• Informacje na temat:

    moja ostrołęka

Przepisy na temat: moja ostrołęka
  • Moja grochóweczka zapewne różni się od prawdziwej grochówki wojskowej ale my lubimy taką. Mam nadzieję że komuś również posmakuje.

  • Wersja uproszczona, która smakuje mojej rodzinie. :)

  • Zupka, którą robiła mi babcia.

  • Sycące, pełne warzyw danie, pachnące tymiankiem:) Pięknie się prezentuje po wyjęciu z pieca.

  • Po prostu pycha :))

  • Ciekawy sposób na szybki obiad lub kolację...

  • Smaczna, szybko znika z talerza, polecam

  • niezapomniany smak tak zwykłej a jednaj niezwykłej potrawy

  • łatwe ,szybkie wykonanie i bardzo smaczne

  • Nie pieke ciast bo nie umiem,ale ta szarlotka wychodzi mi zawsze.

Artykuły na temat: moja ostrołęka
  • Dla mnie to zaszczyt móc być gościem w wielu domach

    ...- Moja żona tak świetnie gotuje, że ja nie mam co robić - mówi o przygotowaniach świątecznych Krzysztof Ziemiec.

  • Jak schudnąć bez efektu jo-jo o każdej porze roku? Autorka książki "Moja zielona dieta" w przystępny sposób pokazuje, jak wykorzystać podczas odchudzania możliwości, które daje nam natura W książce znajdziemy cztery działy poświęcone kolejnym porom roku. Każdy z nich zawiera szczegółową dietę złożoną z dostępnych o danej porze roku produktów. Przepisy na proponowane dania opatrzone są kolorowymi fotografiami. Nie brakuje również ciekawostek dotyczących poszczególnych składników oraz sposobów...

  • Zmobilizowałam klientki do wspólnego odchudzania

    ..., które leczono sterydami. Przez nie przytyłam. Natomiast moja siostra, Agnieszka choruje na tarczycę. Staramy się jednak nie poddawać. Od listopada, od kiedy przychodzimy do Wehikułu, Aga schudła już...

  • Maria Ożga to finalistka II edycji programu Master Chef. Właśnie napisała książkę ze swoimi przepisami na przeróżne okazje. Nam zdradziła, jak ocenia swoją przygodę w Master Chefie, co łączy pracę księgowej i pasję kulinarną, i jak wymyśla swoje potrawy. Powiedziała pani, że pierwszą potrawą, jaką pani przygotowała, była jajecznica na maśle. Kto pokazał pani, jak taką jajecznicę należy przygotować? - W moim rodzinnym w domu pasjonatem gotowania jest tato, a mama gotuje z obowiązku:)....

  • Nie za wcześnie na chłopaka?

    .... - Już nie, moja droga - zaprotestowała Anka. - Uważam, że powinnaś z nią porozmawiać. Nie po to, żeby ją uświadamiać, bo pewnie już wszystko wie, ale po to, by nie dała się wykorzystać. - Nie takie...

  • Wyłoniliśmy zwycięzców konkursu, do których powędruje wspaniała książka autorstwa Darii Ładochy "W mojej tajskiej kuchni" oraz torba na zakupy Smaker.pl. Ogromnie dziękujemy za wszystkie zgłoszenia, jakie do nas przesłaliście. Miło wiedzieć, że tak wiele osób odżywia się w sposób świadomy, zgodnie z filozofią "jesteś tym co jesz". Spośród wszystkich Waszych propozycji wyłoniliśmy trzy. A oto zwycięzcy: Pani Aneta Filozofia gotowania Darii Ładochy sprowadza się do tego, by szybko łączyć...

  • Babciu, teraz będę mieszkać z tobą!

    Oglądałam w telewizji swój ulubiony serial, kiedy do drzwi ktoś zadzwonił. W progu zobaczyłam Rafała, mojego piętnastoletniego wnuka.

  • W tej książce znajdziesz zapach tajskich przygód, aromat egzotycznych doznań i mnóstwo praktycznych informacji, jak zostać mistrzem tajskich dań we własnej kuchni! Przemierzając Tajlandię, Daria Ładocha ze studentki dziennikarstwa stała się kulinarnym coachem. Szefowie lokalnych restauracji wprowadzili ją w tajniki swojej pracy, starsze kobiety gotujące dla rodzin zdradziły tradycyjne receptury. Obrała kilogramy krewetek, pokroiła góry warzyw i wróciła, by podzielić się tym, czego się...

  • Pierwszy krok: Pewność siebie

    Nie każda z nas jest przebojowa i pewna siebie. A nawet jeśli mamy te cechy, to łatwo przekroczyć granicę, za którą zaczynamy mieć wątpliwości. Często przyczyniają się do tego niepowodzenia albo problemy w pracy. Osoby, które bez sukcesów szukają od jakiegoś czasu pracy, łatwiej tracą motywację i wiarę w siebie. Ale nie możemy się poddawać!

  • Miedziane rondle wiszą nad kuchnią, tymianek i rozmaryn rozsiewają swój zapach w ogrodzie, a boulangerie jest otwarta każdego dnia w tygodniu. I jak tu nie kochać francuskiej prowincji i francuskiego jedzenia? Dwadzieścia lat temu Amerykanka Susan Loomis dała się temu uwieść i zamieszkała wraz z rodziną w niewielkiej miejscowości Louviers w Normandii. Opowiadając o swoich sąsiadach oraz przyjaciołach, ich tradycjach i zwyczajach, odziedziczonych po przodkach i pięknie kultywowanych przez...