• Informacje na temat:

    mięso z prosiaka

Przepisy na temat: mięso z prosiaka
  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    .... Głowę zostawić. Rybę rozebrać, ości i wnętrzności wyrzucić, mięso wymieszać z masłem, jajkami, koperkiem i solą. Farszem napełnić skórę ze szczupaka tak, by odtworzyć kształt ryby. Głowę doszyć. Włożyć(...). I pasztet gotowy. Pieczony zając Zająca (skruszałego, oprawionego, oczyszczonego z błon i wymoczonego w maślance lub zsiadłym mleku) umyć i osuszyć. Rozgrzać piec. Mięso lekko ponacinać i starannie...

  • Dla mnie najlepszym lekarstwem na stres i zmęczenie jest taka precyzyjna robota, wymyślanie czegoś, poprawianie. Jakiś czas temu natknęłam się na tort w kształcie prosiaka, miał swój urok. Nie mogłam być gorsza :) Jednak postanowiłam zrezygnować z ciężkiej i słodkiej masy cukrowej i tort wykończyć kremem. Wiem, że wydaje się być skomplikowany, ale takim nie jest. To tylko kwestia precyzji i czasu poświęconego na wygładzanie detali. Przygotowałam zdjęcia krok po kroku, które wiele mam nadzieję...

  • Smaczne,Nadaje się na obiad oraz kolacje można też podawać je na przyjęciach

  • Filety drobiowe inaczej.

  • Smaczne,soczyste miesa.

  • ja do tego dania wykorzystałam różne rodzaje mięsa, ponieważ u mnie w domu każdy lubi inne mięso

  • Sycąca i wysokoenergetyczna potrawa. Ciekawy jest fakt, że przepis można modyfikować w zależności od tego co mamy w lodówce.

  • Wypróbowany przepis na "Mięso z kapustą"

  • Najlepszy sposób na wykorzystanie resztek. U mnie ścinki z karkówki, łopatki oraz wołowiny.

  • Ketchup każdy lubi a zanurzone w nim mięso jest pyszne, soczyste z dodatkiem pieczarek wygląda kusząco.

Artykuły na temat: mięso z prosiaka
  • Drugi wpis dzisiaj? rozpusta!

    Przepraszam, że drugi raz piszę, ale muszę siępochwalić, że mimo porannego marazmu zawzięłam sie i wyjechałam na godzinną wycieczkę rowerową. A po powrocie okazało się, ze mój Ślubny sam uporał się z ćwiartką prosiaka! Mięso pokrojone i przygotowane do mrożenia, słonina pokrojona, zeskwarzona, skwarki pomielone na pastę. No szok. Chyba mi Męża na poligonie podmienili;) Ale nie chwalę za bardzo...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Michał Witkowski wyprzedaje ciuchy za bezcen

    Pisarz i blogger modowy wyprzedaje na Facebooku swoją kolekcję ubrań. Czyżby naprawdę kończył karierę szafiarki?

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Fot. 123RF/Picsel Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może...

  • Redakcja poleca: Książki na listopad

    Jesienna aura nas nie rozpieszcza. Jeśli w szare i deszczowe dni marzysz tylko o kocu, ciepłej herbacie i ciekawej książce, to dobrze trafiłaś! Mamy dla ciebie subiektywny przegląd nowości wydawniczych, które na pewno umilą zimne jesienne wieczory. Radzimy przeczytać, naprawdę warto!

  • Masz piękny kawałek mięsa i planujesz wyjątkowe danie, ale obawiasz się, że będzie twardy albo suchy? Są na to sposoby. Zobacz dziesięć tricków, które pomogą w uzyskaniu idealnego mięsa, które zachwyci wszystkich gości. Fot. 123RF/PICSEL 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej aromatu. Ziarna można wykorzystać do sosu jako zamiennik zielonego pieprzu, a miąższ do zrobienia sycącego smoothie lub sałatki. 2. Kiwi Kolejny...

  • ​Góralskie wesele

    ...pieczonego baranka lub prosiaka. Na szczęście, jeśli nie mamy o tym wszystkim pojęcia, możemy zdać się na specjalistów. Wiele z góralskich karczem czy hoteli ma w swojej ofercie organizację takiego...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Miasto otwarte

    ...amerykańskie lewisy czy radzieckie militaria. Wizytę na targu kończymy typową tutejszą przekąską - kanapką z porchettą, czyli mięsem z pieczonego w całości prosiaka nadzianego własnymi podrobami oraz...

  • "Klej do mięsa" był szeroko komentowany zachodnich mediach, w Polsce dla wielu osób jest to nadal szokujący temat. Czy naprawdę jest się czego bać? Sklejone mięso wygląda i smakuje jak mięso z jednego kawałka.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Mięsny klej Klej do mięsa jest stosowany na szeroką skalę w przemyśle od niedawna, chociaż tę substancję "klejącą" znamy od wielu lat, a sposób na sklejanie mięsa zaczęto stosować w latach 70. XX wieku (wtedy był to jeszcze proces mało opłacalny). Mięsny klej...