• Informacje na temat:

    mroczna tajemnica ciasto

Przepisy na temat: mroczna tajemnica ciasto
  • Pyszne, slodkie muffinki z mala niespodzianka :)

  • Znane ciasto,które "chodziło" za mną od dłuższego czasu i z ciekawości musiałam wypróbować.Jest proste,mało składników a cała jego tajemnica polega na tym,,że w trakcie pieczenia samo dzieli się na trzy warstwy.

  • dla milosniczki tych okropnych lalek.....;)

  • Smaczne, łatwe do zrobienia

  • Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z arbuzem i malinami"

  • Jesienne ciasto pełne smaku.

  • Polecam takie ciasto dla ozdoby stołu na deser!

  • Czy mam jakąś propozycję na weekend? Po nieco chłodniejszym tygodniu w którym w ruch pewnie poszły już cieplejsze bluzy i płaszcze, no i rzecz jasna na otwarcie sezonu jesiennego w pełnej krasie proponuję rozgrzewające, aromatyczne ciasto. Nie byle jakie. Dyniowe. Jeżeli sceptycznie podchodzicie do tego warzywa, zwłaszcza do jego słodkich odsłon to miło się zaskoczycie. Jeżeli już jesteście jego fanami, zbliżający się weekend może zaowocować nowymi odkryciami kulinarnymi. Jeżeli starczy mi...

  • Ciasto przekładane gorącym kremem. Blaty ciasta przypominają mi w smaku herbatniki. Ciasto kroimy na drugi dzień, kiedy nieco zmięknie.

  • poduszkowiec to wilgotne ciasto czekoladowe połączone z białym serem. Ciasto bardzo proste w przygotowaniu, robiłam je już wielokrotnie i Wam też polecam. Przepis na dużą blachę 25x36cm…

Artykuły na temat: mroczna tajemnica ciasto
  • Książki, ciasta i boks

    .... Nawet jeśli w przepisie nie ma czekolady, to ją dodaję. Piekę brownie, serniki czekoladowe, ciasta bananowo-czekoladowe. Ciasto stwarza w domu fajny klimat, no i pozwala odpocząć. Biegasz jeszcze...

  • Czy wiesz skąd pochodzi awokado, jak bardzo jest zdrowe i co z niego zrobić? Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez niektórych klasyfikowane jako superowoc, bo awokado to właśnie owoc...

  • Utracona sztuka dochowywania tajemnic

    .... - Owszem - przyznałam, obracając się ku niej z ulgą. - Phoebe, prosimy o grzanki, trochę tego dżemu malinowego od pani Finch, ciasto czekoladowe, rożki imbirowe i wielki imbryk herbaty - instruowała...

  • Tradycja wypieku rogali świętomarcińskich trwa od 1891 roku. Zwyczaj ten rozpoczął się w Poznaniu, jednak z biegiem lat staje się coraz popularniejszy w całej Polsce, a co roku w samej stolicy rogala świętomarcińskiego tylko 11 listopada konsumuje się aż 250 ton tego specjału. Fot. 123RF/Picsel Jest słodki, pełen pysznego nadzienia, a do tego ma niesamowitą historię. Jego wyjątkowość każdego roku przyciąga do stolicy Wielkopolski tysiące turystów. Rogalami świętomarcińskimi Poznaniacy...

  • Karolu, kim ty jesteś?

    ...przeprowadzki. Znaleźliśmy czas, żeby pobawić się z nimi na sankach. Niestety, Karol wydawał mi się jakiś przygnębiony. Choć przywiozłam z cukierni dobre ciasto, nie miał apetytu. Był rozbity, jakby łapało(...) spytała, czy mogą dostać trochę tortu. Wyjęłam z lodówki ciasto. Julka wdrapała się babci na kolana, a Karolinka wgramoliła się na moje. Jadłyśmy tort w całkowitym milczeniu.Kiedy dziewczynki poszły...

  • - A właśnie tajemnica naszej kuchni wywodzącej się z biedy, tkwi w prostocie. Sekret smaku natomiast w składnikach wysokiej jakości, dojrzewających na słońcu - Tak o swojej kuchni mówią Włosi, którzy jeść pizze i pastę zaczęli dopiero w XIX wieku. W pierwszych wiekach istnienia Rzymu, jadano to, co można było przyrządzić, dzięki uprawie ziemi i hodowli bydła. Potrawą narodową była zwykła "papka" - gęsta i rozgotowana, ze zmielonego prosa, jęczmienia, pszenicy lub roślin strączkowych. Sztuka...

  • Czy biorąc do ręki torebkę żelków zastanawiacie się, skąd się wzięły w niej te wszystkie pyszności? Jeśli tak, to zdradzimy Wam tajemnicę produkcji żelków. Wszystko zaczyna się od projektu. Czy to będzie kształt misia, dżdżownicy czy butelki z colą, każdy żelek powstaje najpierw jako szkic na papierze. Odręczny rysunek jest skanowany do komputera, a program graficzny tworzy z niego dokładny trójwymiarowy obraz. Dane z rysunku technicznego przekształcane są za pomocą frezarki w gipsowy model,...

  • Maczanka krakowska często nazywana jest prababką hamburgera. Skąd się wzięła i czemu jest niezwykłym przysmakiem? Fot. 123RF Jak mawiają starsi krakowianie - maczankę wymyślono, aby w jakiś sposób wykorzystać pieczeń i duże ilości sosu, które powstały z innych potraw. Gościła zarówno w stałym menu eleganckich restauracji, na czele ze słynnym lokalem Koscha i Wybirała na rogu Grodzkiej i Poselskiej, ale i w zwykłych barach. Maczanką zajadali się niezamożni studenci oraz dorożkarze. Była jadłem...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Schabowy to znane wszystkim danie, jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić pysznego schabowego! Jak przyrządzić schabowego, który przejdzie do rodzinnej legendy?     © 123RF.COM/PICSEL Schabowego robi się banalnie prosto. Podstawą są 4 poniższe kroki: Krok 1. Kroimy schab w plastry. Krok 2. Rozbijamy je do preferowanej grubości. Krok 3. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Krok 4. Smażymy na głębokim tłuszczu z obu stron przez ok....