• Informacje na temat:

    mintaj w panierce

Przepisy na temat: mintaj w panierce
  • Ryba w panierce marchewkowej

    Składniki na 2 porcje: 2 filety z mintaja lub dorsza 2 marchewki 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki 1 jajko sól, pieprz, sok z cytryny Przygotowanie: Marchewkę obrać, zetrzeć na grubej tarce jarzynowej i wymieszać z bułką tartą. Jajko roztrzepać i doprawić solą i pieprzem. Rybę obtaczać w mące, następnie maczać w jajku i panierować, obtaczać w panierce marchewkowej dość mocno...

  • Przepis znalazłam na blogu Na Tropie Smaku i od tego czasu nie mogłam się doczekać aż go wypróbuje. Ta chrupiąca panierka jest obłędna!

  • Prosty skład, niesamowity smak.

  • Sprawdzony przepis na "Mintaj w sezamowej panierce"

  • Smaczny pomysł na "Mintaj w orzechowej panierce"

  • Nie ma jak smażona rybka :-)

  • Filet z mintaja w panierce z sezamem idealna rybka do ziemniaczków i surówki z kiszonej kapusty

  • aromatyczny

  • Dzień dobry! Dzisiaj zapraszam na zdrowy i pożywny obiad z polędwicą z mintaja w roli głównej. Rybę otacza bezglutenowa panierka z płatków jaglanych, które zawierają m.in. cenne witaminy z grupy B, witaminę E oraz składniki mineralne tj. krzem, wapń, potas, żelazo czy magnez. Panierka jest lekka i chrupiąca, a delikatności oraz unikalnego smaku nadaje jej dodatek mąki kokosowej. Taki obiad jest prosty i szybki w przygotowaniu. Smacznie polecam :D

  • Wypróbowany przepis na "Mintaj zapiekany"