• Informacje na temat:

    mizeria z kefirem

Przepisy na temat: mizeria z kefirem
  • Mizeria

  • Uwielbiam mizerię,łatwe i zdrowe jedzonko.

  • Świeże ogórki ze śmietaną, nic odkrywczego. Jadłam mizerię podaną na różne sposoby i z wieloma przyprawami. To jest mój sposób. smak dzieciństwa. Nigdy i nigdzie nie smakowała mi tak mizeria, jak u mamy. Jej sposób podania i przyprawienia, stał się moim sposobem, moim przepisem.

  • Mizerię jadł chyba każdy, a przepisów jest tyle ilu kucharzy. Dziś wstawiam przepis na mizerię słodko-kwaśną ze śmietaną.

  • Mizerie w takim wydaniu wole najbardziej

  • Przepis dla jednego z barów...zamawiając chickenburgera otrzymałem surówkę dnia-mizerię. Hmm dziwne połączenie ale myślę,niech im będzie...ale proszę więcej nie robić z przemarzniętych ogórków i mleka...pliz

  • Klasyka polskiej kuchni.

  • Proste pyszne i smaczne

  • Przepis wart wypróbowania: "Krem zabielany kefirem"

  • W sam raz do niedzielnego obiadu.

Artykuły na temat: mizeria z kefirem
  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    ...ją robię. Mizeria bez śmietany? W Polsce raczej nie do pomyślenia. - Wiem, ale nie przepadam za ogórkami ze śmietaną. Moja mizeria jest lepsza, proszę spróbować. A rodzina ze strony matki...

  • Na jego punkcie oszaleli miłośnicy zdrowego odżywiana z całego świata. Kefir doskonale wpływa na nasz organizm, stabilizując go i zapewniając mu moc substancji odżywczych. Tylko jak włączyć go do codziennej diety? Fot. 123RF/Picsel Kefir jest napojem mlecznym, który już od bardzo dawna znany jest na Kaukazie. Stamtąd zawędrował do innych krajów, w tym do Polski, gdzie bardzo szybko zaczęto wykorzystywać go jako bardzo zdrowy i smaczny element codziennej diety. Zgodnie ze starym sposobem,...

  • Czasem zdarza się tak, że coś co jest nam bardzo dobrze znane, świat docenia z bardzo dużym opóźnieniem. W ostatnim czasie taki los spotkał kefir, który w Stanach Zjednoczonych został okrzyknięty jednym z najmodniejszych i najzdrowszych produktów spożywczych świata. Fot. 123RF Coraz większa liczba obcokrajowców zakochuje się w polskiej kuchni. Zarówno w Europie, jak i za Oceanem, doceniono już nasze wędliny, pierogi czy też alkohole. W ostatnim czasie dołączył do tego grona również kefir. Cóż...

  • Czasem zdarza się tak, że coś co jest nam bardzo dobrze znane, świat docenia z bardzo dużym opóźnieniem. W ostatnim czasie taki los spotkał kefir, który w Stanach Zjednoczonych został okrzyknięty jednym z najmodniejszych i najzdrowszych produktów spożywczych świata. Fot. 123RF Coraz większa liczba obcokrajowców zakochuje się w polskiej kuchni. Zarówno w Europie, jak i za Oceanem, doceniono już nasze wędliny, pierogi czy też alkohole. W ostatnim czasie dołączył do tego grona również kefir. Cóż...

  • Czasem zdarza się tak, że coś co jest nam bardzo dobrze znane, świat docenia z bardzo dużym opóźnieniem. W ostatnim czasie taki los spotkał kefir, który w Stanach Zjednoczonych został okrzyknięty jednym z najmodniejszych i najzdrowszych produktów spożywczych świata. Fot. 123RF Coraz większa liczba obcokrajowców zakochuje się w polskiej kuchni. Zarówno w Europie, jak i za Oceanem, doceniono już nasze wędliny, pierogi czy też alkohole. W ostatnim czasie dołączył do tego grona również kefir. Cóż...

  • Kefir, do niedawna znany głównie w Europie Środkowej i Wschodniej, zaczyna być popularny także w krajach zachodnich. Ten niepozorny produkt ma wiele właściwości, o których wiele osób nie wie. Czego nie wiedzieliśmy o poczciwym kefirze? Fot. 123RF.COM/PICSEL Kefir to fermentowany produkt mleczny o kremowej konsystencji i lekko kwaśnawym smaku. Zawiera dobre bakterie i drożdże, wywodzące się z ziaren (lub grzybków) kefirowych, z których wytwarza się kefir. Mikroflora kefiru jest bogatsza niż...

  • Kefir, do niedawna znany głównie w Europie Środkowej i Wschodniej, zaczyna być popularny także w krajach zachodnich. Ten niepozorny produkt ma wiele właściwości, o których wiele osób nie wie. Czego nie wiedzieliśmy o poczciwym kefirze? Fot. 123RF.COM/PICSEL Kefir to fermentowany produkt mleczny o kremowej konsystencji i lekko kwaśnawym smaku. Zawiera dobre bakterie i drożdże, wywodzące się z ziaren (lub grzybków) kefirowych, z których wytwarza się kefir. Mikroflora kefiru jest bogatsza niż...

  • Nie przegap sezonu na borówki. Możesz wykorzystać je do przygotowania wyjątkowych deserów i koktajli. SKŁADNIKI - 0,5 kg borówek + kilka borówek do dekoracji - 250 ml kefiru - 250 mleka - 5 łyżeczek cukru (jeżeli borówki są słodkie to mniej) - 1 opakowanie cukru waniliowego - 200 ml Śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej) - listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE Krok 1Borówki czyścimy i wrzucamy do blendera. Dodajemy mleko, kefir, cukier oraz cukier waniliowy. Wszystko miksujemy. Wkładamy...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • Nie lada gratka dla miłośników egzotycznych owoców. Dzięki nim, poczujesz się, jak na tropikalnych wakacjach. SKŁADNIKI - 1 świeży ananas - 1-2 mango - 2 banany - 2 szklanki kefiru PRZYGOTOWANIE Krok 1Ananasa obieramy. Kroimy go w plastry, usuwamy łyżeczką środek a następnie kroimy plastry w kostkę. Mango obieramy i kroimy na kawałki. Banany również obieramy i kroimy w plasterki.Krok 2Owoce wrzucamy do blendera i miksujemy. Dodajemy kefir i miksujemy wszystko razem. Wkładamy gotowe smoothie...