• Informacje na temat:

    mrozenie boczniakow

Przepisy na temat: mrozenie boczniakow
  • Naleśniki wytrawne

    Ta potrawa kojarzy nam się głównie z deserem. Ale nic bardziej mylnego! Z tego cieniutkiego placka można zrobić naprawdę mnóstwo dań, które będą smakowały domownikom.

  • Pyszne danie dla wielbicieli boczniakow- mozna jesc z chlebem jako gulasz, mozna zostawic troszke wiecej wody i wtedy podawac z ryzem lub makaronem.

  • Zielone knedle z kurkami

    Szpinak rozmroź, osącz. Bułkę pokrój w malutką kostkę, wymieszaj z mąką.

  • Smaczny, szybki obiad :) Bardzo sycace, z dodatkiem surowki- kompletny obiad.

  • 10 potraw z ziemniaków do przygotowania w 30 minut

    Szybkie, proste, tanie i bardzo smaczne dania z ziemniaków, które przygotujesz w pół godziny!

  • Lekki i dietetyczny,polecam wypróbować:)

  • Z grzybow hodowlanych - moje najsmaczniejsze. Specjalna odmiana boczniakow o przewybornym smaku. (Maja one bardzo gruby i duzy trzon z malutkim kapeluszem.) Wraz z chlebkiem, z buleczka albo bagietka z maslem ziolowym bedzie to dla Panstwa niezapomniana kolacja

  • Szybki, smaczny i niskokaloryczny obiadek :)

  • Tradycyjny mrozony krem, który smakuje z wieloma owocami...i nie tylko. Idealny deser na gorace dni.

  • W czasie upałów nikt nie tęskni za zwykłą kawą. Za to mrożona i owszem cieszy się powodzeniem. Polecam mój przepis.

Artykuły na temat: mrozenie boczniakow
  • Jak zwiększyć wchłanianie żelaza u chorych na anemię

    Ich dieta powinna obfitować w czerwone mięso oraz składniki odżywcze, które ułatwiają przyswajanie żelaza.

  • Boczniaki zyskują coraz większą popularność w naszym kraju. Znacznie łatwiej kupić je w sklepach i znaleźć ciekawy przepis z ich wykorzystaniem. Ale w jaki sposób wpływają na nasz organizm? Fot. 123RF/Picsel Większość grzybów posiada opinię smacznych chociaż niezbyt wartościowych produktów. Tymczasem istnieje szereg wyjątków od tej reguły. Jednym z nich z pewnością są boczniaki - grzyby o bardzo ciekawych właściwościach i wpływie na nasz organizm. Boczniaki pochodzą z Chin, gdzie od wielu...

  • Święta? W domu

    Popularne włoskie przysłowie: Natale con i tuoi e Pasqua con chi vuoi (Boże Narodzenie z rodziną, a Wielkanoc z kim chcesz) do niedawna nie sprawdzało się w Polsce, bo silna tutejsza tradycja rodzinna powodowała, że każde święta były celebrowane w familijnym gronie.

  • Zbliża się lato, czyli pora roku, na którą większość z nas czeka z utęsknieniem. Drobne marzenia - takie jak kombinacja przyjemnego wieczoru, tarasu i hamaka z orzeźwiającą i aromatyczną mrożoną herbatą – mogą się spełnić. Fot. 123RF/Picsel Brzoskwiniowe orzeźwienie Szklanka 350 ml - 1 porcjaSkładniki: 1 torebka herbaty Ahmad Tea London Earl Grey 250 ml gorącej wody 60 ml syropu brzoskwiniowego 15 ml świeżego soku z cytryny Świeże liście mięty Plasterek cytryny Kostki lodu...

  • Lekka, 5-dniowa dieta po świętach

    Czujesz się ociężała i z trudem dopinasz ulubione spodnie? Nasza kuracja pomoże ci wrócić do formy!

  • Mrożenie jest idealnym sposobem na przechowywanie mięsa. W ten sposób znacząco wydłużamy jego przydatność do spożycia oraz zachowamy jego naturalny smak. Warto jednak wiedzieć, w jaki sposób powinno się prawidłowo mrozić i rozmrażać tego typu produkty. Fot. 123RF/Picsel Do naszych zamrażarek nierzadko trafiają zbyt duże porcje obiadowe lub produkty, których nie zdążyliśmy zjeść, a chcielibyśmy uchronić je przed zepsuciem. Wiele osób stara się również w ten sposób maksymalnie wykorzystać...

  • Faszerowane warzywa

    Zapieczone, podajmy na obiad lub kolację

  • Mrożenie to idealny sposób na przechowywanie jedzenia. Opóźnia ono psucie się warzyw, owoców i mięs, jednocześnie nie pozbawiając ich wartości odżywczych. Czy produkty zamrożone latem można będzie bezpiecznie jeść w zimie? Fot. 123RF/Picsel Lato i to doskonały czas dla wszystkich wielbicieli owoców i warzyw. O tej porze roku mamy ich pod dostatkiem, dzięki czemu możemy cieszyć się nimi każdego dnia. Ale w jaki sposób zachować je na zimę? Wiele osób przygotowuje smakowite przetwory, jednak...

  • Dwa w jednym

    Co jest na antypodach fast foodu? Jednogarnkowce. Przyrządza się je łatwo, ale żeby osiągnąć kulinarny sukces, potrzebny jest czas. Dużo czasu. Warzone powoli w tym samym garze doprawione ziołami mięso i jarzyny zyskują bogactwo smaku, którego nie osiągnie się w żaden inny sposób. Pyszne i sycące potrawy jednogarnkowe zastąpią obiad z dwóch dań, więc karm się nimi, gdy chłodno.

  • Zamrażalnik nie zatrzymuje czasu, a włożone do niego jedzenie może się zepsuć. Sprawdź, co i jak długo możesz w nim przechowywać, a których produktów absolutnie nie powinieneś do niego wkładać. Fot. 123RF Lato i wczesna jesień to doskonały czas dla wszystkich wielbicieli owoców i warzyw. O tej porze roku mamy ich pod dostatkiem, dzięki czemu możemy cieszyć się nimi każdego dnia. Ale w jaki sposób zachować je na zimę? Wiele osób przygotowuje smakowite przetwory, jednak równie często dary matki...