• Informacje na temat:

    mintaj zapiekany w piekarniku z warzywami

Przepisy na temat: mintaj zapiekany w piekarniku z warzywami
  • Zapiekany mintaj

    Z warzywami.

  • Mintaj w innym dietetycznym wydaniu.Wyszedł bardzo smaczny i aromatyczny.Serdecznie polecam:)

  • Ryba prosto z morza

    ...z sałatką i ryżem. Mintaj zapiekany Składniki: 4 filety z mintaja 1/2 cytryny małe opakowanie śmietany 18 proc. pomidorki koktajlowe 10 pieczarek mała kostka sera żółtego łyżka(...) tłuszcz. 3. Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne. Pokrój w paski, lekko podduś na maśle klarowanym, posyp solą i pieprzem. Rybę podawaj z papryką i ziemniakami. Dorada pieczona z warzywami Składniki...

  • Świeża ryba pieczona bez tłuszczu, pachnąca tymiankiem. Polecam!

  • 5 przepisów na zdrowe dania z ryb w pół godziny

    ...i pieprzem. Obtoczyć w mące i smażyć na sklarowanym maśle  4- 5 minut. Ziemniaki odcedzić, odparować,  posypać pokrojona drobno natką pietruszki. Rybę podawać z ziemniakami i warzywami. Czas(...) drobno pokroić i wymieszać, posypać nimi rybę. Folię zawinąć. Ryby zapiekać na grillu lub w piekarniku przez 8-12 minut. Sałatkę z ogórków doprawić oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Masło wyjąć...

  • Wypróbowany przepis na "Mintaj zapiekany"

  • Bardzo zdrowy i lekki obiad. Mintaj w towarzystwie ziemniaczków oraz fasolki na parze.

  • Przepis wart wypróbowania: "Mintaj pod warzywami"

  • Przepis wart wypróbowania: "Mintaj zapiekany w pomidorach"

  • Wypróbowany przepis na "Mintaj z warzywami"

Artykuły na temat: mintaj zapiekany w piekarniku z warzywami
  • Dieta idealna dla twojej figury

    ...sałatę, potem pomidor, na końcu kiełki. OBIAD: Ryba i produkty zbożowe plus warzywa - Filet z chudej ryby morskiej (np. dorsza, mintaja) posyp ziołami (np. estragonem, natką pietruszki), skrop sokiem z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem i upiecz w piekarniku. Małą garść makaronu (najlepiej pełnoziarnistego) ugotuj al dente, osącz. Kilka liści sałaty opłucz i porwij palcami na mniejsze kawałki...

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • Rozmaitości z pieca

    .... Zapiekanka rybna z makaronem Składniki na 4 porcje: 2 duże porcje makaronu, 1 brokuł, 4 kostki z mintaja lub morszczuka, 3 pomidory, sól, pieprz, 1 szklanka śmietany 30%, 4-5 jajek, świeżo tarta(...). Ryba w marchewce Składniki na 4 porcje: 80 dag marchewki, 1/2 pęczka natki pietruszki, 3 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 80 dag filetów z mintaja lub innej białej ryby, sok wyciśnięty z 1/2 cytryny...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają...

  • Nowa książka z entuzjastycznie przyjętej serii dla kulinarnych debiutantów. Raj dla podniebienia wegetarianów i osób na diecie. Smakowite spotkanie przy stole pełnym kolorowych, zdrowych, niskokalorycznych dań z warzywami w roli głównej. Są tu sałatki, przystawki, surówki, zupy i dania jednogarnkowe. Nie zabrakło też potraw z patelni, nadziewanych i z piekarnika. Dowiesz się wszystkiego o zakupie, duszeniu, blanszowaniu, parowaniu, smażeniu, zapiekaniu i grillowaniu warzyw. Specjalna tabela...

  • Czy wiedzieliście, że kiełkujące warzywa, które często uważamy za nienadające się do spożycia, można ponownie wykorzystać? Podobnie jest z pestkami owoców, warzyw, a nawet ich skórkami. Poznajcie kilka trików, dzięki którym dacie warzywom drugie życie. Cebula i czosnek puściły łodygi, a ziemniaki zapuściły „wąsy"? To żaden problem! W takich sytuacjach można ponownie je wykorzystać i w doniczce na parapecie zasadzić warzywa wcześniej sklasyfikowane jako odpady. Podobnie jest z obierkami i...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Jakie mają zalety i dlaczego warto przygotowywać je w ten sposób? Fot.123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne...

  • Zapomniane warzywa powoli znów wracają do łask. Jednym z nich jest topinambur, który dzięki swoim właściwościom, stanowi znacznie zdrowszą alternatywę dla wszechobecnych ziemniaków. Fot. 123RF/Picsel Słonecznik bulwiasty, bulba, bulwa, świniak, gruszka ziemna czy też świński orzech - to tylko niektóre z nazw, jakie przylgnęły do tego warzywa. Jednak zdecydowanie najpopularniejszą z nich jest ta, którą nadali mu Francuzi - topinambur. Jest to roślina, którą na początku XVII wieku, przywiózł z...

  • Niestety, minął już czas, gdy na naszych stołach królowały zielone sałatki i warzywa wprost z przydomowego ogródka. Ale czy zima pod względem żywieniowym nie ma nam nic ciekawego do zaoferowania? Fot. 123RF Myli się ten, kto uważa, że zima to fatalna pora dla smakosza. Co prawda, na naszych stołach braknie świeżych ogórków i najbardziej aromatycznych pomidorów, ale w ich miejscu pojawiają się najsmaczniejsze o tej porze roku warzywa korzeniowe. Chociaż ilu z nas wzgardza bulwami, warto dać im...