• Informacje na temat:

    mistrza cukierników

Artykuły na temat: mistrza cukierników
  • Naleśniki mistrzów

    Idealnie naleśniki? Jest kilka sprawdzonych sztuczek. Cukiernicy też mają swoje sprawdzone metody.

  • 11 października ukaże się książka WEGANONA, czyli Pawła Ochmana Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału. Tylko w tej książce znajdziecie to, czego nie ma w innych książkach wegańskich – przepisy na zdrowe smakołyki. Od samego patrzenia na przepisy ślinka cieknie! Słodycze kochamy wszyscy, zwłaszcza Paweł Ochman - weganin od 26 lat, autor popularnego bloga Weganon.pl. Jego kulinarna przygoda i miłość do cukiernictwa zaczęły się od zeszytu z przepisami mamy....

  • Wojciech Modest Amaro: Tajemnice mistrza

    Jakie jest jego prawdziwe nazwisko? Ile miał żon? Jaką cenę zapłacił za sukces? Badamy sekrety Wojciecha Amaro.

  • 15 marca obchodzić będziemy Dzień Piekarzy i Cukierników. To niezwykle słodkie święto przypada w rocznicę wspomnienia św. Klemensa, patrona tych profesji. Każdy pretekst do przygotowania dla całej rodziny słodkiego „co nie co” jest dobry, a ten dzień aż prosi się, aby uczcić go domowym ciastem lub babeczkami. Polecamy więc przepisy ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Słodkie domowe wypieki uwielbia niemal każdy z nas. Nawet jeśli nie jesteście tak sprawni w kuchni jak Paweł...

  • Chleb, Tomasz Deker

    Tomasz Deker, cukiernik z tytułem Mistrza Świata oraz doradca w zakresie gastronomii postanowił zmierzyć się z produktem, który każdy z nas spożywa co najmniej raz dziennie. „Chleb” na półki księgarskie zawita 17 stycznia.

  • Luca Marchini, wielokrotnie nagradzany włoski szef kuchni, zdobywca prestiżowej Gwiazdki Michelin, 17 maja odwiedzi Kraków, aby razem z Giacomo Monzali (Studio Qulinarne) przygotować „Kolację na 4 ręce”. Będzie to kolejna okazja do degustacji wyrafinowanych dań podczas tego wyjątkowego w Polsce wydarzenia. Włoski kucharz pojawi się w Krakowie na specjalne zaproszenie restauracji Studio Qulinarne, której właścicielką jest Katarzyna Grüning, a szefem kuchni Giacomo Monzali. W lokalu...

  • W Paryżu, stolicy światowej mody i stolicy kraju mistrzów kuchni, zaprezentowano najnowszą kolekcję jesień - zima. Autorem jest jeden z najbardziej znanych francuskich... cukierników - Pierre Herme.

  • Planujesz ślub i masz problem z wyborem menu weselnego? Jeśli tak, będziesz miał niebywałą okazję dowiedzieć się jakie trendy aktualnie panują w kulinaryce weselnej. Na Wasze pytania odpowiadał będzie Mistrz Kucharski Zbigniew Kurleto. Na czat zapraszamy 24.02.2011 o godzinie 17:00! Mistrz Kucharski Zbigniew Kurleto - członek elitarnego Klubu Szefów Kuchni, prezes Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników - oddział Małopolska, członek Państwowej Komisji Egzaminacyjnej w zawodzie...

  • Batida - słodycze dla zakochanych

    Tradycyjne belgijskie i francuskie receptury doprawione wyobraźnią cukierników i mistrzów kuchni restauracji Batida to przepis na uczczenie Dnia Zakochanych.

  • Marysia postawiła na wytrawne bułeczki, słodkie naleśniki i przepyszną szakszukę, do tego zaserwowała zielone smoothie i malinową herbatę. Scones2 szklanki mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia½ łyżeczki sody oczyszczonej1 łyżeczka suszonego czosnku½ łyżeczki soli¼ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu¼ łyżeczki mielonej papryczki chili125 g zimnego masła1 jajko½ szklanki śmietany 18%2 łyżki zimnej wody1 szklanka startego sera cheddar½ szklanki posiekanego, cienkiego szczypiorku1...