• Informacje na temat:

    mintaj tusza

Przepisy na temat: mintaj tusza
Artykuły na temat: mintaj tusza
  • Aby mieć piękną, świetlistą cerę trzeba oczywiście odpowiednio ją pielęgnować. Ale także dieta ma wpływ na to, jak wygląda skóra. Zobacz, co jeść, by promieniała! Piękna, zadbana skóra wymaga nie tylko prawidłowej pielęgnacji.      Fot. 123RF.COM/PICSEL Co sprawia, że skóra jest poszarzała i bez blasku? Niestety, na skórę ma wpływ praktycznie wszystko: to, co jemy, to czy się stresujemy, to, czy w powietrzu, którym oddychamy są zanieczyszczenia, to, czy palimy papierosy, to, czy pracujemy w...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych potraw. Oto kilka porad jak przygotować idealny rosół w domowym zaciszu. Fot. 123RF/Picsel Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych dań. Oto kilka składników, bez których nie zrobicie dobrego rosołu. Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć wyzwanie. Początki mogą być...

  • W niemal każdym polskim domu niedzielne przedpołudnie to czas gotowania rosołu. Poniedziałek to z kolei moment, w którym większość z nas zastanawia się, w jaki sposób wykorzystać jego resztki. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Najśmieszniejsze wpadki kucharzy W polskiej kuchni to rosół uważany jest za jedno z tradycyjnych dań. Przygotowany z całej kury zagrodowej, tłusty, o intensywnym smaku i aromacie i intensywnie żółtej barwie. Tak naprawdę ile domów, tyle przepisów na rosół. Wiele zależy od...

  • Witaminowe oczyszczenie w sam raz na lato. Dziesięciodniowy program detoksu zielonymi koktajlami odejmie kilogramów, doda energii, poprawi sprawność intelektualną i stan zdrowia. Przyrządzane z bogatych w składniki odżywcze zielonych warzyw liściastych i owoców koktajle są zdrowe i sycące, niskokaloryczne i pyszne. Po zakończeniu tego programu będziecie zaskoczeni, jak bardzo poprawiło się wasze zdrowie i samopoczucie. W tej książce znajdziecie listy produktów, przepisy i szczegółowe...

  • Tylko 3,2% Polaków zdaje sobie sprawę, jak bardzo zagrożone są dziko żyjące ryby. Podczas gdy wszyscy czerpiemy z zasobów mórz i oceanów, zaledwie niewielka część społeczeństwa ma świadomość, że aż 90% łowisk dziko żyjących ryb jest zagrożona przełowieniem. O tym, jak ważna jest ochrona dzikiej natury oceanów oraz co robić, by dostępne zasoby nie zostały wyczerpane, mówi kampania MSC pod hasłem „Zawsze Dzikie", która właśnie wystartowała w Polsce. Jeśli nie zaczniemy zwracać uwagi na to, z...

  • Konkurs z okazji 10 urodzin smakera nadal trwa! To niebywała szansa na wygranie 1000 złotych oraz wspaniałych kuchennych akcesoriów od firmy Ambition. Sprawdźcie, kto zwyciężył w Styczniu. Trzeci etap konkursu dobiegł końca. Tak samo, jak w przypadku poprzednich edycji mieliśmy ogromny problem z wyłonieniem zwycięzców. Wszystkie zgłoszone przepisy były niesamowite. Bardzo dziękujemy, że tak chętnie dzielicie się z nami swoimi recepturami. Mamy przyjemność ogłosić laureatów - ich listę...

  • Wraz z nastaniem cieplejszych dni, w naszym menu zaczyna pojawiać się coraz więcej lekkich sałatek. Warto jednak wiedzieć, że istnieje kilka dodatków, które mogą sprawić, że z pozoru dietetyczny posiłek, zamieni się w najprawdziwszą bombę kaloryczną. Sałatki wydają się być bardzo niewinnym daniem, które bez przeszkód możemy zaserwować nawet osobie na restrykcyjnej diecie. W końcu  to tylko warzywa. Jednak diabeł tkwi w szczegółach, którymi w tym wypadku są dodatki. Dzięki nim nasza sałatka...

  • "Klej do mięsa" był szeroko komentowany zachodnich mediach, w Polsce dla wielu osób jest to nadal szokujący temat. Czy naprawdę jest się czego bać? Sklejone mięso wygląda i smakuje jak mięso z jednego kawałka.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Mięsny klej Klej do mięsa jest stosowany na szeroką skalę w przemyśle od niedawna, chociaż tę substancję "klejącą" znamy od wielu lat, a sposób na sklejanie mięsa zaczęto stosować w latach 70. XX wieku (wtedy był to jeszcze proces mało opłacalny). Mięsny klej...

  • "Klej do mięsa" był szeroko komentowany zachodnich mediach, w Polsce dla wielu osób jest to nadal szokujący temat. Czy naprawdę jest się czego bać? Sklejone mięso wygląda i smakuje jak mięso z jednego kawałka.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Mięsny klej Klej do mięsa jest stosowany na szeroką skalę w przemyśle od niedawna, chociaż tę substancję "klejącą" znamy od wielu lat, a sposób na sklejanie mięsa zaczęto stosować w latach 70. XX wieku (wtedy był to jeszcze proces mało opłacalny). Mięsny klej...