• Informacje na temat:

    mini babeczki w kropeczki

Przepisy na temat: mini babeczki w kropeczki
  • Zrobiłam je z myślą o dzieciach na święcenie koszyczków :)

  • W środku masa makowa (pozostałości po makowcu) z wierzchu krem budyniowy i posypane cukrem różanym.... z podanych składników wyszło 48 mini babeczek (4cm) i 2 tarteletki.

  • upiekłam takie mini babeczki serowe do koszyczka. Babeczki są błyskawiczne, dłużej chyba schodzi samo smarowanie i wysypanie manną foremek :) Z podanych składników wychodzi 14 malutkich babeczek, pieczonych w foremkach o średnicy 4cm.

  • Bardzo intensywnie czekoladowe babeczki, są jednymi z najlepszych jakie w życiu jadłam. Miękkie, puszyste i wilgotne. Pyszne!!!

  • Sprawdzony przepis na "Ciastka - serduszka w kropeczki"

  • Przepis wart wypróbowania: "Babka w czerwone kropeczki"

  • Takie babeczki, to dobry sposób na wykorzystanie białek, które zostaną po przygotowywaniu innych potraw. Krem serowy można zastąpić innym dowolnym.

  • Smaczny pomysł na "Puszysty tort z orzechami w kropeczki"

  • Smakuje jak sernik, wygląda jak babeczka, szybko się piecze, jako foremki wykorzystałam wafle do lodów.

  • przychodzę do was z rewelacyjnym przepisem na pyszne babeczki kruche z serowym nadzieniem, z borówkami i lukrem. Są przepyszne, szczerze to stały się moimi ulubionymi babeczkami. Gorąco Wam je polecam

Artykuły na temat: mini babeczki w kropeczki
  • Polacy, idąc śladem Amerykanów, zakochali się w muffinkach. Puszyste i pełne wyrazistych dodatków babeczki coraz częściej wypiekamy również we własnych domach. Fot. 123RF/Picsel Przysmak ten zrodził w XIX wieku. Wbrew pozorom nie stało się to w Ameryce, a w Anglii, gdzie na pomysł pieczenia babeczek z dodatkami wpadła służba. Początkowo muffinki powstawały z resztek, takich jak chleb z poprzedniego dnia, kawałki ciast, zgniecione ziemniaki, czy też resztki mięs zebrane ze szlacheckich stołów....

  • W kolejnym odcinku "Bake off Junior" uczestnicy będą musieli wykazać się znajomością kilku technik kucharskich. Czy wszystkim uda się upiec tartę i przygotować bajkowe babeczki? W poprzednim tygodniu jednego z najsłodszych programów telewizyjnych juniorzy zmierzyli się z bardzo trudnym wypiekiem, którego perfekcyjne przygotowanie może sprawić kłopot niejednemu dorosłemu! Dzieci miały za zadanie przygotować "drip cake" - tort dekorowany polewą, która ściekając po krawędziach, tworzy "sople"....

  • Spróbujcie przygotować świąteczne babeczki według przepisu jurorów "Bake Off - Ale Ciacho!" - Gosi Molskiej i Krzysztofa Ilnickiego. Sprawdzą się nie tylko na Wielkanoc. Gniazdka z białej czekolady 175 g mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 175 g masła 150 g cukru drobnego 2 jajka 3 łyżki mleka ekstrakt waniliowy wg uznania szczypta soli Połączyć przesianą mąkę, sól i proszek do pieczenia. Masło ubić z cukrem na puszystą masę. Nie przestając ubijać, dodawać po jednym jajku oraz...

  • Pokochałyście zabawną i niewydarzoną Bridget Jones? Poznajcie rezolutną Issy Randall. Issy ma 31 lat, pracuje w międzynarodowej korporacji i po uszy zakochała się w swoim szefie. Tak naprawdę ma z nim romans, tylko nikt o tym nie wie. Ups! Już nie! Issy właśnie została zwolniona z pracy i wszystko się wydało. I co teraz? Co prawda, Issy ma pewien talent, odziedziczyła go po dziadku, a wszyscy przyjaciele i znajomi tylko oblizują się ze smakiem... Tak, Issy potrafi wypiekać prawdziwe cudeńka....

  • Święta tuż, tuż – przygotowania najwyższy czas zacząć! Pomimo, że Wielkanoc obchodzona jest w całej Polsce, każdy region posiada własną historię i tradycję obchodzenia tego szczególnego Święta. Fot. Materiały prasoweNa Warmii i Mazurach jeszcze do niedawna nie znano zwyczaju święcenia potraw, a śniadanie wielkanocne było dość ubogie. Na Pomorzu tradycją wielkanocną było jedzenie jajecznicy z węgorzem, a na Podlasiu do dnia dzisiejszego przygotowuje się kołacz, powszechnie znany jako sękacz....

  • 15-17 sierpnia 2008, Mały RynekOdkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy. Trudno się nie zgodzić z sentencją Anthelme Brillat-Savarina, opublikowaną blisko dwa wieki temu w książce "Fizjologia smaku". Jakiej astronomicznej kwoty wart jest zatem innowacyjny smak pierogów, potrawy tak głęboko zakorzenionej w polskiej, tradycyjnej kuchni? Okazuje się, że krakowscy restauratorzy nie potrzebują szczególnej, materialnej zachęty, by toczyć bój o prym...

  • Wyczekiwany najbardziej przez najmłodszych, którzy pod groźbą jego braku zjadają pilnie nawet brukselkę. Czasem jednak nie mamy już siły, by go zrobić. O czym mowa? Oczywiście o deserze. Oto nasze propozycje na desery, które są smaczne i szybkie. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością każdy z nas doskonale zna to uczucie, gdy nachodzi nas nagła ochota na coś słodkiego. W takiej sytuacji mało kto zaczyna przygotowywać ciasto lub inny skomplikowany deser, który pozwoli nam zaspokoić zachciankę już po...

  • Polacy, idąc śladem Amerykanów, zakochali się w muffinkach. Puszyste i pełne wyrazistych dodatków babeczki coraz częściej wypiekamy również we własnych domach. Fot. 123RF/Picsel Nie sposób bowiem przejść obojętnie obok ich licznych smaków i zapachów. Skąd się wzięły i dlaczego są takie pyszne?   Trudno doszukać się polskiego odpowiednika słowa "muffin". "Babeczka" czy "bułeczka" nigdy nie zastąpią jednak oryginalnego pojęcia. Muffin to muffin. A najlepiej pieszczotliwie - muffinek....

  • Zbliżający się karnawał to czas sprzyjający organizowaniu domowych przyjęć, na których nie może zabraknąć dobrej muzyki oraz smacznego jedzenia. Doskonale sprawdzą się w tej roli szybkie w przygotowaniu mini przekąski, pełne składników prosto z kuchni Bliskiego Wschodu. Fot. materiały prasowe Na domowych przyjęciach pyszne jedzenie to jeden z kluczowych elementów. Jakie przysmaki powinny znaleźć się w karnawałowym menu? Najlepiej sprawdzą się przekąski typu „finger food", czyli takie,...

  • W dziewiątym odcinku uczestnicy musieli przygotować mini wypieki, idealnie pasujące do popołudniowej kawy. Które z nich spodobały wam się najbardziej?