• Informacje na temat:

    mózgi wieprzowe

Przepisy na temat: mózgi wieprzowe
  • Małe, mięsne kuleczki, które sprawdzą się zarówno jako danie główne jak i przekąska ;). Pulpety wieprzowe mogą być idealną propozycją na rodzinny obiad.

  • Klasyczne sznycle wieprzowe podane z ziemniakami i warzywną surówką.

  • Tanie, smaczne, a''''la stroganow.

  • Danie dobre na obiad,proste i smaczne.

  • Co poradzę? Najbardziej smakuje mi właśnie galareta wieprzowa, drobiowa ujdzie, ale to nie ten smak. Jeżeli macie podobnie, zapraszam po przepis na domową galaretę wieprzową. Pyszności!

  • Kofty wieprzowe

  • Flaki bardzo pyszna i aromatyczna zupa rozgrzewająca , pożywna i sycąca . Podajemy z bułkami lub chlebem .

  • Roladki proste i pyszne dostarczające dużo energii . Bardzo smaczne do tego ziemniaki ,sos ,surówka lub sałata lodowa i mamy pyszny gotowy obiad

  • Tradycyjne polskie roladki.

  • pyszne mięsko

Artykuły na temat: mózgi wieprzowe
  • Podroby na stole

    Piąta ćwiartka to termin oznaczający części tuszy zwierząt, które po uboju nie stanowią żadnej ćwiartki mięsa, czyli podroby. Są to m.in.: nerki, płuca, serca, ozorki, grasice, żołądki, mózgi, nogi, ogony, policzki. Dziś wracają do łask. Jak je wykorzystać? Radzi Hanna Szymkiewicz, doświadczona mistrzyni kulinarna.

  • Wątróbka, nerki, mózgi, żołądki, serca, ozorki i wiele innych przestały już być traktowane jako towar z niższej półki. Coraz częściej zwraca się uwagę na ich zdrowotne korzyści jak i walory smakowe. Czy warto zatem sięgać po podroby? Fot. 123RF/Picsel Uszy, jelita i ogony są popularne w Azji, płuca, śledziona we Włoszech a nerki w Szwecji . W Polsce zapomniana grasica rozkochała w sobie francuskie podniebienia, a Włosi dodają ją do bardzo wykwintnego risotto. Dla niektórych niska cena może...

  • Szczupła po 40-tce

    ...z dodatkiem karmelu! Wskazówka dietetyczna Warto wykluczyć z diety: tłuste produkty wieprzowe, boczek, baleron, podroby. Bez żalu można pożegnać tłuste twarde sery i wysokoprocentową śmietanę...

  • Polska jest krajem, gdzie od wielu wieków spożywa się wieprzowe przysmaki. Aromatyczna, swojska kiełbasa, dobrze przygotowana golonka bądź kotlet schabowy są bez wątpienia kulinarnym marzeniem wielu smakoszy, ale? smak to nie wszystko! Wieprzowina posiada także pewne inne cenne właściwości. Fot. 123RF/Picsel Mało kto wie, że częste spożywanie mięsa wieprzowego, może mieć bardzo pozytywny wpływ na życie seksualne człowieka. Jedzenie wieprzowiny działa niczym afrodyzjak i pobudza libido....

  • 20 sposobów, żeby przestać podjadać

    ...wieprzowe, zwłaszcza smażone kotlety na tłuszczu i w panierce, cebula, sok grejpfrutowy, pikantne dania kuchni meksykańskiej czy indyjskiej.

  • Polacy chętnie sięgają po mięso wieprzowe, ponieważ jest podstawą wielu lubianych dań, m.in. gulaszu czy rolad. Wiele osób nie wyobraża sobie również niedzielnego obiadu bez chrupiącego kotleta schabowego, a grilla bez żeberek czy kaszanki. Fot. 123RF/Picsel Wieprzowina, jak każde mięso, zawiera wiele białka (podstawowego budulca mięśni) i wszystkie niezbędne aminokwasy. Jest również źródłem ważnych dla zdrowia witamin, m.in. A, D, E i K, które rozpuszczają się w tłuszczach. Witaminy i...

  • Na własnej skórze: Omega Test

    ...poziomu "dobrego" cholesterolu HDL. Mój wynik to 1.67, podczas gdy korzystny zakres wynosi 1.7 - 2. Muszę ograniczyć jedzenie mięsa, zwłaszcza wołowego i wieprzowego, nabiału oraz jajek. Olej...

  • Bezpłatne warsztaty kulinarne dla mam z dziećmi! Serdecznie zapraszamy wszystkie mamy wraz z dziećmi na warsztaty kulinarne, które odbędą się w środę 11 czerwca w warszawskiej szkole gotowania Little Chef przy ul. Tadeusza Rejtana 15. Rozpoczęcie warsztatów o godzinie 10.00. Przewidywany czas trwania - ok. 4h. W trakcie warsztatów nauczymy się: Jak rozpoznawać dobrej jakości mięso wieprzowe i wędliny, Jakich dodatków w mięsie i wędlinach należy unikać, Jak przyrządzać wspaniałe potrawy z...

  • Zostań foodisem

    ...i rozmaite kasze, dobre pełnoziarniste pieczywo. Mięso kupuje rzadko, zwykle od zaprzyjaźnionego sklepikarza z bazarku, który sam porcjuje wieprzowe i wołowe tusze. Kiedy ma ochotę na wędlinę, korzysta...

  • Po latach traktowania ich po macoszemu, żeberka wieprzowe wracają do łask. I cóż to jest za powrót! Wzorem Amerykanów, nauczyliśmy się przygotowywać je na wiele sposobów, zamieniając ten tani kawałek mięsa w najprawdziwszy rarytas. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie lubi od czasu do czasu zjeść smakowitych żeberek? Trzeba mieć naprawdę dużo samozaparcia, aby oprzeć się kruchemu i soczystemu mięsu, które wręcz samo odchodzi od kości. Co bardzo ważne, mięso wieprzowe jest nie tylko smaczne, ale...