• Informacje na temat:

    moja kora orzechowa

Przepisy na temat: moja kora orzechowa
  • Ciasto wielowarstwowe doskonałe na święta i inne uroczystości,nie za słodkie,wspaniale się prezentuje :-)

  • Wypasione ciasto, świetne na Święta, rodzinne okazje, na polepszenie humoru... Najlepsze na drugi, a nawet trzeci dzień.

  • to ciasto chyba każdy zna. Przepisów jest wiele ja korzystałam z przepisu siostry Leonii. Ciasto jest najsmaczniejsze po 3-4 dniach.

  • Idealne połączenie masy brzoskwiniowej, z delicjami i wiórkami kokosowymi, a także rodzynkami

  • ciasto z orzechami troszkę inaczej

  • Ciasto z dwoma plackami bezowymi. Przełożone kremem budyniowym i ciasteczkami Delicje. Ciasto z brzoskwiniami i oblane galaretką. Ciasto bardzo pyszne.

  • Przepyszne, naszpikowane bakaliami blaty bezowo - biszkoptowego ciasta przełożone orzeźwiającym kremem budyniowym o smaku brzoskwiniowym kryją w sobie ciastka nasączone kawowym ponczem. Całość wieńczą brzoskwinie w galaretce.

  • Dobre ciasto złożone z kilku warstw. Ciasto orzechowe z brzoskwiniami i delicjami.

  • Moja pierwsza (udana) rolada :) Ciasto zebra można wycisnąć przez rękaw cukierniczy ale ja kładłam łyżką. Myślę, że rękawem uzyskało by się cieńsze paski, więc być może i ładniejszy efekt ;)

Artykuły na temat: moja kora orzechowa
  • Jak schudnąć bez efektu jo-jo o każdej porze roku? Autorka książki "Moja zielona dieta" w przystępny sposób pokazuje, jak wykorzystać podczas odchudzania możliwości, które daje nam natura W książce znajdziemy cztery działy poświęcone kolejnym porom roku. Każdy z nich zawiera szczegółową dietę złożoną z dostępnych o danej porze roku produktów. Przepisy na proponowane dania opatrzone są kolorowymi fotografiami. Nie brakuje również ciekawostek dotyczących poszczególnych składników oraz sposobów...

  • Maria Ożga to finalistka II edycji programu Master Chef. Właśnie napisała książkę ze swoimi przepisami na przeróżne okazje. Nam zdradziła, jak ocenia swoją przygodę w Master Chefie, co łączy pracę księgowej i pasję kulinarną, i jak wymyśla swoje potrawy. Powiedziała pani, że pierwszą potrawą, jaką pani przygotowała, była jajecznica na maśle. Kto pokazał pani, jak taką jajecznicę należy przygotować? - W moim rodzinnym w domu pasjonatem gotowania jest tato, a mama gotuje z obowiązku:)....

  • Wyłoniliśmy zwycięzców konkursu, do których powędruje wspaniała książka autorstwa Darii Ładochy "W mojej tajskiej kuchni" oraz torba na zakupy Smaker.pl. Ogromnie dziękujemy za wszystkie zgłoszenia, jakie do nas przesłaliście. Miło wiedzieć, że tak wiele osób odżywia się w sposób świadomy, zgodnie z filozofią "jesteś tym co jesz". Spośród wszystkich Waszych propozycji wyłoniliśmy trzy. A oto zwycięzcy: Pani Aneta Filozofia gotowania Darii Ładochy sprowadza się do tego, by szybko łączyć...

  • W tej książce znajdziesz zapach tajskich przygód, aromat egzotycznych doznań i mnóstwo praktycznych informacji, jak zostać mistrzem tajskich dań we własnej kuchni! Przemierzając Tajlandię, Daria Ładocha ze studentki dziennikarstwa stała się kulinarnym coachem. Szefowie lokalnych restauracji wprowadzili ją w tajniki swojej pracy, starsze kobiety gotujące dla rodzin zdradziły tradycyjne receptury. Obrała kilogramy krewetek, pokroiła góry warzyw i wróciła, by podzielić się tym, czego się...

  • W siódmym odcinku "Bake Off Junior" Marysia zaprezentowała galerię smaków w formie kulek mocy. Orzechowo-serowo-gruszkowe 110 g miękkiego masła 230 g masła orzechowego (bez cukru) 420 g mąki jaglanej 2 łyżeczki stewii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 ml mleka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 3 jajka 1 szklanka orzechów laskowych 2 gruszki konferencje 2 łyżki oleju 100 ml wina marsala 4 łyżki miodu 200 g obranych orzechów włoskich 100 g sera gorgonzola 50 g sera danablu 150 g serka...

  • Miedziane rondle wiszą nad kuchnią, tymianek i rozmaryn rozsiewają swój zapach w ogrodzie, a boulangerie jest otwarta każdego dnia w tygodniu. I jak tu nie kochać francuskiej prowincji i francuskiego jedzenia? Dwadzieścia lat temu Amerykanka Susan Loomis dała się temu uwieść i zamieszkała wraz z rodziną w niewielkiej miejscowości Louviers w Normandii. Opowiadając o swoich sąsiadach oraz przyjaciołach, ich tradycjach i zwyczajach, odziedziczonych po przodkach i pięknie kultywowanych przez...

  • Omlet z wędzonym łosiem, kasza jaglana, domowy chleb i ser - takimi rarytasami chętnie ugościlibyście Audrey Hepburn. Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia. Wybór zwycięzców nie był łatwy, ale nagrody postanowiliśmy przyznać: Pani Katarzynie: "Śniadanie, które otrzymała by Audrey w mojej kuchni to: - wiejskie jajka na miękko z odrobiną swojskiego masła i solą;- świeży wypieczony dzień wcześniej chleb z mąki orkiszowej i żytniej;- biały ser domowej roboty z nowalijkami; -...

  • Masz dość monotonnych potraw, ale brak Ci pomysłów jak urozmaicić codzienne posiłki ? Weź udział w konkursie i wygraj jedną z trzech książek Darii Ładochy „W mojej tajskiej kuchni” Fot.123rf   Książka „W mojej tajskiej kuchni" odkrywa przed nami tajemnice Azji. Niecodzienne przyprawy, zaskakujące dodatki, wielość kolorów wprowadzają nas w świat egzotyki i tajskich przygód. Dzięki 90 przepisom zawartym na stronach książki Darii Ładochy będziesz mógł poeksperymentować w kuchni i przygotować...

  • Dzięki temu oznaczeniu będziesz wiedział, że dany przepis znajduje się już w Twojej książce. Przy każdym przepisie, który już znajduje się w Twojej książce będziesz widział odpowiednie oznaczenie, przy przycisku ‘Dodaj do książki'.     >> Więcej pytań?

  • Walentynkowa kolacja może stanowić prawdziwe wyzwanie, zwłaszcza gdy decydujemy się przygotować ją samodzielnie. Musi być smacznie, efektownie i skutecznie. O skuteczność dań i miłosnych napojów ludzkość martwiła się od wieków. Fot. 123RF/Picsel Wśród legendarnych afrodyzjaków znajdziemy tak wyszukane środki, jak sproszkowane rogi nosorożca, poroża jelenia, jądra byków, czy kogucie grzebienie. Dziś takie dodatki do dań skuteczne byłyby jedynie w odstraszaniu potencjalnej miłości życia. Czym...