• Informacje na temat:

    mintaj zapiekany z pomidorami

Przepisy na temat: mintaj zapiekany z pomidorami
  • Zapiekany mintaj

    Składniki: pół kg filetów z mintaja, 2 pomidory, pół małej cukinii, pół białej części pora, 2 łyżki soku z cytryny, przyprawa do ryb. Sos: 2 łyżki pikantnej musztardy, 3 łyżki masła, 2 łyżki mąki, po szklance bulionu warzywnego i mleka, sól, pieprz, koperek Przygotowanie: Ryby umyj, osusz, pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny, posyp przyprawą...

  • Wypróbowany przepis na "Mintaj zapiekany"

  • Ryba po toskańsku– w pomidorach

    Składniki na 4 porcje: 4 filety z dowolnej białej ryby (np.: dorsza, mintaja, morszczuka, halibuta) łyżka oliwy por, oczyszczony i pokrojony w krążki 1 i 1/2 łyżki kaparów 1/2 szklanki białego wina 400 g (puszka) pomidorów (najlepiej z bazylią i czosnkiem) Sposób przygotowania: 1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. 2. Wlej oliwę do rondla i rozgrzej. Wrzuć pokrojony por...

  • Przepis wart wypróbowania: "Mintaj zapiekany w pomidorach"

  • Składniki: 80 dag filetów z mintaja, 2 łyżki soku z cytryny, 30 dag białego sera, łyżka śmietany, łyżka posiekanej natki, 2 łyżki masła, sól, pieprz, przyprawa "Jarzynka". Przygotowanie(...) posmarować masłem, ułożyć na niej roladki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 20 minut. Podawać na ciepło z ryżem ugotowanym na sypko, sałatą i pomidorami. Przedtem skropić sokiem...

  • Czy wspominałam że mam słabość do ryb ? Dzisiaj mintaj aromatyczny , lekko słodkawy przełamany kwasowością limonki.

  • Ryba zapiekana z ziemniaczanym puree

    Składniki: - 0,7 kg filetów rybnych (mintaj, morszczuk), - 1 kg ziemniaków, - 1/2 kapusty pekińskiej, - 0,5 kg mięsistych pomidorów, - 3 łyżki masła, - 3/4 szklanki mleka, - 2 żółtka jajka, - 1 cebula, - sok z 1 cytryny, - sól, pieprz, - olej Przygotowanie: Ziemniaki ugotować i po przestudzeniu zmielić, a następnie połączyć z 1 łyżką masła, żółtkami jajek i mlekiem. Filety rybne po...

  • Świeża ryba pieczona bez tłuszczu, pachnąca tymiankiem. Polecam!

  • Ryba prosto z morza

    ...z sałatką i ryżem. Mintaj zapiekany Składniki: 4 filety z mintaja 1/2 cytryny małe opakowanie śmietany 18 proc. pomidorki koktajlowe 10 pieczarek mała kostka sera żółtego łyżka...

  • Podawać na ciepło z ryżem ugotowanym na sypko, sałatą i pomidorami. Przedtem skropić sokiem z cytryny. Smacznego! :)

Artykuły na temat: mintaj zapiekany z pomidorami
  • Zapiekanka z mintaja i pomidorów

    Przygotowanie: 1. Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i odstaw do ostudzenia.  2. Mintaja umyj i osusz. Pokrój w nieduże kawałki. Przełóż...

  • Sezon na pomidory trwa. Na targach można kupić piękne, świeże i pachnące pomidory. Ale co z nimi można zrobić? Podpowiemy wam kilka ciekawych pomysłów! Pomidory najlepiej komponują się z bazylią, oregano i rozmarynem.   Fot. 123RF.COM/PICSEL Ketchup bez sztucznych dodatków Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że ketchup kupujemy w sklepie, jednak możemy również zrobić go samemu w domu i zaskoczyć domowników i przyjaciół. Ketchup robiony w domu będzie też zdrowszy niż ten kupowany w sklepie - a to...

  • Pomidorowe eksperymenty

    Pomidory pieczone z rybą Składniki na 4 porcje:   4 duże pomidory, 20 dag filetowanej ryby, np. dorsza lub mintaja, sok z 1/2 cytryny, 4 łyżki tartego sera żółtego (np. gouda), sól, pieprz, garść świeżych siekanych ziół, np. tymianku, oregano, bazylii, rozmarynu, tłuszcz do posmarowania formy. Ponadto: sznurek spożywczy lub szczypior do przewiązania pomidorów. Przygotowanie: Zamrożoną rybę...

  • Pomidory są trujące, a po zjedzeniu choć jednego, krew zamienia się w kwas - tak uważano w Europie do XIX wieku. I nie do końca były to mylne poglądy. Fot. 123RF/Picsel Pomidory pochodzą z Ameryki Południowej, a konkretnie z Peru, gdzie do dziś można spotkać dzikie odmiany tej rośliny. Jako pierwsi pomidory hodowali Aztekowie, którzy znali je pod nazwą "xitomatl". Jedzono je wtedy z papryką, kukurydzą i solą - z tej potrawy wywodzi się dzisiejszy meksykański sos salsa. Nie do końca jasne...

  • Rozmaitości z pieca

    .... Zapiekanka rybna z makaronem Składniki na 4 porcje: 2 duże porcje makaronu, 1 brokuł, 4 kostki z mintaja lub morszczuka, 3 pomidory, sól, pieprz, 1 szklanka śmietany 30%, 4-5 jajek, świeżo tarta(...). Ryba w marchewce Składniki na 4 porcje: 80 dag marchewki, 1/2 pęczka natki pietruszki, 3 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 80 dag filetów z mintaja lub innej białej ryby, sok wyciśnięty z 1/2 cytryny...

  • W jaki sposób zachować na dłużej wyjątkowy smak letnich pomidorów? Oczywiście, należy przygotować z nich przetwory. Nasi użytkownicy doskonale wiedzą, jak je zrobić. Fot. 123RF/Picsel Nie od dziś wiadomo, że polskie, dojrzewające w słońcu pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli wyrosły w naszym ogródku. Warto zatrzymać ich smak na dłużej, przygotowując pyszne przetwory. Wbrew pozorom nie jest to trudne, a efekt końcowy wart jest wysiłku. Pomidory dla osób odchudzających się Wszyscy,...

  • Dieta idealna dla twojej figury

    ...sałatę, potem pomidor, na końcu kiełki. OBIAD: Ryba i produkty zbożowe plus warzywa - Filet z chudej ryby morskiej (np. dorsza, mintaja) posyp ziołami (np. estragonem, natką pietruszki), skrop sokiem...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli samodzielnie wyhodowaliśmy je na działce lub w przydomowym ogródku. Warto jednak wiedzieć, że bardzo często popełniamy błąd, który zupełnie pozbawia je aromatu i wielu właściwości. Fot.123RF Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami, bardzo...

  • Dziś ryby mają głos!

    Zapiekany mintaj Składniki na 4 porcje: 4 filety z mintaja, mała cebula, cukinia, 40 dag marchewki, cytryna, 1-2 łyżki masła, sól, pieprz czarny i ziołowy Na sos: 10 dag żółtego sera, szklanka słodkiej śmietanki, 1/4 kostki masła, 2-3 łyżki mąki 1. Filety z mintaja rozmroź wcześniej. Następnie umyj je pod strumieniem bieżącej wody, ułóż na ściereczce i osusz. Do osuszenia nie używaj...

  • Pyszne, soczyste pomidory gruntowe, to jeden z tych letnich smaków, na które wszyscy czekamy z niecierpliwością. Niestety, podczas zakupów bardzo łatwo o pomyłkę, przez którą wrócimy do domu nie z polskimi, a importowanymi warzywami. Jak je rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami,...