• Informacje na temat:

    mleko skondensowane i kremówka

Przepisy na temat: mleko skondensowane i kremówka
  • Ciasto "Mleczarka"

    ...g śmietany kremówki   Przygotowanie: Mleko skondensowane gotować w zamkniętej puszce umieszczonej w wrzątku przez 2 godziny. Masło utrzeć z 250 g cukru na kremową masę. Kolejno dodawać jajka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać mleko skondensowane (2 łyżki odłożyć). Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli i wmieszać, wraz kakaem, do...

  • łatwa kremówka dla amatorów ciast i ciasteczek

  • Najprostsze lody truskawkowe bez jajek

    Składniki: 1 kg truskawek 1/2 litra śmietany kremówki 30 proc. 1/2 litra mleka skondensowanego słodzonego Sposób przygotowania: Dokładnie umyj truskawki i usuń z nich szypułki. Wrzuć owoce do blendera i zmiksuj na mus. Dodaj śmietanę i mleko skondensowane, miksuj kilka minut na gładką masę. Przelej całość do maszyny do lodów lub plastikowego pojemnika i wstaw do zamrażalnika na...

  • Któż z nas jej nie uwielbia? ;)

  • Sernik pistacjowy

    Sposób przygotowania: 1. Pistacje wsyp do miski i miksuj blenderem do momentu, aż zaczną zbijać się w mokre grudki. Wlej mleko skondensowane i znów krótko zmiksuj. Domieszaj serek mascarpone, serek śmietankowy i aromat. Śmietanę kremówkę schłodź, ubij i połącz z masą. 2. Mleko mocno podgrzej, wsyp żelatynę, mieszaj, aż się rozpuści, przestudź. Wlej wąskim strumieniem do masy serowej...

  • pyszne ciasto dla lubiących słodkości

  • Creme caramel - ulubiony deser restauratorów

    ..., pojawia się w kuchni wielu zakątków świata. W Puerto Rico flan przygotowuje się na bazie mleka, niektóre powstają na bazie kokosa, tzw. flan de coco - przygotowywany ze skondensowanego mleka, mleka(...) mleko będzie ciepłe, wlewamy je do jajek dokładnie ubijając. Kremową bazę przelewamy przez sitko. Następnie wlewamy ją do kokilek, do których wcześniej został wlany karmel. Całość pieczemy przez...

  • ciasto dlugo zachowuje swiezosc, uwielbiana przez domownikow

  • Wracają upały - pora na lody dla ochłody

    ...do przygotowania lodów o smaku jabłkowym według przepisu autorki potrzebne będą następujące składniki: 450 ml śmietany kremówki, 390 g skondensowanego mleka, łyżeczka esencji lub pasty waniliowej...

  • Kremówka kokosowa- pyszny wypiek na każdą okazję!

Artykuły na temat: mleko skondensowane i kremówka
  • Sernik pistacjowy

    Przygotowanie  Pistacje wsyp do miski i miksuj blenderem do momentu, aż zaczną zbijać się w mokre grudki. Wlej mleko skondensowane i znów krótko miksuj.  Dodaj serek mascarpone, serek śmietankowy i aromat. Śmietanę kremówkę schłodź, ubij i połącz z masą.  Mleko mocno podgrzej, wsyp żelatynę, mieszaj, aż się rozpuści, przestudź. Wlej wąskim strumieniem do masy serowej i wymieszaj. l Maliny opłucz...

  • Mleko owsiane, sojowe lub kokosowe coraz częściej zaczyna gościć w naszych kuchniach. Jak je przygotować samodzielnie ? To naprawdę dziecinnie proste. Rezygnacja z mleka krowiego oraz innych produktów zawierających laktozę często wiąże się z zaprzestaniem spożywania jakichkolwiek rodzajów mleka. W końcu poza mlekiem krowim, na rynku dostępny jest również szeroki wachlarz mlek roślinnych. Niestety, ceny takich produktów są dosyć wysokie: litr mleka roślinnego, w zależności od rodzaju i...

  • Sernik na kruchym spodzie

    ...oraz żółtka. Na koniec wlej mleko skondensowane oraz śmietankę kremówkę, zmiksuj. Wylep ciastem dno i boki tortownicy.  Wlej masę serowo-dyniową. Piecz 15 min w temp. 175°C. Zmniejsz temperaturę do...

  • Chroni przed osteoporozą, zawałami i jest źródłem cennych witamin. Z drugiej strony przyczynia się do powstania alergii, cukrzycy i raka. Krytykowane i cenione jednocześnie. Wywołuje niekończące się spory wśród naukowców, lekarzy i zwykłych ludzi. Poznaj prawdę o mleku. Fot. 123RF Mleko w Polsce jest produktem uważanym za niemalże święty. Nasze babcie nie wyobrażały sobie śniadania bez szklanki tego białego napoju. Wynika to z rolniczej tradycji Polski, gdzie mleko jest podstawą diety. Nic...

  • Delikatny mus z białej czekolady

    ...1. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody i odstawić na chwilę, żeby spęczniała. Białą czekoladę niezbyt drobno posiekać albo zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wrzucić do metalowej miseczki, postawić ją nad garnkiem z parującą wodą. Czekoladę stopić w gorącej kąpieli wodnej, zdjąć z ognia i odstawić, aby przestygła. 2. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Mleko skondensowane mocno...

  • Po wyroku Trybunału Europejskiego, producenci żywności będą musieli zmienić nazwy niektórych produktów. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością wielu z nas zdążyło już przyzwyczaić się do tego, iż Unia Europejska lubi zaskakiwać nas niecodziennymi decyzjami. W ostatnich latach duże kontrowersje budziło chociażby uznanie ślimaków za ryby lub kontrola krzywizny bananów. Niedawno do grona absurdalnych regulacji dołączyła ta, dotycząca mleka kokosowego oraz masła orzechowego. Okazuje się bowiem, iż nazwy...

  • Kolorowe ciasta

    ...malinowej, 3 szklanki mleka skondensowanego niesłodzonego, 1-2 łyżki masła. Mleko skondensowane włóż na kilka godzin do lodówki lub na 10-15 mi-nut do zamrażarki (musi być mocno schłodzone(...), aż się rozpuści. Foremki lub miseczki posmaruj masłem (jeśli używasz foremek silikonowych nie musisz ich smarować).1 szklankę mleka skondensowanego wlej do wysokiego naczynia. Ubij mikserem przez...

  • Amarantus, nazywany także szarłatem, to jedna z najstarszych roślin uprawianych przez człowieka; archeologowie odkryli dowody na jego uprawę już 4 tysiące lat przed naszą erą. Przez wieki zapomniana, teraz powraca, a nazywana bywa wręcz „zbożem XXI wieku". Fot. 123RF/Picsel Dla przodków Indian żyjących na terenie obecnego północno-zachodniego Meksyku, amarantus był rośliną świętą, składaną w ofierze bogom deszczu i wojny. Majowie i Inkowie jedli go na co dzień. Do Polski szarłat trafił w...

  • MROŻONE PIERNOKOWE CAPPUCCINO

    Euforia płynąca ze smaku...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...