• Informacje na temat:

    mrożone truskawki ciasto

Przepisy na temat: mrożone truskawki ciasto
  • Knedle z truskawkami

    Składniki 1 kg ziemniaków 1 szklanka mąki ziemniaczanej lub mąki pszennej 1 jajko 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżki oleju lub masła mrożone truskawki Przygotowanie 1. Ziemniaki obierz, umyj(...) masło. Zagnieć gładkie ciasto. 2. Z ciasta formuj kuleczki, zrób dołek. Do dołka włóż owoc i zalep wokół. Uformuj kulkę. Jeśli ciasto się klei, obsyp ręce mąką. Wrzucaj knedle do wrzącej, osolonej...

  • Wypróbowany przepis na "Mrożone ciastka"

  • Ciasto drożdżowe z owocami

    ...) płatki migdałów do dekoracji Kruszonka: 100 g mąki 50 g masła 60 g cukru Dodatkowo: 500 g truskawek, czereśni, poziomek, wiśni - można wykorzystać mrożone owoce(...) minimum 6 godzin, a najlepiej na całą noc. 2. Po tym czasie dodać przesianą mąkę i dokładnie wyrobić (mieszadłem miksera lub ręką). Ciasto wyrabiać przez około 15 minut lub do czasu aż będzie...

  • Wypróbowany przepis na "Mrożone waniliowe paczuszki z truskawkami"

  • Składniki : 1kg mąki, 5 jaj,kostka drożdży,1 szklanka cukru, 200g margaryny, olejek waniliowy lub cukier waniliowy, truskawki mrożone lub świeże, mleko.

  • szybkie i smaczne, kruchutkie znikają w mgnieniu oka .

  • Jej wysokość truskawka w kilku odsłonach. Zobacz przepisy!

    Kuszą kolorem i zapachem, wabią dojrzałą słodyczą. Truskawki to owoce, z których można przyrządzić prawdziwe kulinarne cuda. Na przykład włoską panna cottę, aromatyczną sałatkę, domowe lody z nutą wanilii. Oto kilka naszych propozycji!

  • pyszne ciasto które przypomina lato nawet w zimie

  • Owoce, na które czekamy

    Sezon na truskawki i rabarbar coraz bliżej!

  • Bardzo lubię serniki, a te przygotowywane na zimno smakują jeszcze lepiej, zwłaszcza z dodatkiem owoców ;)

Artykuły na temat: mrożone truskawki ciasto
  • Nie bój się mrozić

    ...podarowało nam lato? Agrest przechowujemy max. 12 miesięcy; przed zamrożeniem powinien być dokładnie umyty i oczyszczony z szypułek i ogonków. Truskawki przechowujemy max. 12 miesięcy; przed(...), mrożonki  sprawdzają się idealnie. Pomidory przechowujemy max. 12 miesięcy; zanim włożymy je do zamrażalnika musimy je dokładnie umyć i oczyścić z szypułek. Na pewno ich nie kroimy, powinny być zamrożone...

  • Mrożenie to idealny sposób na przechowywanie jedzenia. Opóźnia ono psucie się warzyw, owoców i mięs, jednocześnie nie pozbawiając ich wartości odżywczych .Czy produkty zamrożone latem można będzie bezpiecznie jeść w zimie? Czy wszystkie produkty można zamrażać?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Przygotowanie produktów do mrożenia Wszystkie produkty, które chcemy zamrozić musimy odpowiednio przygotować, tak by po rozmrożeniu były smaczne i zdrowe. Pierwszym krokiem mrożenia produktów jest ich...

  • Ciasta z budyniem

    Waniliowa kremówka z lukrem Składniki na 6 porcji: 6 płatów mrożonego francuskiego ciasta (po ok. 4,5 dag każdy), 400 ml + 5 łyżek mleka, 1 torebka budyniu waniliowego, 3 łyżki cukru, 3 łyżki(...) rozwałkowane placki. Ciasto gęsto ponakłuwać widelcem (aby podczas pieczenia para miała ujście). Formy z ciastem kolejno wstawiać do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C. Piec po 20-25 minut...

  • Polska należy do drugiej, zaraz po Chinach, truskawkowej potęgi świata. Rocznie produkuje się u nas od 150 do 200 tysięcy ton słodkich owoców. Czekamy na nie cały rok, zajadamy się nimi nie dłużej niż 6 tygodni, a co o nich wiemy? Czy potrafimy kupować dobre truskawki?   Na początek trochę historii. Truskawka kiedyś była poziomką - docenioną na dworze króla Francji Ludwika XVI. Znany z licznych podbojów miłosnych król szukał w poziomce siły do kolejnych romansów. Niestety poziomka chilijska,...

  • Najwyższy czas na truskawki

    ...świeżych owoców. Warto też zamrażać całe truskawki, bo zachowują wtedy większość cennych właściwości oraz smak, choć tracą jędrność. Aby przywrócić im naturalny wygląd, wystarczy wrzucić zamrożone owoce do gorącej galaretki owocowej. Uwaga! Trzeba ją przygotować z połowy ilości wody podanej na opakowaniu. Tężejącą masę można wyłożyć na ciasto, np. sernik na zimno. Przed zamrożeniem, truskawki należy...

  • Truskawki powstały dzięki łakomstwu jednego z francuskich królów i ciekawości jego szpiegów. Niezależnie od ich intencji, powinniśmy jednak być im wdzięczni za te wspaniałe owoce. Truskawka nie jest dziełem natury. Powstała z poziomki, która znana była od wieków nie tylko jako smaczny owoc, ale też jako skuteczne lekarstwo na rozmaite dolegliwości. Najwcześniejsze wzmianki o poziomkach pojawiają się u Owidiusza i Wergiliusza, opisał je również Pliniusz w encyklopedii "Naturalis Historia"....

  • O tym musisz pamiętać robiąc sernik na zimno

    Truskawki zawsze myję z szypułkami. Ich usunięcie powoduje, że owoce tracą dużo soku, nieładnie wyglądają, a także szybciej się psują.

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób możemy je wykorzystać. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco bardziej skomplikowane, kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z truskawek, jak zwykle możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka...

  • Najlepsze smaki lata

    Z ciasta francuskiego umieściliśmy pomysły na to, co możecie wyczarować z gotowego, mrożonego ciasta, dostępnego w sklepach. Fotoinstrukcje pokazują jak krok po kroku wykonać bardziej skomplikowane dzieła. Z pewnością zaciekawią was również ciasta "na zimno", które można przygotować bez pieczenia . Tutaj nie ma ryzyka, że ciasto nie wyrośnie. Takie desery można przyrządzić nawet będąc na...

  • W Waszych odpowiedziach najczęściej pojawiały się ciasta, które przygotowuje się szybko i bez pieczenia. Nagrodziliśmy 4 przepisy, których autorzy otrzymają od nas książki Siostry Salomei. Bardzo dziękujemy za to, że podzieliliście się z nami swoimi pomysłami na letnie ciasta. Wszystkich biorących udział w konkursie gorąco zachęcamy do dołączenia do społeczności Smakera i dzielenia się swoimi przepisami. Osoby, do których powędrują książki to: Pani Mirosława "Letnie ciasto powinno być...