• Informacje na temat:

    moulinex masterchef 5000

Przepisy na temat: moulinex masterchef 5000
Artykuły na temat: moulinex masterchef 5000
  • Już 7 kwietnia ruszają castingi do szóstej edycji popularnego na całym świecie programu MasterChef. To szansa dla wszystkich tych, którzy marzą o tym, by rozwinąć swój kulinarny talent i spróbować swoich sił pod okiem Magdy Gessler, Anny Starmach oraz Michela Moran. MasterChef to nie tylko rywalizacja, to także fantastyczna przygoda i podróż życia. Kolumbia, Nowy York, Maroko - te niezapomniane miejsca znalazły się na kulinarnej mapie podróży uczestników poprzednich edycji. Jaki kraj tym...

  • W trzecim odcinku kulinarnej rozgrywki pojawi się prawdziwy ekspert od kuchni polskiej i światowej. Robert Makłowicz sprawdzi, jak kandydaci na MasterChefa poradzą sobie z daniami regionalnymi. Kolejnym zadaniem dla kucharzy będzie przygotowanie pierogów w trzech odsłonach. Najlepiej gotujące dzieci w Polsce przystępują do rywalizacji o zwycięstwo w IV edycji programu. Pierwszym wyzwaniem dla kandydatów na MasterChefa będzie przygotowanie dania regionalnego. Ich smak oceni prawdziwy...

  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Energetyczne śniadania, pożywne dania obiadowe, lekkostrawne kolacje, pyszne przekąski - w tej książce znajdziesz przepisy na wszystko. Również na desery, których zjedzenie nie spowoduje wyrzutów sumienia. Program „Dzień Dobry TVN" od dekady gości w milionach polskich domów. Wiele osób zaczyna od niego dzień. Przez dziesięć lat w programie pojawiły się tysiące kulinarnych receptur. Pysznie i zdrowo od rana do wieczora - to kilkadziesiąt fantastycznych przepisów na dania zarówno smaczne,...

  • Czy zjedzenie papryki może wywołać ból porównywalny ze spryskaniem gazem pieprzowym? Odpowiedź na to pytanie jest zaskakująca. Fot. 123RF/Picsel Za ostrość papryki chili odpowiada kapsaicyna. Nasz organizm, w szczególności błony śluzowe, w kontakcie z tą substancją zachowuje się dokładnie tak, jak w przypadku oparzenia. To dlatego odczuwamy silnie piekący smak, uczucie gorąca, palenia, a nasz mózg w ekspresowym tempie produkuje dawkę endorfin, które mają złagodzić nieprzyjemne doznania....

  • 2 kwietnia Michel Moran, kucharz i pasjonat gotowania, który skradł serca telewidzów jako juror polskiej edycji programu MasterChef powrócił z nową książką! „Doradca smaku" to zestaw 80 przepisów na różnorodne potrawy codzienne i wykwintne oraz zbiór skutecznych trików mistrza, które udoskonalą każde danie. Pierwsza książka Michela Morana „Moje smaki" opublikowana w 2013 roku cieszyła się ogromnym zainteresowaniem tych, którzy lubią gotować i poszukują nowych rozkoszy podniebienia. W nowej...

  • Autorka bestsellerowego „Warzywa” i „Ziarna” powraca z nową książką! Nie stroni od dobrej jakości mięsa ale właśnie do warzyw pała miłością. W szczególności do tych sezonowych, gdy może z nich stworzyć cuda. Inspiracje przywozi z dalekich wojaży, znajdziemy je również w jej najnowszej książce! W swojej pierwszej książce Dominika wyczarowała pyszne potrawy z buraka, dyni, marchewki, kalafiora... Co jednak z całą gamą pozostałych warzyw? Tak oto powstało „Sezonowe warzywo"! Tym razem autorka...

  • Pod koniec stycznia marka sprzętu AGD Florina wystartowała z kulinarnym vlogiem „Zasmakuj radości”. Gospodarzem został ambasador marki, kucharz, maratończyk i uczestnik programu "MasterChef Polska" – Piotr Sajdak. Vlog „Zasmakuj radości" traktuje o tym jak gotować zdrowo, jakich sprzętów używać w kuchni, a także o tym jak zmieniają się nasze kulinarne gusta oraz kulinarne trendy. W każdym odcinku Piotr Sajdak dzieli się kulinarnymi wskazówkami oraz przepisem na proste i pyszne danie. Nowy...

  • Zioła to nasi naturalni sprzymierzeńcy. Ich siłę wykorzystywali nasi przodkowie, używając ich w medycynie ludowej, magicznych obrzędach, zabiegach pielęgnacyjnych i w kuchni. Odpowiednio dobrane potrafią zdziałać cuda. Najwięcej aromatu, olejków eterycznych, flawonoidów oraz witaminy i składników mineralnych mają świeże zioła. Właśnie dlatego dietetycy i kucharze zalecają używanie w kuchni świeżych, a nie suszonych roślin. Dodane na kilka minut przed ich przetworzeniem nie tylko wzbogacą...

  • Ostatnio mieliśmy okazję przygotować pyszne, jesienne dania wraz z Michelem Moran - przesympatycznym jurorem polskiej edycji programu Masterchef oraz ambasadorem marki Kenwood. Fot. 123RF/Picsel Zupa dyniowa z trawą cytrynową Składniki: 1,5 l wywaru warzywnego 2 cebule 5 marchewek 2 dynie hokkaido kawałek korzenia imbiru Trawa cytrynowa - opcjonalnie Sól Pieprz cayenne Olej do smażenia 200g świeżego koziego sera 100ml śmietany 18% Świeża natka pietruszki lub kolendra Sposób...