• Informacje na temat:

    moje gotowanie z dzika

Przepisy na temat: moje gotowanie z dzika
Artykuły na temat: moje gotowanie z dzika
  • Monika Brodka: Moje zmysły

    ...  Monika Brodka, choć zamknięta w sobie, jest osobą namiętną. Umie smakować życie. Nie tylko na scenie, ale w podróży, w kuchni, w butikach z ciuchami. Warto przyjrzeć się jej zmysłom. Gotowanie(...). To moje danie dla gości - zawsze się udaje, wszystkim smakuje. Z ostatniej wyprawy do Japonii przywiozłam kiszonki, ryż od farmera, tofu. Zrobiłam dla znajomych śniadanie - okazało się hitem...

  • Dziką różę możemy spotkać w babcinym ogródku lub w czasie spaceru po parku czy też lesie. Oprócz tego, że pięknie kwitnie, jest doskonałym źródłem witamin i w niezwykły sposób wpływa na nasze zdrowie. Dlatego warto zaopatrzyć się w jej kwiaty lub owoce. Fot.123RF/Picsel W Polsce możemy spotkać koło 20 odmian dzikiej róży. Każda z nich nieco różni się od pozostałych wyglądem i zawartością dobroczynnych składników, jednak wszystkie są doceniane przez zielarzy i wykorzystywane zarówno w celach...

  • Moje życie na biegunie

    .... Tymczasem wśród Inuitów obowiązywały sztywne reguły. Myśliwi śmiali się z mojego ojca, bo był jedynym mężczyzną w okolicy, który czasem gotował. Inuici tego nie robili. - Uważali się za myśliwych(...) zabrać mnie do Anglii. Bali się, że staję się zbyt dzika i w przyszłości nie przystosuję się do życia w cywilizacji. Miałaś wtedy... - Dwa lata. Ale do dziś pamiętam, że przez długi czas po powrocie...

  • Dorota Świątkowska, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, mojewypieki.com, przygotowała wybór babeczek, muffinów, rozmaitych ciasteczek, mrożonych deserów, a także tart, ciast kruchych, nie zabrakło też tortów, serników i innych smakowitych wypieków. Wszystkie kulinarne propozycje zawarte w książce to wynik długoletniej pracy autorki na swoim blogu kulinarnym. Każda receptura została wielokrotnie sprawdzona, co gwarantuje kulinarny sukces następnym adeptom domowego...

  • Aby włos z głowy nie spadł

    ​Moja babcia Jadzia przez całe życie miała gęste, silne włosy. Nawet kiedy zaczęły siwieć, nadal wyglądały zdrowo. Znajome babci, którym włosy się już przerzedzały, uważały, że to zasługa drogich odżywek ze sklepu. Nie wierzyły, że tym cudownym środkiem pielęgnacyjnym, którego babcia używała, była... cebula. Jak można ją stosować i na czym polega jej działanie? Jolanta z Gdyni

  • Czy zamierzacie zmienić sposób odżywiania? A może chcielibyście pozbyć się warstwy zimowego tłuszczyku lub wyeliminować niektóre zwyczaje żywieniowe? Natura ma sekretną broń przeciwdziałającą zbędnym kilogramom. To zioła, które są małe, zielone i wspaniale smakują. W połączeniu ze zrównoważoną dietą pomagają zgubić zbędne kilogramy, nie odbierając przy tym przyjemności z jedzenia, a wręcz przeciwnie dodają potrawom smaku. Kiedy odchudzanie staje się takie proste, to któż chciałby jeszcze...

  • Krople z chwili, popiół z wiatru

    ...patrzeć! - Oczywiście, że to zmieniło moje życie. Na każdym poziomie. Sala, w której rozmawiamy - czyli kuchnia eksperymentalna - nie istniałaby, gdybyśmy nie byli najlepsi, po prostu nie byłoby na...

  • Coraz więcej osób sięga od razu po silne lekarstwa, gdy coś drapie w gardle, głowa pęka albo boli brzuch. Woleliby jednak wykurować się łagodniejszymi metodami i ufają przy tym w leczniczą moc roślin. Książka krok po kroku wyjaśnia, w jaki sposób można bez skomplikowanych przyrządów przygotować samemu domowe lekarstwa. Do kogo kierowana jest książka? Do wszystkich, którzy: - szukają prostego i skutecznego sposobu na wyleczenie różnych dolegliwości- szukają odpowiednich środków na różne...

  • ... wolowina po raz pierwszy ...

    ...... no bedzie obiecana wolowina " na dziko " lub " na dzika " ... bo przepis wzial sie z  recepty na dziczyzne wlasnie. Specjalistka w tej dziedzinie...

  • Książka kucharska charyzmatycznego finalisty programu Master Chef z 2015 roku. Adam Kozanecki dał się poznać widzom jako kreatywny kucharz i intrygujący gawędziarz, związany lokalnym patriotyzmem ze swoim rodzinnym Uniejowem. Wszystkie te wątki znajdziemy w jego pierwszej książce. Artystycznie sfotografowane potrawy, które wyszły spod jego ręki, zachęcają do skorzystania z unikalnych przepisów na zupy, dania główne, desery, przekąski, przetwory i różne mniej typowe wytwory sztuki...