilogramów, a potem z pomocą okresowych postów powrócił do swojej wagi, bez efektu jojo. Mosley przekonuje, że szybka utrata wagi ze stałym efektem jest możliwa. W swojej książce...

  • Już jutro startuje V EFS! Serdecznie zapraszamy mieszkanców Lublina i okolic! Fot. 123RF/Picsel V EUROPEJSKI FESTIWAL SMAKU w LublinieProgram CZWARTEK - 5.09.2013 10.00-15.00 - Smaki Kozłówki, Centrum Promocji Województwa Lubelskiego15.00 - Rozpoczęcie Jarmarku św. Jacka oraz Zielonego Targu na Błoniach18.00 - Uroczyste otwarcie Festiwalu Smaku połączone z wernisażem wystawy „Natura i harmonia", Muzeum Lubelskie19.00 - Wernisaż wystawy „Prawosławie przez dziurkę. Wystawa Fotografii otworkowej...

  • 12 kwietnia jest zdecydowanie najsłodszym dniem w roku. To właśnie wtedy na całym świecie obchodzi się światowy dzień czekolady. Z tej okazji przygotowaliśmy dla was zestawienie najsmaczniejszych czekoladowych przepisów. Dzięki nim świętowanie będzie naprawdę słodkie. Fot. 123RF/Picsel Dlaczego warto jeść czekoladę? Okazuje się, że znakomity smak to nie jedyny z jej atutów. Jedzenie gorzkiej czekolady, zawierającej jak najwięcej kakao, już od wielu lat jest zalecane przez dietetyków. Jak...

  • Łatwość teksturowania smaku, wszechstronność wykorzystania i szybkość przygotowania - to najważniejsze cechy mięsa QAFP ze znakiem „Sprawdzony drób”. O tych i innych walorach mięsa drobiowego QAFP oraz możliwościach wykorzystania go do przygotowania potraw inspirowanych kuchnią Dalekiego Wschodu będą mogli przekonać się uczestnicy pokazu, który odbędzie się 10 maja w Bielsku-Białej.   Drób to drugi (po wieprzowinie) najczęściej spożywany rodzaj mięsa w Polsce. Szacuje się, że przeciętny...

  • Z Katarzyną Meller rozmawiamy o rodzinnych tradycjach, programie "Ameryka Express" oraz kulinarnych podróżach w poszukiwaniu najciekawszych smaków. Fot. materiały prasowe/Food Network Czy zamiłowanie do gotowania towarzyszy pani od zawsze? Zamiłowanie do gotowania jest chyba w moim przypadku genetyczne. Moja mama nie tylko świetnie gotowała, była również autorką książek kucharskich i historykiem kulinarnym. Kiedy chciałam z nią porozmawiać, wiedziałam, że znajdę ją w kuchni. Od małego więc...

  • Marysia Depereas zdecydowała się na połączenie czekolady z pomarańczą, a jak wiemy, taki duet jest nie do pobicia! Biszkopt3 jaja100 g drobnego cukru do wypieków100 g zmielonych migdałów (bez skórki)38 g mąki pszennej38 g kakao4 białka38 g drobnego cukru do wypieków Ciasteczka100 g mąki pszennej100 g cukru1 łyżeczka cukru waniliowego1 szczypta soli2 jajka250 ml mleka50 g masła Migdały w karmelu150 g cukru40 ml wody 75 g obranych migdałów Pralina50 g gorzkiej czekolady100 g migdałów w...