• Informacje na temat:

    morszczuk smazony z cytryna

Przepisy na temat: morszczuk smazony z cytryna
  • Cztery sposoby na rybę

    ...gotuj jeszcze kilka minut. 3. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem i chili. Gotowe danie posyp odłożoną natką. Morszczuk w papilotach Składniki: 60 dag filetów z morszczuka 1 cytryna(...) i papryki. Na tym umieść zamarynowane kawałki morszczuka. Obłóż je oliwkami. Posyp natką. Papier zwiń, końce mocno skręć. Piecz 15 minut w 175 st. Przed podaniem odwiń. Skrop pozostałą oliwą. Posyp...

  • Ciekawy pomysł na zdrowy obiad. W roli głównej soczysta i chrupiąca ryba, która doskonale komponuje się z warzywami i z sosem pomidorowym.

  • Dzisiaj zapraszam na bardzo szybki, mało pracochłonny, a przede wszystkim zdrowy obiad - morszczuk na parze. Ryby jak wiadomo mają wiele wartości odżywczych, a przyrządzenie ich na parze, sprawi, że zachowamy je wszystkie, a ryba na dodatek będzie bardzo soczysta. Świeży koperek i cytryna jeszcze bardziej podkreśli jej smak.

  • Smaczne i zdrowe smażone tuszki morszczuka. Polecam.

  • Smaczny pomysł na "Morszczuk w papilotach"

  • Smaczne i zdrowe danie rybne.

  • Filety z morszczuka duszone w warzywach z dużą ilością przypraw i winem wytrawnym. Podajemy jako zimną przystawkę.

  • Smaczny pomysł na "Morszczuk ze szpinakiem"

  • Ryba do obiadu.

  • filet z kurczaka z delikatnym posmakiem cytryny i czosnku

Artykuły na temat: morszczuk smazony z cytryna
  • Naturalne kuracje na kolkę wątrobową

    ...najdłużej. Najlepiej taki okład zrobić na noc. Kapusta działa silnie przeciwzapalnie. Oczyszczaj wątrobę i usprawnij jej pracę Cytryna i oliwa . 2 łyżki soku z cytryny wymieszaj z dwoma łyżkami oliwy(...), królika, kurczaka bez skórki, cielęcinę i wołowiną bez tłuszczu. Wskazane są chude gatunki ryb, morszczuk, mintaj, dorsz, pstrąg (najlepiej pieczone na parze, czyli bez dodatku tłuszczu). Wybieraj...

  • Krzaczki na których rosną te małe, pomarańczowe kuleczki możemy spotkać w wielu miejscach, jednak nie wszyscy wiedzą, że są one jadalne. Tymczasem, owoce rokitnika są nie tylko smaczne, ale również wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel W aptekach i sklepach spożywczych coraz częściej możemy spotkać preparaty, zawierające w sobie ekstrakty z rokitnika. Wiele osób próbuje również hodować tę roślinę we własnych ogródkach. Czym tak naprawdę jest rokitnik? Jak możemy go wykorzystać oraz w jaki...

  • Ryby mają głos

    ...bałtycki, łosoś hodowlany, mintaj, pstrąg tęczowy, flądra, tuńczyk (inny niż błękitnopłetwy), turbot hodowlany, morszczuk, panga, tilapia ● Nie kupuj: dorady, halibuta, łososia bałtyckiego, miruny...

  • Picie odpowiedniej ilości wody to bardzo dobry nawyk. Warto sięgnąć po nią zwłaszcza rano. Okazuje się bowiem, że szklanka o poranku ma zaskakujący wpływ na nasz organizm. Naukowcy alarmują, że ponad 90% Polaków pije za mało wody, a co dziesiąty z nas nie pije jej w ogóle! Jest to bardzo niepokojące zjawisko, które może mieć zgubny wpływ na nasz organizm. Pierwsze objawy odwodnienia bywają przez nas bardzo często ignorowane, tymczasem jest to bardzo niebezpieczny stan, który może zagrażać...

  • ...chrupkiego chleba. Obiad : 2 kostki mrożonego morszczuka (filet) solimy, pieprzymy i skrapiamy cytryną, następnie smażymy na 2 łyżkach oleju. Dodajemy do tego pokrojone 2 pomidory, cebulę, żółtą lub...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Dziś ryby mają głos!

    Zapiekany mintaj Składniki na 4 porcje: 4 filety z mintaja, mała cebula, cukinia, 40 dag marchewki, cytryna, 1-2 łyżki masła, sól, pieprz czarny i ziołowy Na sos: 10 dag żółtego sera, szklanka(...) rybnych w kostkach (np. z mintaja, morszczuka), 3 łyżki mąki, olej do smażenia, sól, pieprz, łyżeczka słodkiej papryki, niewielki świeży brokuł, 12 niewielkich marchewek, kopiasta łyżka masła Na sos...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Smaczne i zdrowe

    .... Ryby doskonale smakują też na zimno. W 100 g ryb jest 70-200 kcal. Bardzo tłuste są śledzie i łosoś. Jeżeli odchudzasz się, sięgnij raczej po solę, pangę, dorsza, mintaja, morszczuka lub flądrę(...) - 6 łyżek mąki - jajko - cytryna - do smaku: sól, listki laurowe, ziele angielskie Przygotowanie Włoszczyznę opłucz i zetrzyj na tarce. Cebule obierz, pokrój w talarki. Warzywa podsmaż 5-6 min...

  • Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię o nieprzywierającej powłoce to już połowa sukcesu. Dzięki temu do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Dodatkowo warto znać kilka zasad, dzięki którym dania będą niskokaloryczne, a jednocześnie zachowają wyśmienity smak i aromat. 1. Patelnie rozgrzej do odpowiedniej temperatury. Można to sprawdzić wylewając kroplę wody na dno naczynia. Jeśli woda od razu wyparuje, patelnia uzyskała właściwą temperaturę2. Dodawaj jak najmniej tłuszczu (1...