• Informacje na temat:

    mintaj z rozmarynem

Przepisy na temat: mintaj z rozmarynem
Artykuły na temat: mintaj z rozmarynem
  • Pięć metod na wzmocnienie

    ...1. Tłuste ryby Gdy zależy ci na szybkim i sprawnym myśleniu oraz poprawie pamięci, 3 razy w tygodniu jedz tłuste ryby morskie. Są bogate w kwasy tłuszczowe Omega-3 a także źródłem wapnia i fosforu. Te pierwiastki doskonale wpływają na pracę całego układu nerwowego. Jeśli nie musisz liczyć kalorii, wybieraj te najbardziej tłuste: łososia, śledzia, makrelę. Mniej kaloryczny jest dorsz i mintaj...

  • Ania Zakrzewska przygotowała przepiękny czekoladowy tort. Taki wypiek możecie podać na każdej wyjątkowej uroczystości. Biszkopt20 g masła3 jajka70 g cukru60 g mąki12 g kakao Nasączka100 g naturalnego soku z malin sok z połowy cytryny (do smaku)50 g cukru Mus z ciemnej czekolady10 g żelatyny50 g zimnej wody100 g mleka 3,2%60 g śmietanki 36%gałązka świeżego rozmarynu100 g czekolady 70%380 g śmietanki 36% Mus z mlecznej czekolady10 g żelatyny 50 g zimnej wody70 g mleka 3,2%60 g śmietanki 36%100...

  • Apetyt na rybkę

    Roladki rybne Składniki na 4 porcje: większe filety rybne (np. panga, mintaj, tilapia, limanda), pół zielonej cukinii, pół żółtej cukinii, 1 cebula, 1 strąk żółtej papryki, 1 strąk czerwonej papryki, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka masła, 2 łyżki oliwy, pół pęczka bazylii, kilka gałązek rozmarynu, sok wyciśnięty z 1 cytryny, sól, pieprz 1. Rozmrożone i dobrze osuszone filety skropić sokiem z cytryny...

  • Mamy zaszczyt przedstawić Wam zwycięzców, do których powędrują książki Sarah Britton "My New Roots" Serdecznie dziękujemy za wszystkie przesłane do nas zgłoszenia. Po raz kolejny udowodniliście, że z prostych produktów można wyczarować smakowite i zaskakujące dania. Nasze jury za najciekawsze uznało propozycje nadesłane przez: Panią Izabelę: Jesień daje bogactwo smaków, dlatego w deszczowe jesienne popołudnia warto zamknąć się w kuchni i eksplorować królestwo warzyw. Podane warzywa...

  • Pomidorowe eksperymenty

    Pomidory pieczone z rybą Składniki na 4 porcje:   4 duże pomidory, 20 dag filetowanej ryby, np. dorsza lub mintaja, sok z 1/2 cytryny, 4 łyżki tartego sera żółtego (np. gouda), sól, pieprz, garść świeżych siekanych ziół, np. tymianku, oregano, bazylii, rozmarynu, tłuszcz do posmarowania formy. Ponadto: sznurek spożywczy lub szczypior do przewiązania pomidorów. Przygotowanie: Zamrożoną rybę...

  • W sklepach od kilku tygodni można znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Smaku młodych ziemniaczków nie da się podrobić. Są wyjątkowo delikatne i właściwie nie potrzebują żadnych dodatków. Najczęściej dorzucamy do nich jedynie koperek i odrobinę masła, aby cieszyć się szybkim i sezonowym daniem. Czasem warto jednak nieco bardziej się wysilić, aby przygotować potrawę, która zaskoczy...

  • Smaczne i zdrowe

    .... Ryby doskonale smakują też na zimno. W 100 g ryb jest 70-200 kcal. Bardzo tłuste są śledzie i łosoś. Jeżeli odchudzasz się, sięgnij raczej po solę, pangę, dorsza, mintaja, morszczuka lub flądrę...

  • W siódmym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Barbara zaprezentowała jurorom przepis na tort. Blaty czekoladowe195 mąki pszennej1 łyżeczka sody oczyszczonej1 łyżeczka proszku do pieczenia180 g masła100 g gorzkiej czekolady100 g kakao3 duże jaja280 g cukru2 łyżeczki ekstraktu waniliowego3/4 szklanki śmietany 18% Nadzienie gruszkowe150 g białej czekolady6 dużych gruszeksok wyciśnięty z jednej cytryny500 zimnego serka mascarpone Czekoladki smakowe300 g gorzkiej czekolady100 g mlecznej...

  • Małgosia zwyciężyła drugą edycję "Bake Off - Ale Ciacho". Jej imponujący wypiek zachwycił jurorów oraz naszą redakcję. Myślicie, że poradzilibyście sobie z wykonaniem tego przepisu? Biszkopty: 16 jaj 450 g maki 450 400 g cukru 110 g masła jagody liofilizowane 100 g ( dodatek do biszkoptów) Miary na poszczególne piętra trotu: Pierwszy blat -  wysoka forma16 cm mąka 76 g jajka 3 szt. cukier 70 g maslo 18 g Drugi blat - forma 22 cm mąka 143 g jajka 5 szt. cukier...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Barbara. Ciasto 200 g wody25 g świeżych drożdży2 łyżeczki cukru600 g mąki pszennej200 g jogurtu naturalnego1 łyżeczka soli2 łyżki oliwy z oliwek Farsz z jagnięciną olej rzepakowy do podsmażenia mięsa500 g mielonego mięsa jagnięcegoskórka starta z jednej limonkisok wyciśnięty z dwóch limonek1 garść świeżej mięty50 g śmietanki 30%sól do smakupieprz do smakumąka do podsypania ciasta Farsz serowy 125 g sera...