• Informacje na temat:

    mloda cukinia na surowo

Przepisy na temat: mloda cukinia na surowo
  • Produkty sezonowe - co i dlaczego jeść latem?

    .... - Niestety fawizm to nie tylko wspomniany bób - dodaje ekspert. ·         cukinia Cukinia to niskokaloryczne, bardzo neutralne w smaku warzywo, które można wykorzystać na wiele sposobów. Cukinia jadana jest na surowo (na przykład na kanapkę czy do sałatki) świetnie nadaje się na grilla lub jako składnik gulaszu czy leczo. ·         botwinka Botwina to dostępne właśnie teraz młode liście...

  • Poranny starter :) można zjeść w pracy na drugie śniadanie, a można schrupać po drodze w samochodzie jako pierwsze śniadanie :)

  • Patison. Z czym się go je?

    ...spożywanie reguluje pracę układu trawiennego oraz przemianę materii. Na surowo, gotowany, a może faszerowany? W kuchni walory wizualne patisona ustępują miejsca jego smakowi. Śmiało konkuruje z dynią, cukinią czy kabaczkiem. Jego wszechstronne zastosowanie - do jedzenia na surowo, ale także po ugotowaniu, uduszeniu, upieczeniu czy usmażeniu, sprawia, że można przygotować z nim wiele ciekawych...

  • Doskonaly dodatek do obiadu dla wielbicieli kapusty i nie tylko !

  • Sałatki makaronowe

    ...).  3. Ugotowany makaron odcedź i przelej zimną wodą, by się nie kleił. Jeśli pieczarki są pokrojone na cieniutkie plasterki, możesz je wrzucić na surowo do sałatki. Grubsze lepiej przesmażyć najpierw na...

  • Pyszne i szybkie sezonowe danie bogate w witaminki

  • Kolejne danie dla wielbicieli cukini, serdecznie polecam bo byl to moj smaczny eksperyment !

  • cukinia

  • Szybka i smaczna .....

  • Tanie i zdrowe..

Artykuły na temat: mloda cukinia na surowo
  • Cukinia, dynia i spółka

    ...? Można ją jeść na surowo, np. w postaci dodatku do surówki  z marchewki. Zawiera sporo kwasu foliowego. Cukinia nadaje się do grillowania, pieczenia i faszerowania, może też być zagęstnikiem do zup(...) prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Poprawi nastrój i koncentrację, ułatwi zasypianie. Po melony powinny sięgnąć osoby żyjące w stresie i mające problemy ze snem. Jak jeść? Np. na surowo po...

  • Znakomity pomysł na przygotowanie surowego ciasta, oblanego polewą lustrzaną. Ciasto surowe2 szklanki mąki (ok. 250 g)1 szklanka brązowego cukru (ok. 220 g)225 g lekko rozpuszczonego masła2 łyżki mleka1 łyżeczka pasty waniliowej lub ekstraktu waniliowego1 łyżeczka soli Różowe monoporcje45 g białej czekolady45 g suszonej żurawiny Różowa polewa lustrzana10 g żelatyny w proszkuwoda do zalania żelatyny (ma ją przykryć)150 g malin75 ml wody100 g cukru100 g słodzonego skondensowanego mleka 100 g...

  • Młode warzywa

    .... Cebulę lub por drobno posiekaj. Cukinię umyj, osusz, zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Przełóż na sito, posól. Odstaw na ok. 15 min, by cukinia puściła sok. Po tym czasie odciśnij z nadmiaru płynu...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

  • Cukinia i jej kuzyni

    ...organizm i wspomaga trawienie. Idealnie nadaje się do pogryzania na surowo między posiłkami. Młode warzywa można dodawać do surówek, dusić. Nadają się na konfitury i marynaty. Rozgotowana cukinia zagęszcza(...) B, witamina C oraz wapń, magnez i jod. Dlatego młode sztuki warto jeść na surowo ze skórką. Melon Zawiera witaminy A,C oraz składniki mineralne, m.in. potas. Ma działanie moczopędne...

  • Pasztet, placki, a może sałatkę? Sprawdź, jakie dania warto przygotować, aby w pełni wykorzystać rozpoczynający się sezon na cukinię. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie upałów wyśmienicie...

  • Zaskakujący bób

    Niesamowita jest pasta z bobu, którą przygotowuję jako panierkę do polskiej, młodej baraniny.

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Wiosenna dieta nowalijkowa

    Na młode warzywa czekamy cały rok. Warto po nie sięgnąć, gdy cierpimy na brak energii i nadwagę.

  • Kuchnia kojarzy nam się przede wszystkim z pieczeniem i gotowaniem. Ale czy wiedzieliście, że niektóre produkty powinniśmy jeść na surowo, aby móc czerpać z nich to, co najlepsze? Niektóre składniki odżywcze zawarte w pożywieniu są na tyle delikatne, że jakakolwiek obróbka termiczna może im jedynie zaszkodzić. Wysoka temperatura podczas gotowania, może sprawić, iż z pozoru zdrowe produkty staną się zupełnie bezwartościowe, a nasz trud, włożony w przygotowanie zbilansowanego posiłku pełnego...