• Informacje na temat:

    mrożone kluski na parze

Przepisy na temat: mrożone kluski na parze
Artykuły na temat: mrożone kluski na parze
  • Rolady i roladki

    Składniki na 6-8 porcji: 1 pierś indyka (ok. 1,2 kg), 45 dag mrożonego szpinaku, 1 średnia marchewka, 1/2 strąka czerwonej papryki, 10 dag sera feta, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, sól, pieprz, olej(...) ugotujesz je na parze.Zwinięte roladki ułóż obok siebie w garnku do gotowania na parze, gotuj 15-20 minut. Roladki wołowe Składniki na 8 sztuk: 8 plastrów wołowiny (np. z udźca, ligawy, polędwicy...

  • Dania mączne cieszą się w polskiej kuchni sporą popularnością. Skąd ona się bierze i za co tak bardzo lubimy kopytka? Obecna kuchnia polska jest wypadkową kuchni szlacheckiej i kuchni chłopskiej. Ta pierwsza to dania wykwintne, często goszczące na świątecznych stołach, druga jest kuchnią codzienną, ekonomiczną, prostą i szybką. Jej potrawy możemy spotkać w barach szybkiej obsługi, a także w restauracjach tradycyjnych. Kopytka zaliczają się do kuchni chłopskiej. Są potrawą tanią w...

  • Dieta na przesilenie wiosenne

    ...miękka. 400 g filetów z dorsza przypraw ziołami, ugotuj na parze. Dodaj do risotto na 10 minut przed końcem duszenia. Przypraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną curry. Przed podaniem posyp natką(...) mieszanką 4 dzwonka łososia, przykryj i odstaw na 30 minut. Rozgrzej piekarnik do 170 st. C. Piecz rybę 40 minut pod przykryciem. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i warzywami ugotowanymi na parze. Włosy...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • ...kurczaka, kasza gryczana (3 łyżki) warzywa na parze. Kompot ze świeżych owoców bez dodatku cukru (1 jabłko na szklankę wody). • Podwieczorek: Surówka z utartej marchwi i jabłka posypana natką pietruszki i polana łyżeczką oliwy z oliwek. Serek twarogowy naturalny i 2-4 kromki chleba ryżowego. • Kolacja: Łosoś na parze, kasza jaglana (3-5 łyżek), pół szklanki fasolki szparagowej, bawarka...

  • Polacy uwielbiają kluski. Te potrawy to odbicie kuchni ludowej, chłopskiej – prostej, sycącej i na wskroś tradycyjnej. Fot. 123RF/Picsel Współczesna kuchnia polska jest wypadkową kuchni szlacheckiej i kuchni chłopskiej. Ta pierwsza to dania wykwintne, często goszczące na świątecznych stołach, druga jest kuchnią codzienną, ekonomiczną, prostą i szybką. To właśnie za sprawą kuchni chłopskiej w naszym jadłospisie znalazły się nieskończone ilości potraw z kasz i ziemniaków. Najlepszym przykładem...

  • Maluch po infekcji - najlepsze menu

    ...kłopoty trawienne: wzdęcia, zaparcia, bóle brzucha. Mięso, rybę czy warzywa przygotowuj na parze, duś lub gotuj w niewielkiej ilości wody. Możesz też piec je w folii aluminiowej. Unikaj warzyw wzdymających, np. gotowanej fasoli. Nie podawaj produktów smażonych, nawet jajecznicę zamiast smażyć na maśle, przyrządź na parze. Delikatne i pożywne będą także budynie i puddingi: mięsne...

  • Kopytka, knedle, pyzy i zacierki niezwykle często goszczą na naszych talerzach, a pośród nich bezapelacyjnie królują kluski śląskie. Jak je zrobić i z czym zaserwować? Odpowiedzi na te pytania doskonale znają nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Obecna kuchnia polska jest wypadkową kuchni szlacheckiej i kuchni chłopskiej. Ta pierwsza to dania wykwintne, często goszczące na świątecznych stołach, druga jest kuchnią codzienną, ekonomiczną, prostą i szybką. To właśnie za sprawą kuchni chłopskiej w...

  • Maluch po infekcji - najlepsze menu

    ...mieć kłopoty trawienne: wzdęcia, zaparcia, bóle brzucha. Mięso, rybę czy warzywa przygotowuj na parze, duś lub gotuj w niewielkiej ilości wody. Możesz też piec je w folii aluminiowej. Unikaj warzyw wzdymających, np. gotowanej fasoli. Nie podawaj produktów smażonych, nawet jajecznicę zamiast smażyć na maśle, przyrządź na parze. Delikatne i pożywne będą także budynie i puddingi: mięsne, z ryb czy...

  • Polacy to naród kluskowy. Kopytka, pyzy, śląskie, pierogi, knedle, zacierki – długo można by wymieniać polskie kluski. Te potrawy to odbicie kuchni ludowej, chłopskiej – prostej, sycącej i na wskroś tradycyjnej. Bardzo lubianymi kluskami są idealne na jesień ciepłe kluchy, czyli kluski kładzione. A o tym, że mogą wystąpić w niejednej odsłonie, wie każdy miłośnik kulinarnych eksperymentów, opartych na sprawdzonych wzorcach. Sprawdzone wzory Składniki:1,5 szklanki mąki½ szklanki wody2...