• Informacje na temat:

    mintaj w oleju w occie

Przepisy na temat: mintaj w oleju w occie
  • Składniki: 1 kg filetów z mintaja, cytryna, sól, pieprz, jako, bułka tarta, mąka, cebula. Zalewa: 1 i 1/2 szklanki wody, 1/2 szklanki octu winnego (tylko z białego wina), 1 łyżeczka czubata cukru, ziarenka pieprzu, ziele angielskie, liść laurowy, 1 puszeczka przecieru pomidorowego, gotować 7 minut.

  • Pyszne przetwory z ogórków i marchewki w delikatnej zalewie z oleju i octu. Sałatka idealna do mięs podczas zimowej pory.

  • 5 przepisów na zdrowe dania z ryb w pół godziny

    ...kcal   Ryba z soczewicą i porami Składniki na 4 porcje: 150 g czerwonej soczewicy 250 g pora 2 łyżki oleju 400 ml bulionu 250 g filetów rybnych (np. mintaj, panga) sól(...)Patelnia cukiniowo-rybna   Składniki na 4 porcje: 800 g ziemniaków sól czerwona papryka 2 cukinie (ok. 600 g) 1 cebula 2 łyżki oleju 4 łyżki mąki 350 ml bulionu warzywnego...

  • Dzisiaj śledziki w innej odsłonie. W octowej zalewie zachowują swoją kruchość i smak – polecam :)

  • Francuski przepis na kurczaka - trochę, cierpki, trochę słodki, ale bardzo smaczny. Podałam z ryżem wymieszanym z gotowanymi warzywami. Do przygotowania kurczaka polecam patelnię żeliwną.

  • Moje ulubione danie rybne

  • Wielu zna i robi. Obiecałam i pisze przepis.

  • Sprawdzony przepis na "Marchewkowy mintaj"

  • Wypróbowany przepis na "Mintaj w koszulce"

  • Smaczny pomysł na "Skrzydełka w occie"

Artykuły na temat: mintaj w oleju w occie
  • Ryby mają głos

    ...g), pstrąg i śledź, dużo mniej sola i karp, a najmniej tilapia, mintaj i panga (24,8 mg). Ogólnie można powiedzieć, że najlepszym źródłem kwasów omega-3 są tłuste ryby morskie. - Słodkowodne z reguły(...). Unikaj smażenia. A jeśli już, to nie na oleju słonecznikowym. - Zawiera kwasy omega-6, które zmniejszają wchłanianie omega-3 z ryby - wyjaśnia dietetyczka. Lepszy jest rzepakowy, bogaty w ten sam...

  • Airfryer Philips to wielofunkcyjne urządzenie do smażenia, grillowania i pieczenia. Dzięki wyjątkowej technologii opływu powietrza RapidAir gwarantuje do 80% mniej tłuszczu w twoim jedzeniu, zapewniając doskonały smak potraw. W urządzeniu Airfryer można więc przygotować zdrowe jedzenie, które jest chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku, używając bardzo małej ilości tłuszczu lub w ogóle z niego rezygnując. Nie potrafisz zrezygnować ze smażonych potraw, choć masz świadomość, że ociekające...

  • Nietolerancja histaminy - choroba, która udaje alergię

    ...zawierające dużą ilość histaminy Ryby świeże i owoce morza: Makrela, tuńczyk, śledź marynowany, śledź w oleju, sardela (np. anchois), pikling, łosoś, makrela wędzona, wędzony halibut, wędzony mintaj...

  • Ocet balsamiczny nazywany również "czarnym złotem", kojarzony jest głównie z kuchnią włoską. Jednak prócz znakomitego smaku, kryje w sobie także szereg właściwości prozdrowotnych, o których warto wiedzieć. Fot. 123RF/Picsel Ocet balsamiczny powstaje z zagęszczonego moszczu winogronowego, który poddawany jest długotrwałemu dojrzewaniu w drewnianych beczkach. Najpierw winogronowy moszcz jest gotowany, podczas tego procesu dochodzi do fermentacji cukrowej oraz octowej. Następnie powstały płyn...

  • Ryby inaczej niż zwykle

    ..., anyżem, doprawić przyprawami, wymieszać z cebulą i czosnkiem, włożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Zimną salsę podawać z ciepłą zgrillowaną rybą. Kotleciki z mintaja 1. Bułkę namoczyć w mleku(...) w bułce tartej. Smażyć na złoto na dobrze rozgrzanym oleju. Burger rybny ze szparagami 1. Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje, skropić łyżką soku, oprószyć solą i czarnym pieprzem, zgrillować...

  • Jaki wpływ wywarł ocet na elity Rzymu? Czym jest ocet czterech (siedmiu) złodziei? Dlaczego stosować go można jako środek odkażający? Jakie działanie ma masaż octowy? Czy wiesz, że ocet jabłkowy dodaje energii, poprawia formę i utrzymuje w zdrowiu? Od wieków wykorzystywany w medycynie ludowej - o wszechstronnych zastosowaniach: poprawia nastrój, działa bakteriobójczo, krwiotwórczo, pomaga schudnąć - zmniejsza apetyt na słodkie, przyspiesza przemianą materii, poprawia kondycję jelit. Naucz się...

  • Dzieci i ryby

    ...czy flądra. Są one najbardziej wartościowe. Jednak warto też jeść chude ryby morskie: dorsza, solę, mintaja i morszczuka. Dla małego i dużego Ze względu na cenne wartości odżywcze, ryby znajdują(...) dobre dla niejadków. Można podawać je w oleju z cebulą, w śmietanie, majonezie lub na słodko z dodatkiem miodu. Dzieciom nie serwuj śledzi marynowanych lub w sosach smakowych, gdyż zawierają...

  • Ocet jabłkowy jest bardzo niedocenianym składnikiem naszej diety. Nie ma zatrważającej ilości witamin i mikroelementów, ale posiada bardzo duże pokłady potasu. Warto więc poświęcić mu nieco więcej uwagi w życiu codziennym. Fot. 123RF/Picsel Ocet jabłkowy powstaje w wyniku fermentacji jabłek z miodem lub cukrem. Jego przygotowanie własnoręcznie jest trochę czasochłonne. Jeśli nie chcecie czekać trzech tygodni aż odpowiednio skwaśnieje, możecie kupić już gotowy ocet w sklepie. Jak stosować ocet...

  • Wiele osób obawia się, że kolacja wigilijna zaprzepaści efekty miesięcy ćwiczeń i diety, a w dodatku nie będzie zbyt dobra dla zdrowia. Można jednak tego uniknąć, decydując się na przyrządzenie kolacji wigilijnej w wersji light za pomocą kilku trików. Istnieją triki zmniejszające kaloryczność tradycyjnych potraw wigilijnych. / 123rf.com Wigilijne ryby dla odchudzających się Jak wiadomo, na wigilijnym stole serwuje się duże ilości ryb. Niektóre z nich są same w sobie tłuste, a jeszcze...

  • Pasztet, placki, a może sałatkę? Sprawdź, jakie dania warto przygotować, aby w pełni wykorzystać rozpoczynający się sezon na cukinię. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie upałów wyśmienicie...