• Informacje na temat:

    można upiec pierniczki bez miodu

Przepisy na temat: można upiec pierniczki bez miodu
  • I otóż to.. Właśnie wkroczyliśmy w miesiąc, który powinien być jak najbardziej magiczny dla nas i dla naszych najbliższych. Mówimy tu o wspaniałym grudniu, który niesie radość i białe widoki za oknem, choć może od paru lat faktycznie ich nie ma, to warto pamiętać, że święta to nie tylko ładny wygląd, lecz i pyszne smakołyki. W tym np. pierniczki, które co roku większość rodzin przygotowuje i ozdabia lukrem, aby dzieci miały radość i satysfakcję z przygotowanych słodkości. Lukier, również...

  • Pyszne i łatwe pierniczki

  • ciasteczka w smaku przypominajace nasze polskie pierniczki, nie zawieraja miodu- barwe nadaje im roztopiony cukier i cynamon :)

  • Jak na pierniczki w wykonaniu niedrogie - na całą porcję zużyjemy tylko sto gram miodu i jedno jajko. Oblane kawowym lukrem potrafią podbić serce nawet największych pierniczkowych sceptyków. Gorąco polecam! Warto upiec już pod koniec listopada luba na początku grudnia, aby zdążył zmięknąć... jeżeli obudziliście się zbyt późno - i na to mam sposób ;)

  • nie wyobrażam sobie świąt bez pierników własnej roboty

  • Pyszne ciastka, na pewno wszystkim znane.

  • Życzę smacznego!!

  • Pyszne korzenne miodowe pierniczki bez dodatku cukru :)

  • Pierniczki bezglutenowe, świąteczne, miękkie i kruche, prawie jak te glutenowe i nie wymagają leżakowania, są miękkie już na drugi dzień, także można je upiec w ostatniej chwili, serdecznie polecam :-)

  • Pierniczki w sam raz na Święta

Artykuły na temat: można upiec pierniczki bez miodu
  • Jak przygotować święta bez chemii

    Julita Bator - autorka książek o zdrowym gotowaniu podpowiada, jak przygotować święta bez glutaminianu sodu i sztucznych barwników, żeby zachować tradycyjny smak wigilijnej kolacji.

  • Chyba nikt nie wyobraża sobie świąt bez pierniczków - czy to zawieszonych na choince, czy posklejanych lukrem w formę chatek z piernika, czy też wypełniających wielką, ciasteczkową puszkę. Niektóre przepisy wymagają pieczenia nawet na cztery tygodnie przed świętami. Poniżej dowiesz się, jak upiec pierniczki teraz lub na ostatnią chwilę. Fot. 123RF.COM/PICSEL Anna Starmach proponuje kilka pomysłów na przygotowania do wigilijnej kolacji (kandyzowana skórka pomarańczowa, cukier waniliowy) oraz...

  • Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto bożonarodzeniowe, jednak za symbol świąt bezsprzecznie uznaje się pierniki. Jak je przygotować, aby były naprawdę smaczne? Odpowiedź na to pytanie znają nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Boże Narodzenie to wyjątkowy czas w roku. Na te kilka niezwykłych dni znów stajemy się dziećmi. Tak samo jak one z radością wyglądamy pierwszej gwiazdki, z niecierpliwością rozpakowujemy prezenty i z tym samym smakiem zajadamy świąteczne potrawy. Oczywiście święta to...

  • Miód wzmacnia serce, koi skołatane nerwy, leczy przeziębienie i łagodzi podrażnienia skóry. Dodatkowo ma właściwości bakteriobójcze i uodparniające. Fot. 123RF.COM/PICSEL Miód jest jednym z najcenniejszych darów jakie otrzymaliśmy od natury. Naukowcy wykazali, że regularne spożywanie miodu ma zbawienne skutki dla całego organizmu. Powstawanie miodu Miód produkują pszczoły, zanosząc do ula nektar kwiatowy albo spadź. Nektar jest wydzieliną roślin, składającą się głownie z fruktozy i glukozy,...

  • Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto bożonarodzeniowe. Najważniejszym jest jednak, by były przygotowane dokładnie według receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Dla takich pyszności warto zapomnieć o diecie i w Boże Narodzenie pozwolić sobie na kulinarne grzeszki. Fot. 123RF Boże Narodzenie to wyjątkowy czas w roku. Na te kilka niezwykłych dni znów stajemy się dziećmi. Tak samo jak one z radością wyglądamy pierwszej gwiazdki, z niecierpliwością rozpakowujemy prezenty i z tym samym...

  • Myślisz, że będąc na diecie możesz całkowicie zapomnieć o wieczornych przekąskach? Nic z tych rzeczy! Oto kilka produktów, których zjedzenie z pewnością nie zaowocuje dodatkowymi kilogramami, wskazywanymi przez wagę. Fot. 123RF/Picsel „Jeśli chcesz schudnąć, nie możesz zjadać żadnych posiłków po 18" - to jeden z tych mitów dietetycznych, które już od dawna pokutują w naszym społeczeństwie. Tymczasem mamy dobrą wiadomość, dla wszystkich osób, którym do tej pory kiszki grały marsza w godzinach...

  • Myślisz, że będąc na diecie możesz całkowicie zapomnieć o wieczornych przekąskach? Nic z tych rzeczy! Oto kilka produktów, których zjedzenie z pewnością nie zaowocuje dodatkowymi kilogramami, wskazywanymi przez wagę. „Jeśli chcesz schudnąć, nie możesz zjadać żadnych posiłków po 18" - to jeden z tych mitów dietetycznych, które już od dawna pokutują w naszym społeczeństwie. Tymczasem mamy dobrą wiadomość, dla wszystkich osób, którym do tej pory kiszki grały marsza w godzinach wczesno...

  • Miód jest cennym darem natury. Pomaga walczyć z różnymi chorobami, zachować młodość i urodę, a do tego pysznie smakuje. Jednak, aby cieszyć się jego właściwościami, musimy zyskać pewność, iż nie kupujemy podróbek. Fot. 123RF/Picsel Miód jest jednym z najcenniejszych darów jakie otrzymaliśmy od natury. Naukowcy wykazali, że jego regularne spożywanie ma zbawienne skutki dla całego organizmu. Miód zawiera dużo mikroelementów, kwasów organicznych i substancji bakteriobójczych. Jedną z nich jest...

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...

  • Coraz więcej kupujemy i coraz więcej wyrzucamy. Marnotrawienie jedzenia to zmora w całej Unii Europejskiej. Czy można temu zapobiegać? Zobaczcie, co można jeść po terminie! Fot. 123RF/Picsel Zacznijmy od tego, że używa się dwóch różnych zapisów na opakowaniach: - "należy spożyć do..." - to oznaczenie daty, po której produkt nie nadaje się do jedzenia, po upływie tego terminu może być szkodliwy ("termin przydatności do spożycia") - "najlepiej spożyć przed (końcem)..." - to oznaczenie, które...