• Informacje na temat:

    można piec na pergaminie na patelni

Przepisy na temat: można piec na pergaminie na patelni
  • Wielkanocne pomysły na wykorzystanie boczku w plastrach

    Trudno wyobrazić sobie wielkanocny stół bez aromatycznych wędlin. Wśród półmisków mięs pierwsze skrzypce gra biała kiełbasa, pasztet i boczek. Boczek serwować można jako pełnoprawną wędlinę, ale jego plastry sprawdzą się także w formie dodatku do świątecznych przekąsek. Poznajcie najlepsze pomysły na wykorzystanie boczku w plastrach.

  • Obowiazkowa potrawa na moim bozonarodzeniowym stole, moj maz zawsze sie nim zachwyca. Poprostu pyszne...

  • Made in USA

    ...g mieszanych sałat, 200 g sera żółtego Bursztyn, 4 jajka wiejskie typu 0, 120 ml wody gazowanej, 50 ml sosu z pieczeni lub sosu Worcestershire, 50 ml musztardy rosyjskiej, 1 łyżeczka mielonych(...) oczku. Wymieszaj je z musztardą, sosem pieczeniowym, przyprawami i wodą gazowaną. Wyrabiaj ręcznie około pięciu minut. Przygotuj konfiturę: w rondlu gotuj cukier z wodą aż zgęstnieje i wsyp pokrojoną...

  • Jak już zdąrzyliście pewnie zauważyć bardzo lubię niezbyt słodkie i mocno cytrynowe desery. Jeśli również lubicie te klimaty to zapraszam na moje dzisiejsze ciasto. Jest bardzo orzeźwiające, idealne na ostatnie upały. W smaku przypomina trochę sernik na zimno, chociaż nie ma w nim ani odrobiny sera. Jeśli chcecie być bardziej ambitni można je przygotować na upieczonym własnoręcznie cienkim biszkopcie, a jeśli zwyczajnie nie macie na to czasu, można go spokojnie zastąpić gotowymi biszkoptami,...

  • Lżejsza wersja warzyw bez tłuszczu. Chrupiące , smaczne i zdrowe.Dietetyczne danie i pyszne.

  • jajka,mąka,cebula......

  • Ciasto banalne w wykonaniu ale niebanalne w smaku. Polecam każdemu. Robi ono furorę wśród znajomych ale i nie tylko.

  • Smażony pstrąg z chrupiącą skórką, chuda ryba z dodatkiem aromatycznych ziół.

  • Wielu fermentatorów uważa, że kisić i fermentować można WSZYSTKO, dlaczego zatem cebula miałaby być wyjątkiem? Nadszedł więc czas na to, by zakisić cebulę i poznać jej smak.

  • Prosty przepis na naleśniki w formie torcika przekładane bitą śmietaną z białym serem.

Artykuły na temat: można piec na pergaminie na patelni
  • Tradycyjny wiedeński strudel jabłkowy

    ...1. Rodzynki przebrać, skropić likierem owocowym albo winiakiem. Odłożyć na około 30 minut. Na patelni rozgrzać 30 g masła. Zrumienić na nim bułkę tartą....

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Pierogi z różnych stron świata

    Można je piec, smażyć lub faszerować na wiele sposobów. W każdej wersji są wyborne.

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Jakie mają zalety i dlaczego warto przygotowywać je w ten sposób? Fot.123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne...

  • Z mięsa mielonego

    Z mielonego mięsa można zrobić nie tylko kotlety mielone na niedzielny obiad.

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Joanna. Ciasto drożdżowe 500 g mąki pszennej (typ 500) 150-200 ml wody 25 g świeżych drożdży 200 ml mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 50 ml oleju roślinnego lub oliwy z oliwek Farsz 200 g sera feta 200 g mozzarelli 1 łyżka mąki pszennej 50 ml mleka 1 garść świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku Złożenie 5 jajek 40 g masła Ciasto drożdżowe Do miski wsypać mąkę. Wodę podgrzać do temperatury około 40°C...

  • Apetyt na zielone

    Można je dusić, blanszować, miksować na krem. Bogactwo młodych zielonych liści, ziół i warzyw o tej porze roku daje w kuchni wiele możliwości.

  • Grill brzmi trochę groźnie, kiedy trzeba przygotować coś innego niż kiełbaski albo warzywa, piekarnik też trochę straszy, bo nigdy nie wiadomo jaki sposób grzania będzie najlepszy dla potrawy, a kuchenka mikrofalowa zawsze źle potraktuje jedzenie. Fot.123RF/Picsel Przygotowywanie mięsa na patelni wydaje się więc być wyborem, który sprawia najmniej trudności i gwarantuje sukces. Warto jednak znać kilka reguł, które pozwolą jeszcze lepiej i efektywniej smażyć mięso. 1. Nie wrzucaj mięsa na...

  • Rozmaitości z cukinii

    By urozmaicić smak potraw, część cukinii można zastąpić bakłażanem.

  • Jak w kilka chwil przygotować smaczne i sycące śniadanie? Na to pytanie odpowie Piotr Sajdak w pierwszym odcinku vloga "Florina - Zasmakuj Radości". Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.