• Informacje na temat:

    moja kuchnia bakłązany

Przepisy na temat: moja kuchnia bakłązany
  • Uwielbiam gotować i jeść

    ...i jeść! Po pani figurze tego nie widać... Czyżby tradycyjne śląskie kluski były niemile widziane w pani kuchni? Olga Bończyk: Moja kuchnia pozbawiona jest białego pieczywa, ziemniaków, mąki(...) zarówno moja rodzina, jak wszyscy znajomi, których choć raz podejmowałam obiadem lub kolacją. Nigdy nie korzystam z cateringu, ani nie wyręczam się kupując półprodukty. Skąd takie zamiłowanie do gotowania...

  • Wypróbowany przepis na "Kuchnia andaluzyjska"

  • Sycące, pełne warzyw danie, pachnące tymiankiem:) Pięknie się prezentuje po wyjęciu z pieca.

  • Przepis z kuchni Greckiej

  • W ten weekend znalazłam przepis. Nie czekałam ani chwili...zrobiłam;) Pyszne, chrupiące, posypane makiem lub solą. Nie doczekały następnego dnia. Są po prostu pyszne:)

  • Fuczki to potrawa ukraińska, która w Bieszczadach jest dobrze znana, z ciasta naleśnikowego i kiszonej kapusty jest przygotowana. Dobrze są doprawione i jak racuchy czy placki ziemniaczane w tłuszczu są smażone.

  • Na obiad była orzeźwiająca sałatka z arbuza, melona i fety z miętą, więc dziś o niej słów parę. Jest fantastyczna na obecne upały. Mąż zjadł ją z kromką chleba, ja nie zagryzałam niczym, a obiad popiliśmy kieliszkiem greckiej retsiny. Bo ta sałatka wydała mi się taka grecka w swoim klimacie, że tylko retsina do niej pasowała. Sałatka Jest lekka, soczysta i pyszna. I bardzo łatwa do zrobienia! Dla chętnych - można przygotować ją według zasad kuchni pięciu przemian.

  • pyyyszne... odmiana dla codziennej kuchni :)

  • Kuchnia włoska jest uważana za jedną z najsmaczniejszych na świecie. Wyrasta z wielowiekowych tradycji kulinarnych, miłości do jedzenia i ucztowania. Mówiąc o niej, zazwyczaj zapominamy jednak, że nie jest jednolita i na południu kraju wygląda zupełnie inaczej niż na północy. Jakie specjały charakteryzują poszczególne regiony Włoch?

  • Zdrowsza alternatywa dla wszelkich fast-food''ów...

Artykuły na temat: moja kuchnia bakłązany
  • Moje wielkie greckie wesele

    ...starożytnego świata, ale i ludzi cieszących się dniem dzisiejszym, z mnóstwem kawiarni, klubów, kafejek, restauracji. Im prościej, tym smaczniej Kuchnia grecka, prosta i zdrowa, należy do jednych...

  • Jak schudnąć bez efektu jo-jo o każdej porze roku? Autorka książki "Moja zielona dieta" w przystępny sposób pokazuje, jak wykorzystać podczas odchudzania możliwości, które daje nam natura W książce znajdziemy cztery działy poświęcone kolejnym porom roku. Każdy z nich zawiera szczegółową dietę złożoną z dostępnych o danej porze roku produktów. Przepisy na proponowane dania opatrzone są kolorowymi fotografiami. Nie brakuje również ciekawostek dotyczących poszczególnych składników oraz sposobów...

  • Bartek Kieżun: Polska to Włochy tylko na północy

    ...włoską lub choćby pizzerię. Z czego to, twoim zdaniem, wynika? - Jesteśmy w Polsce wychowani na bieda kuchni. Ta włoska kuchnia, która jest obecna w Polsce, też jest bieda kuchnią. To kuchnia(...) powinniśmy używać sformułowania "kuchnia włoska", bo to jest mega krzywdzące. Gdzie kuchnia Tyrolu, a gdzie kuchnia Sycylii? Pszenica, ziemniaki, żytni chleb kontra bakłażany, pomidory, tuńczyk, anchois...

  • Maria Ożga to finalistka II edycji programu Master Chef. Właśnie napisała książkę ze swoimi przepisami na przeróżne okazje. Nam zdradziła, jak ocenia swoją przygodę w Master Chefie, co łączy pracę księgowej i pasję kulinarną, i jak wymyśla swoje potrawy. Powiedziała pani, że pierwszą potrawą, jaką pani przygotowała, była jajecznica na maśle. Kto pokazał pani, jak taką jajecznicę należy przygotować? - W moim rodzinnym w domu pasjonatem gotowania jest tato, a mama gotuje z obowiązku:)....

  • Smaczek na lato - zapiekanka z baklazana i pomidorow z kremem z owczego sera

    Takie dzisiaj danie przygotowalam na kolacje, a ze musze wyjsc to przygotowalam za wczasu. Niedlugo lato i moja kuchnia nabiera letnich kolorow, ta...

  • Wyłoniliśmy zwycięzców konkursu, do których powędruje wspaniała książka autorstwa Darii Ładochy "W mojej tajskiej kuchni" oraz torba na zakupy Smaker.pl. Ogromnie dziękujemy za wszystkie zgłoszenia, jakie do nas przesłaliście. Miło wiedzieć, że tak wiele osób odżywia się w sposób świadomy, zgodnie z filozofią "jesteś tym co jesz". Spośród wszystkich Waszych propozycji wyłoniliśmy trzy. A oto zwycięzcy: Pani Aneta Filozofia gotowania Darii Ładochy sprowadza się do tego, by szybko łączyć...

  • Ratatouille w marynacie

    ...zalane; gdyby zabrakło marynaty, dolej trochę oliwy. Zakręć słój i odstaw przynajmniej na 3 dni do zamarynowania. Przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu. Przepis pochodzi z książki "Moja mała francuska kuchnia" Rachel Khoo, która zawiera ponad 100 prostych przepisów opartych na tradycyjnych przysmakach z różnych części Francji - od Bretanii, Bordeaux, Prowansji, Lyonu, aż po Alzację...

  • Bakłażan to wyjątkowe warzywo, które ma piękny kolor, pyszny smak, jest afrodyzjakiem, odchudza i do tego jest zdrowe. Zobaczcie, jaki jest jego sekret! Fot. 123RF.COM/PICSEL Gruszka miłosna, oberżyna, psianka podłużna, jajko krzewiaste. To tylko niektóre z nazw, określających pyszne warzywo - bakłażana. Jeśli dotąd nie wykorzystywaliście go w kuchni, najwyższy czas to zmienić. Antocyjany, czyli tajemnice koloru Bakłażany są bogate w antocyjany, czyli barwnikom roślinnym, którym warzywa te...

  • Gdy spadają różowe okulary, znowu je zakładam

    ...się udać. Tylko że ja nigdy nie kochałam "z głowy". Zawsze z serca. Dlatego zostałam aktorką, a nie lekarką - jak moja siostra. Ale wierzysz w miłość? - No jasne. Mam na to dowody! To dwójka moich(...) musi, miłość nic nie musi, wiele może, może nawet przesuwać góry. Każda jest inna. Moja siedmioletnia córka, która zgłębia ten temat (parę razy prawie wyszła za mąż), często mnie o to pyta. Ostatnio...

  • Kuchnia Nowej Zelandii Ilony Zdziech zostanie zaprezentowana na rynku księgarskim w połowie kwietnia 2013 r. To pierwsza książka napisana w języku polskim w całości poświęcona klasycznym nowozelandzkim przepisom oraz nowozelandzkim produktom dostępnym w Polsce. Podaje ona proste instrukcje, jak postępować z tymi unikalnymi składnikami oraz opowiada liczne historie na temat zwyczajów żywieniowych, kultury, historii, rolnictwa i atrakcji turystycznych.   Ilona Zdziech, autorka przepisów i...