• Informacje na temat:

    miski do zupy

Przepisy na temat: miski do zupy
  • Gazpacho z rabarbarem i mozzarellą

    Gdy gorąco na dworze, niechętnie sięgamy po ciepłe dania. W upalne dni znakomicie sprawdzają się zimne zupy, w rodzaju gazpacho. Tym razem - wersja: z rabarbarem i serem mozzarella.

  • z mojego pierwszego zbioru :) co roku robię taki szczaw na zimę w ogóle nie kupuję gotowych słoiczków ponieważ moja wyobraźnia zaraz widzi te wszystkie robaki i piasek, które się tam zapewne znajdują :)

  • Poznaj nowości marki PROSTE HISTORIE

    Idealnie kremowe i jedyne w swoim rodzaju zupy kremy...

  • sytuacja jest następująca: dwie plastikowe miski (jedna znacznie większa od drugiej),małą wypełnia ciasto , a dużą ciepła woda- efekt : pyszne ciasto drożdżowe .

  • Dwa pomysły na szybką i sycącą zupę z ciecierzycy

    Zupy to smaczny i zdrowy, a przede wszystkim szybki w przygotowaniu pomysł na pożywny posiłek. Uzupełnienie codziennego menu o ich porcję, dostarczy dużej dawki energii i cennych składników odżywczych. Jedną z zup, którą z pewnością warto przyrządzić jest ta na bazie cieciorki. Oto dwa przepisy, dzięki którym pokochacie to cudowne warzywo.

  • Przygotowanie warzyw do zup aby nabrały intensywniejszego smaku i aromatu.

  • Wigilijne paszteciki

    Nietypowe paszteciki, które sprawią, że wigilijny wieczór nabierze nowego smaku! Polecamy przepis Sylwii Ładygi, ambasadorki marki Serenada, uczestniczki V edycji programu Masterchef. Będą idealne zarówno na gorąco, jak i na zimno, jako dodatek np. do barszczu lub zupy grzybowej! Smakują niesamowicie!

  • Szybkie do zrobienia a dodają zupie wyjątkowy smak

  • Idealny sposób na chandrę i smukłą talię

    ...- Szczupłe osoby wiedzą, że miska pysznej zupy będzie nie tylko sycącym posiłkiem, ale dostarczy im również energię na kilka godzin i zapewni odpowiednią ilość składników odżywczych - zapewnia Fiona Kirk, autorka popularnych poradników dietetycznych. Kirk zauważa, że zupy są niedocenianym posiłkiem. Zupełnie niesłusznie. Jest to danie proste w przygotowaniu, łatwe do przechowania, można ją...

  • Zupy powinny znaleźć się w naszym jadłospisie. Są to bardzo cenne źródła witamin i cennych składników dla naszych organizmu. W zależności jak je przygotujesz, mogą mieć właściwości zdrowotne, odchudzające czy po prostu doskonałe dla dzieci. Każda zupa może być samodzielnym posiłkiem jak na przykład kolacją, ale także elementem innego posiłku, na przykład obiadu. Prócz niezbędnych witamin czy minerałów, które dostarczają, mogą także pobudzić łaknienie czy metabolizm poprzez ostre przyprawy,...

Artykuły na temat: miski do zupy
  • David Bez: "BowlLove. Zdrowe i odżywcze miski pełne smaku"

    Bowl Food to nie tylko najgorętszy trend sezonu, ale przede wszystkim znakomity pomysł na zbilansowaną, zdrową dietę.  W swojej nowej książce David Bez zrywa z tradycyjną koncepcją zupy i jak zwykle(...) wydarzenia w swojej restauracji. David Bez "BowlLove. Zdrowe i odżywcze miski pełne smaku". Wydawnictwo Buchmann. premiera: 13 września.   

  • Na historię zupy pomidorowej składają się dzieje samej zupy oraz losy pomidorów. Dziś ciężko w to uwierzyć, ale sympatyczne, czerwone warzywa, na które czekamy całą długą zimę, uznawano kiedyś za... truciznę! Popularność pomidorowej nie powinna nikogo dziwić. Jest to danie bardzo stare, rodzime niemal dla każdej kuchni i prawdopodobnie rozpoczynające historię kulinariów. Sycąca, względnie tania, prosta do zrobienia i potrafiąca nakarmić wiele osób. A czy ktoś nie lubi pomidorów? Początki...

  • Zupy - dietetyczny trend podbija Kalifornię

    Kuchnia polska zupami stoi i dobrze, bo będzie to najpopularniejsze danie w nadchodzącym sezonie. Po modzie na soki w Stanach nastała nowa moda na zupy, które jak podkreślają dietetycy nie tylko są lekkie i sycące, ale dostarczają niezbędnych składników odżywczych.

  • 23 maja 2009 na krakowskim Kazimierzu już po raz ósmy odbędzie się Festiwal Zupy. Serdecznie zapraszamy wszystkich Smakerowiczów! Jak co roku o miano Złotej, Srebrnej oraz Brązowej Łyżki bedą walczyć najznakomitsi profesjonalni restauratorzy oraz amatorzy. Po raz pierwszy zostanie przyznana nagroda na Najlepszą Zupę Tradycyjną- Złoty Kociołek. Każdy kto choć raz miał okazję uczestniczyć w festiwalu na pewno zna "placówkę"- zupę, którą gotuje się z produktów jakie można zakupić na Placu Nowym....

  • Ramen: Japoński bulion

    Moja włoska przyjaciółka wróciła niedawno z Japonii, zachwyciło ją tam wszystko oprócz jedzenia. - Te okropne zupy z toną makaronu! - powiedziała, nie kryjąc obrzydzenia. - Chodzi ci o ramen? - zapytałam nieśmiało, bo sama bardzo go lubię. - Ramen-szmamen, ostry bulion z kawałkami mięsa i rozgotowane kluchy, które wszyscy wysysają z miski z okropnym siorbaniem, daj spokój! Po takim dictum nie...

  • Smaczne i zdrowe zupy coraz częściej znowu pojawiają się na naszych stołach. W polskiej kuchni zupa znajduje szczególne miejsce, właściwie obiad bez zupy nie jest ważny. Prawdziwie rodzinny posiłek powinien zaczynać się rosołem z domowym makaronem, a dla maluchów z lanymi kluseczkami. W książce atrakcyjne przepisy na typowo polskie zupy, w całości wykonane domowymi sposobami. A więc jest także przepis na uszka, przecier pomidorowy itd... Są zupy jarzynowe, ale także chłodniki, owocowe,...

  • Zupa dla ochłody

    Te orzeźwiające zupy z dodatkiem chrupiących świeżych warzyw to idealne menu na upalne dni.

  • Jak przyrządzić tradycyjną zupę zacierkową? Jak najlepiej doprawić żurek? Co to jest maczanka? Odpowiedzi na te pytania związane z zupami regionalnymi znajdziecie w naszym nowym e-booku, pękającym w szwach od świetnych przepisów na najlepsze i tradycyjne zupy! W e-booku "Najsmaczniejsze zupy polskich regionów" znajdziecie ponad 30 przepisów na zupy z różnych zakątków Polski. Naszą darmową książkę możecie pobrać w 3 wersjach: pdf (do odczytania na komputerze), mobi (Kidle) i epub (iPad i...

  • Młode warzywa

    Młoda kapusta, buraczki, cukinie, bób, marchewka... Zrobisz z nich wyśmienite zupy, placuszki albo tartę. Warto się skusić.

  • Jesteśmy narodem uwielbiającym zupy. Statystyczny Polak zjada nawet 100 litrów zup rocznie, a to stawia nas w światowej czołówce. Nie dość, że smaczne, to w dodatku zdrowe. Przygotowując je, warto pamiętać o kilku zasadach, które uchronią nas przed kulinarną katastrofą. Wiadomo, że najlepsze zupy to te, które przygotowane były przez nasze babcie. Jednak prędzej czy później, nadchodzi moment, w którym sami musimy zadbać o smak naszych dań. Tyczy się to zarówno najróżniejszych wypieków, jak i...