• Informacje na temat:

    mleczko waniliowe z dodatkiem wody

Przepisy na temat: mleczko waniliowe z dodatkiem wody
  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    ...: Liście sałaty starannie umyj, a następnie osusz (otrząśnij z wody lub odwiruj). Osuszone liście porwij na mniejsze kawałki. Pomidory, paprykę dokładnie umyj. Z papryki usuń gniazdo nasienne. Oba(...) ułożone plasterki szynki konserwowej lub gotowanej, albo łososia. Jeśli wybrałaś łososia, dodatkowo skrop go sokiem wyciśniętym z cytryny. Sałatkę podawaj od razu po przygotowaniu, np. z dodatkiem ciemnego...

  • bardzo pyszne sami sprubujcie jadłam u mojej przyjaciółki

  • on jest strasznie smaczny piekę go zawsze na niedzielę

  • Ptasie mleczko po mojemu.

  • ...na gorące dni jak znalazł...:)

  • Bardzo miłe dla podniebienia...

  • Kolorowe i reprezentacyjne ciasto

  • Kiedy masz ochotę na coś słodkiego a w szafce brakuje produktów na super ciacho

  • Bajkowe, pastelowe, delikatne ciasto. Lekkie jak chmurka, podobnie też smakuje. Wizualnie jak i smakowo pierwsze skrzypce grają tu pianki w czekoladzie, u mnie o smaku cytrynowym – właśnie takie wpasują się w to ciasto idealnie. Wygląda ciekawie – prawda? Mimo, ze wszelkimi sposobami byłam odwodzona od zrobienia takiej a nie innej dekoracji, ja właśnie taki efekt chciałam uzyskać. Cukierkowy. Wykorzystując blaszkę o wymiarach mniej więcej 25 na 35 cm i układając pianki w 4 rządkach, jedno...

  • Jest to deser wykwintny

Artykuły na temat: mleczko waniliowe z dodatkiem wody
  • Kokos: Upiększający przebój

    ...na zmiany. Aksamitne mleczko - łagodny kosmetyk do twarzy, ciała, włosów Mleczko, najlepiej 100-proc. i bez dodatku cukru, możemy wykorzystać m.in. do: nacierania ciała po kąpieli; ✓ukojenia zmęczonych powiek - kładziemy na nie płatki zwilżone mleczkiem; nabłyszczania włosów - płynem polewamy świeżo umyte, osuszone pasma, pomijając ich nasadę. Łączmy też mleczko z innymi dodatkami...

  • Kto by pomyślał, że z dodatkiem szlachetnego trunku jakim jest whisky, można przygotować wiele fantastycznych dań. Zobaczcie zwycięskie przepisy i wypróbujcie je w najbliższym czasie, warto. Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas przepisy. Musimy przyznać, że zainspirowaliście nas swoimi pomysłami. Jak się okazuje whisky pasuje nie tylko do mięs, ale także do sosów, ryb i deserów. Mamy zaszczyt przedstawiać zwycięzców. Zaproszenia na 3 edycję festiwalu „Whisky Live Warsaw 2016"...

  • Gotuj i chudnij

    ...i proszek do pieczenia do średniej miski. Dodaj cukier i sól. Mleko, mleczko kokosowe i jajko energicznie wymieszaj w miarce kuchennej. Dodaj uzyskany płyn do mąki i dokładnie połącz wszystkie składniki. Jeśli ciasto wyszło za gęste, możesz dodać odrobinę wody. Natomiast jeśli chcesz uzyskać bardziej gęstą konsystencję - nie wlewaj całej mieszanki mleczno-jajecznej. Ciasto powinno być takie, by...

  • Doskonałe dania możecie przygotować nawet z bardzo niepozornych składników. SKŁADNIKI - 400 ml mleka - 1 całe jajko - 3 żółtka - 1 laska wanilii - ok 1/3 szklanki cukru - 10 truskawek - gęsty sok malinowy/truskawkowy (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C. Mleko wlewamy do garnka i stawiamy na gazie.Krok 2Laskę wanilii kroimy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka z wnętrza. Dodajemy je do mleka. Wrzucamy także strąki dla aromatu.Krok 3Do miski rozbijamy jajko i...

  • Gotuj i chudnij

    ...pieczenia do średniej miski. Dodaj cukier i sól. Mleko, mleczko kokosowe i jajko energicznie wymieszaj w miarce kuchennej. Dodaj uzyskany płyn do mąki i dokładnie połącz wszystkie składniki. Jeśli ciasto wyszło za gęste, możesz dodać odrobinę wody. Natomiast jeśli chcesz uzyskać bardziej gęstą konsystencję - nie wlewaj całej mieszanki mleczno-jajecznej. Ciasto powinno być takie, by równo pokrywało...

  • Mówi się, że woda to źródło życia. Bez niej nasz organizm nie jest w stanie funkcjonować. Okazuje się jednak, że nie tylko jest niezbędna do przeprowadzenia reakcji metabolicznych, ale przy okazji po prostu pomaga schudnąć. W jaki sposób? Fot. 123RF/Picsel Organizm dorosłego człowieka w 60-70 proc. składa się z wody, zrozumiałe więc, że każdego dnia powinniśmy dostarczać mu płynów, by mógł właściwie funkcjonować. Picie zbyt małych jej ilości w pierwszej kolejności negatywnie wpływa na stawy i...

  • Prześlij nam przepis i wygraj jedno z pięciu podwójnych zaproszeń na 3. edycję Festiwalu "Whisky Live Warsaw 2016". Lubisz eksperymentować w kuchni i łączyć z pozoru niepasujące do siebie składniki? Jeśli opowiedziałeś twierdząco, oznacza to, że zjawisko tzw. food paringu nie jest ci obce. Zaproponuj nam przepis, do przygotowania którego użyjesz whisky. Może być to deser, przystawka lub danie główne, ograniczeniem jest tylko twoja wyobraźnia. Za pomocą poniższego formularza prześlij swój...

  • O tym, dlaczego warto zadbać o samodzielne uzdatnianie wody nie trzeba nikomu mówić. Woda pokonując setki kilometrów w miejskich wodociągach zwykle ulega ponownemu zanieczyszczeniu. Jak prawidłowo uzdatnić wodę w domu i co powinniśmy z niej odfiltrować? Fot. 123RF/PicselChoć zakłady wodociągowe same uzdatniają wodę, po przebyciu całej drogi do kranu, wymaga ona ponownego oczyszczenia, zanim trafi do naszych szklanek. Możemy to zrobić niskim kosztem, przy pomocy dzbanków filtrujących lub...

  • Latem powinniśmy szczególnie dbać o prawidłowe nawilżenie organizmu. Zdradź nam, w jaki sposób o nie dbasz, a być może to właśnie do Ciebie trafią wspaniałe nagrody od Aquaphor. Fot. 123RF/Picsel Wakacje to czas upałów. Wraz z rosnącą temperaturą, rośnie prawdopodobieństwo odwodnienia. Naszym pierwszym wyborem powinna być woda, która doskonale nas nawadnia. Tak jak wszystkich innych płynów, nie należy spożywać jej w dużych ilościach na raz, a raczej sączyć przez cały dzień. W wyjątkowo upalne...

  • Woda różana w Polsce nie jest produktem rozpowszechnionym. Mało kto wie, że nie jest używana tylko jako składnik kosmetyków, maseczek i kąpieli, ale i jako pyszny dodatek do jedzenia! Fot. 123RF.COM/PICSEL Woda różana jest produktem ubocznym, który powstaje przy produkcji olejku różanego. Początkowo była wytwarzana jedynie w krajach arabskich, jednak obecnie rozpowszechniona jest niemal na całym świecie. Woda różana jest popularna nie tylko w kuchni arabskiej, ale i azjatyckiej. Bardzo...