• Informacje na temat:

    miodowa ciasto

Przepisy na temat: miodowa ciasto
  • Tiramisu miodowe z brzoskwiniami

    Sposób przygotowania 1. Brzoskwinie osącz z zalewy i pokrój w drobną kosteczkę. Przełóż do miseczki. Skrop likierem, wstaw na godzinę do lodówki. Jajko rozbij, oddziel żółtko od białka. Białko ubij z cukrem. Pianę z białka połącz z żółtkiem. Wsyp obie mąki, proszek do pieczenia oraz mak. Wymieszaj. Ciasto przełóż do szprycy cukierniczej. Wyciśnij małe porcje na blachę wyłożoną pergaminem...

  • Sezon czereśniowy, moja propozycja na zapiekankę. Można podać na ciepło, jak i na zimno pokrojoną w plastry ze śmietaną.

  • Kokosowa krajanka z miodową nutą

    Łatwe do wykonania ciasto o kokosowym smaku...

  • Miodowa golonka podlewana ciemnym piwem typu Porter - to co faceci lubią :-)

  • Holenderskie ciasto miodowe

    ...do pieczenia i czekoladę wymieszać i dodać. Dodać migdały i orzechy. Podłuzną formę (24 cm długości) nasmarować tłuszczem. Nałożyć ciasto, wyrównać. Piec w nagrzanym do 175 st. C piekarniku przez...

  • Smaczny pomysł na "Ciasto miodowe"

  • Ciastka miodowe z otrębami

    Składniki: 35 dag mąki pełnoziarnistej 3 jajka 15 dag otrąb owsianych 10 dag miodu 3 łyżki suszonej żurawiny Przygotowanie: 1. Mąkę pełnoziarnistą wyrób z jajkami, otrębami owsianymi, płynnym miodem i żurawiną na dość twarde ciasto. Na podsypanym mąką blacie rozwałkuj je na grubość ok. pół cm. 2. Szklaneczką wykrój kółka, ułóż na lekko natłuszczonej blasze. Wstaw do piekarnika...

  • smaczne

  • Rogaliki półfrancuskie

    ...: wałkowania i chłodzenia powtarzam 3 razy.  2. Orzechy mielę, mieszam z miodem i cynamonem.Ciasto rozwałkowuję. Tnę na trójkąty. Kładę na nich farsz.Zwijam, formuję rogale.Zostawiam je na godzinę,by ciasto ponownie wyrosło.Smaruję roztrzepanym jajkiem. Posypuję orzechami.Piekę 25 minut w 180 st.

  • Ciasto miodowe z nutką cytryny przełożone kremem i powidłami śliwkowymi jest wyśmienite.

Artykuły na temat: miodowa ciasto
  • Ciasto miodowo-migdałowe z czekoladą

    Ciasto miodowo-migdałowe idealne na spotkanie z przyjaciółmi.

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Mazurek miodowo-orzechowy

    Pyszne ciasto.

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Placek miodowo-cytrynowy

    Ciasto cytrynowe dobre na podwieczorek.

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Miodowy sernik z wiśniami

    Sposób przygotowania: Wiśnie odcedzamy z syropu. Przesiewamy 200 g mąki, dodajemy posiekane 100 g masła, szczyptę soli, 100 g cukru, cukier waniliowy, jajo, siekamy nożem i zagniatamy ciasto, by(...) na gładką masę. Do przesianych 200 g mąki dodajemy posiekane 100 g masła, 100 g cukru pudru i przygotowujemy kruszonkę.  Tortownicę smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Ciasto wyjmujemy z lodówki...

  • Bardzo fajny pomysł na karpatkę w zupełnie innym wydaniu. Ciasto parzone z krakersem60 g masła60 g cukru trzcinowego80 g mąki pszennej 145 g masła250 ml mleka160 g mąki4 jaja Galaretka prosecco40 g żelatyny 400 g prosecco Krem bawarski105 g mleka3 żółtka50 g cukru12 g namoczonej żelatyny320 ml chłodnej śmietany 36%1 łyżeczka wody z kewry Jeżynowo-lawendowy crème diplomat500 g jeżyn3 gałązki kwiatów lawendy10 g żelatyny namoczonej w wodzie30 g brązowego cukru1 żółtko5 g mąki ziemniaczanej150...

  • Tort miodowy z orzechami

    ...masło, sodę, mleko i rum. Wymieszaj dobrze miotełką i odstaw.  Przesiej mąkę do misy, dodaj jajka, mieszankę miodu i ugnieć gładkie ciasto. Podziel je na 5-6 części. Każdą część rozwałkuj na okrągły...

  • Drożdżowe ciasto z owocami i kruszonką. Idealne do herbaty lub kawy. Zachwyca prostotą i smakiem. Ciasto:1 kg mąki1 kostka masła6 jaj10 g drożdży½ szklanki mleka1 łyżeczka mąkiskórka starta z 1 pomarańczyzapach waniliowy (całe małe opakowanie)garść rodzynekmleko (do uzyskania odpowiedniej, wilgotnej konsystencji ciasta)oliwa (do smaku)szczypta soli Owoce:1 kg śliwek1 kg jabłek Kruszonka:¼ szklanki cukru¼ kostki masła3 łyżki mąki CiastoMąkę przesiać, masło rozpuścić. Oddzielić żółtka od...