• Informacje na temat:

    miodowa ciasto

Przepisy na temat: miodowa ciasto
  • Tiramisu miodowe z brzoskwiniami

    Sposób przygotowania 1. Brzoskwinie osącz z zalewy i pokrój w drobną kosteczkę. Przełóż do miseczki. Skrop likierem, wstaw na godzinę do lodówki. Jajko rozbij, oddziel żółtko od białka. Białko ubij z cukrem. Pianę z białka połącz z żółtkiem. Wsyp obie mąki, proszek do pieczenia oraz mak. Wymieszaj. Ciasto przełóż do szprycy cukierniczej. Wyciśnij małe porcje na blachę wyłożoną pergaminem...

  • Sezon czereśniowy, moja propozycja na zapiekankę. Można podać na ciepło, jak i na zimno pokrojoną w plastry ze śmietaną.

  • Kokosowa krajanka z miodową nutą

    Łatwe do wykonania ciasto o kokosowym smaku...

  • Smaczny pomysł na "Ciasto miodowe"

  • Holenderskie ciasto miodowe

    ...do pieczenia i czekoladę wymieszać i dodać. Dodać migdały i orzechy. Podłuzną formę (24 cm długości) nasmarować tłuszczem. Nałożyć ciasto, wyrównać. Piec w nagrzanym do 175 st. C piekarniku przez...

  • Miodowa golonka podlewana ciemnym piwem typu Porter - to co faceci lubią :-)

  • Ciastka miodowe z otrębami

    Składniki: 35 dag mąki pełnoziarnistej 3 jajka 15 dag otrąb owsianych 10 dag miodu 3 łyżki suszonej żurawiny Przygotowanie: 1. Mąkę pełnoziarnistą wyrób z jajkami, otrębami owsianymi, płynnym miodem i żurawiną na dość twarde ciasto. Na podsypanym mąką blacie rozwałkuj je na grubość ok. pół cm. 2. Szklaneczką wykrój kółka, ułóż na lekko natłuszczonej blasze. Wstaw do piekarnika...

  • smaczne

  • Rogaliki półfrancuskie

    ...: wałkowania i chłodzenia powtarzam 3 razy.  2. Orzechy mielę, mieszam z miodem i cynamonem.Ciasto rozwałkowuję. Tnę na trójkąty. Kładę na nich farsz.Zwijam, formuję rogale.Zostawiam je na godzinę,by ciasto ponownie wyrosło.Smaruję roztrzepanym jajkiem. Posypuję orzechami.Piekę 25 minut w 180 st.

  • Przepis ten dostałam od koleżanki na studiach. Ciasto robię zazwyczaj na Święta Wielkanocne, bo jest dosyć proste i bardzo smaczne :)

Artykuły na temat: miodowa ciasto
  • Ciasto miodowo-migdałowe z czekoladą

    Ciasto miodowo-migdałowe idealne na spotkanie z przyjaciółmi.

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Mazurek miodowo-orzechowy

    Pyszne ciasto.

  • Zobacz, jak przygotować ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem i aromatem, ale jest również niskokaloryczne. Porcja tradycyjnego ciasta czekoladowego to aż 480 kcal, natomiast porcja ciasta zaproponowanego przez prowadzące program "Rewolucja na talerzu" to tylko 350 kcal!   Agata Ziemnicka i Olga Kwiecińska-Kaplińska podpowiedziały jakich składników najlepiej używać do ciasta i dlaczego.   Po pierwsze czekolada. Powinniśmy jeść czekolady ‘zdrowe' czyli takie, które nie zawierają w dużej...

  • Placek miodowo-cytrynowy

    Ciasto cytrynowe dobre na podwieczorek.

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Miodowy sernik z wiśniami

    Sposób przygotowania: Wiśnie odcedzamy z syropu. Przesiewamy 200 g mąki, dodajemy posiekane 100 g masła, szczyptę soli, 100 g cukru, cukier waniliowy, jajo, siekamy nożem i zagniatamy ciasto, by(...) na gładką masę. Do przesianych 200 g mąki dodajemy posiekane 100 g masła, 100 g cukru pudru i przygotowujemy kruszonkę.  Tortownicę smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Ciasto wyjmujemy z lodówki...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Tort miodowy z orzechami

    ...masło, sodę, mleko i rum. Wymieszaj dobrze miotełką i odstaw.  Przesiej mąkę do misy, dodaj jajka, mieszankę miodu i ugnieć gładkie ciasto. Podziel je na 5-6 części. Każdą część rozwałkuj na okrągły...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...