• Informacje na temat:

    morszczuk filet w panierce

Przepisy na temat: morszczuk filet w panierce
  • Dzisiaj zapraszam na bardzo szybki, mało pracochłonny, a przede wszystkim zdrowy obiad - morszczuk na parze. Ryby jak wiadomo mają wiele wartości odżywczych, a przyrządzenie ich na parze, sprawi, że zachowamy je wszystkie, a ryba na dodatek będzie bardzo soczysta. Świeży koperek i cytryna jeszcze bardziej podkreśli jej smak.

  • Ciekawy pomysł na zdrowy obiad. W roli głównej soczysta i chrupiąca ryba, która doskonale komponuje się z warzywami i z sosem pomidorowym.

  • Filety z morszczuka duszone w warzywach z dużą ilością przypraw i winem wytrawnym. Podajemy jako zimną przystawkę.

  • Pyszne chrupiące kawałki kurczaka w panierce kukurydzianej.

  • Znane klasyczne filety z kurczaka. Które zawsze cieszą nasze podniebienie.

  • Wypróbowany przepis na "Morszczuk w cieście piwnym"

  • Smaczny pomysł na "Morszczuk w papilotach"

  • Filet rybny w panierce serowo ziołowej, podany z ugotowanymi ziemniakami i surówką chińską.

  • Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również inne ryby, szczególnie jeśli mamy w domu małe dzieci. Doskonale sprawdzi się sandacz, ma doskonały smak, a do tego nie jest zbyt tłusty. Jeśli chcemy podać go dzieciom warto wybrać filet. Ryba broni się sama smakiem, dlatego wystarczy tylko sól, pieprz odrobina cytryny i doskonała panierka. :)

  • Kiedyś przeglądając jedną z publikacji autorstwa Pani Zofii Nasierowskiej natknąłem się na przepis, który mnie zaintrygował. Oczywiście nie byłbym sobą gdybym go czymś nie wzbogacił. Niedawno robiłem przecież https://smaker.pl/przepis-wykwintny-obiad-z-serkiem-camembert-w-roli-glownej,126394,facet-w-kuchni.html Zostało mi pół opakowania nachos’ów więc postanowiłem je wykorzystać. Mam nadzieję, że i Wam zasmakuje.

Artykuły na temat: morszczuk filet w panierce
  • Ryby mają głos

    ...tygodniowo jeden niewielki filet z łososia (ok. 100 g) lub 300 g śledzi. - Ważne, by w te dni, gdy jemy rybę, zrezygnować z mięsa i wędlin, a także jajek i roślin strączkowych - podkreśla Hanna(...) niewielką ilością śluzu, czerwone skrzela. Dlatego świeżość ryby najłatwiej ocenić wtedy, gdy kupujesz ją w całości. Wolisz filety? Naciśnij mięso palcem - powinno być sprężyste i jędrne (nie może się...

  • Piąty półfinał konkursu BlogerChef gościł 10-11 maja br. przewodniczący jury Mirek Drewniak w swoim królestwie – eleganckiej restauracji „Dworek” w Bielsku-Białej. Blogerzy przygotowywali dania w stylu azjatyckim zarówno w sobotę, podczas konkursowych eliminacji, jak i w piątek podczas warsztatów kulinarnych.   Znamy już komplet finalistówDo grona finalistów konkursu BlogerChef dołączyła Małgosia Jaszczyk, autorka bloga tapasdecolo-res.blogspot.com oraz deseru kokosowego z mango, pistacjami i...

  • Teraz głos mają ... ryby

    ..., które musisz wypić Warto wiedzieć - Odpowiednie przygotowanie jest bardzo ważne w diecie odchudzającej. Musisz zapomnieć o panierce i smażeniu w głębokim tłuszczu. Zamiast tego możesz rybę ugotować(...) ważności ryb - świeże trzeba zjeść jak najszybciej po ich zakupie. Odmrożone, nie wolno zamrażać, bo można się zatruć. Ryba w sosie pieczarkowym Składniki na 1 porcję, ok. 320 kcal.: Filet rybny...

  • Ludzie dzielą się na tych, którzy nie mogą się doczekać karpia na świątecznym stole i na tych, którzy naprawdę zjedzą wszystko, tylko nie karpia. Tym drugim przychodzimy z pomocą prezentując listę ryb, które świetnie sprawdzą się na wigilijnej kolacji. Jak to się stało, że karp przebojem wdarł się na wigilijne stoły Polaków? Mylą się ci, którzy sądzą, że to wielowiekowa tradycja. Historia karpia sięga zaledwie lat 50. XX wieku i zapoczątkowali ją komuniści, a dokładnie powojenny minister...

  • Teraz głos mają ... ryby

    ..., które musisz wypić Warto wiedzieć - Odpowiednie przygotowanie jest bardzo ważne w diecie odchudzającej. Musisz zapomnieć o panierce i smażeniu w głębokim tłuszczu. Zamiast tego możesz rybę ugotować(...) ważności ryb - świeże trzeba zjeść jak najszybciej po ich zakupie. Odmrożone, nie wolno zamrażać, bo można się zatruć. Ryba w sosie pieczarkowym Składniki na 1 porcję, ok. 320 kcal.: Filet rybny...

  • Jesień to wyjątkowo piękna pora roku, która zachwyca złocistymi promieniami słońca, odbijanymi przez zażółcone liście w parku, letnim, choć już orzeźwiającym wiatrem, kasztanami i obietnicą długich spacerów. Fot. 123RF/Picsel Są jednak i takie jesienne dni, w których marzymy o jak najszybszym powrocie do domu. I mimo że najchętniej ucieklibyśmy pod koc - to przyznajmy, że najcieplej, najmilej i najbezpieczniej jest w kuchni, gdy w garnkach gwarno, a cały dom wypełnia aromat jesiennych dań....

  • Święta w wersji light

    ...bardziej kaloryczne są potrawy smażone, w panierce, z sosami, niż te gotowane, duszone czy przygotowane na bazie warzyw. Dopiero po jakimś czasie spróbuj bardziej kalorycznych - pierogów, smażonej(...)) - 90 kcal Oszczędzasz 50 kcal! RYBY Wybierz odpowiedni rodzaj. Zjedz tylko trochę tradycyjnego tłustego karpia, a resztę porcji wymień na chudsze gatunki ryb: mintaja, morszczuka, solę czy pangę...

  • Wiele osób obawia się, że kolacja wigilijna zaprzepaści efekty miesięcy ćwiczeń i diety, a w dodatku nie będzie zbyt dobra dla zdrowia. Można jednak tego uniknąć, decydując się na przyrządzenie kolacji wigilijnej w wersji light za pomocą kilku trików. Istnieją triki zmniejszające kaloryczność tradycyjnych potraw wigilijnych. / 123rf.com Wigilijne ryby dla odchudzających się Jak wiadomo, na wigilijnym stole serwuje się duże ilości ryb. Niektóre z nich są same w sobie tłuste, a jeszcze...

  • Pasztet, placki, a może sałatkę? Sprawdź, jakie dania warto przygotować, aby w pełni wykorzystać rozpoczynający się sezon na cukinię. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie upałów wyśmienicie...

  • Za nami kolejna edycja festiwalu Fine Dining Week. Mamy nadzieję, że nie przegapiliście szansy na wypróbowanie specjalnego menu w najlepszych restauracjach w kraju. Nasza redakcja odwiedziła krakowską restaurację Albertina. Festiwal Fine Dining Week jest wyjątkową okazją na poznanie w gronie najbliższych świata bezkompromisowej jakości, eksperckiej tradycji i nowoczesnej odwagi w kreowaniu trendów. Restauracje uczestniczące w Festiwalu nagradzane są m.in. rekomendacjami Michelin (Sztućcami...