• Informacje na temat:

    mięso z parowaru

Przepisy na temat: mięso z parowaru
  • Wykwintny smak zdrowych dań

    ...dań. Możemy warzywa, owoce czy mięso dowolnie doprawiać, także solić czy słodzić. Kwaśne owoce zawsze będą potrzebowały trochę cukru, ale marchewka, por czy nawet ziemniaki bez soli pokażą nam swój...

  • Nie wszyscy są przekonani co do smaku potraw przyrządzanych na parze. Ja chcę udowodnić, że może być zdrowo i równocześnie smacznie. Wystarczy tylko odpowiedni zamarynować wcześniej mięso i nie żałować przypraw do warzyw czy sosów. A więc, do dzieła!

  • Zapraszam na kolejne danie z parowaru. Tym razem są to drobiowe tradycyjne gołąbki. Uwielbiam gołąbki w aromatycznym sosie pomidorowym ale i takie ze smażoną smakują wspaniale. Zrobione w parowarze są o wiele delikatniejsze niż tradycyjnie gotowane czy pieczone. Przygotowanie gołąbków nie jest trudne ale trzeba im poświęcić trochę czasu, za to potem mam kilka pysznych porcji obiadowych, które można zamrozić.

  • Jeżeli planujemy gotowanie mięsa na parze, to pamiętajmy, aby je najlepiej na noc zamarynować w oliwie i przyprawach. Mięso jest wtedy bardziej soczyste i wyraziste w smaku. Warzywa można przyprawić tuż przed gotowaniem. Nie żałujmy ziół i aromatycznych przepraw. Ponieważ gotowanie na parze ma być dietetyczne, starajmy się nie używać soli. Ewentualnie można posolić już na talerzu, przed samym podaniem.

  • Delikatne pulpety zrobione w parowarze z sosem pieczarkowym. Smakują zarówno z kaszą, ryżem czy ziemniaczkami. U mnie wersja z makaronem bezglutenowym. Spróbujcie!

  • Miruna na parze z marchewką,koperkiem podana z ryżem brązowym

  • Danie dla osób zdrowo się odżywiających. Wątróbka dostarcza wielu składników mineralnych jak żelazo, cynk, miedź. Jest źródłem witamin: A, D, B2, B12, oraz kwasu foliowego.

  • Warzywa "gotowane" w parowarze zachowują swój smak i nie tracą witamin. Polecam ten sposób gotowania wszystkich warzyw.

  • Bardzo pyszne,orzeźwiające,zdrowe po prostu rewelacja!

  • Smaczne,Nadaje się na obiad oraz kolacje można też podawać je na przyjęciach

Artykuły na temat: mięso z parowaru
  • Gotuj na parze

    Moc parowaru Im większa jego moc, tym szybciej wytworzymy parę. Produkty stracą również mniej witamin w trakcie gotowania. Niezbędne minimum przy szykowaniu obiadu dla dwóch osób to parowar o mocy(...) parowaru Tanim rozwiązaniem są wkłady do gotowania na parze. Pasują do wszystkich typów garnków. Jak to się robi? Dolne naczynie napełniamy wodą. Następnie rozmieszczamy produkty, z których...

  • Przywiązujesz coraz większą wagę do zdrowego stylu życia? Starasz się kupować ekologiczne produkty, gotować dania niskokaloryczne i obniżonej zawartości tłuszczu? Jeśli odpowiedziałeś twierdząco, to znak, że powinieneś zaopatrzyć się w uniwersalny parowar! Dania gotowane na parze są znacznie zdrowsze i smaczniejsze od tych, przygotowanych w sposób tradycyjny. Możemy mieć pewność, że podczas ich przyrządzania nie stracą swoich witamin i mikroelementów. Dzięki firmie UNOLD mieliśmy okazję...

  • Nie karmić raka

    ...mięso na już rozgrzany tłuszcz i zawsze używać świeżego oleju, najlepiej rafinowanego rzepakowego. Mięso smażone i z grilla należy spożywać rzadko. Na co dzień lepiej jeść gotowane, z parowaru czy(...) regularnie miesiącami, latami mogą doprowadzić do choroby nowotworowej. Światowa Fundacja Badań nad Rakiem ostrzega, że wzrost zachorowań na raka jelita grubego ma związek z dietą obfitującą w mięso...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Dieta Victorii Beckham

    ...zwłaszcza jabłka i zjada dwa dziennie. Z innych owoców preferuje odkwaszające morele, truskawki, pomarańcze, banany, ananasy. Pije też soki owocowe. 2. Nie za często Zakwaszająco działają mięso, nabiał(...): sałatka z grejpfruta z czarnymi oliwkami; obiad: dorsz z parowaru, ciemny ryż, szpinak; kolacja: krem z cukinii. Anna Lewandowska namawia do picia oczyszczających glutków...

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Fot. 123RF/Picsel Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może...

  • Dieta rybna kontra miażdżyca i rak

    ​Jej podstawą są ryby morskie, bogate w kwasy omega-3 oraz rozpuszczalne w tłuszczach witaminy A, E i D. Ryby te są też bogate w witaminy z grupy B oraz jod, magnez, potas, wapń, selen, sód i fosfor. Dieta rybna nie tylko pozwala schudnąć, ale zapobiega miażdżycy i nowotworom, stymuluje odporność, koi układ nerwowy.

  • Masz piękny kawałek mięsa i planujesz wyjątkowe danie, ale obawiasz się, że będzie twardy albo suchy? Są na to sposoby. Zobacz dziesięć tricków, które pomogą w uzyskaniu idealnego mięsa, które zachwyci wszystkich gości. Fot. 123RF/PICSEL 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej aromatu. Ziarna można wykorzystać do sosu jako zamiennik zielonego pieprzu, a miąższ do zrobienia sycącego smoothie lub sałatki. 2. Kiwi Kolejny...

  • Gotujemy na parze

    ...gorąca para zapewni, że mięso, a szczególnie ryby, będą wyjątkowo soczyste. Gotowanie na parze jest banalnie proste, jednak do przygotowania posiłku będziemy potrzebować specjalnego parowaru. Możemy(...) niemal każdej wielkości garnka i jest łatwe w obsłudze. Nie musisz więc dodatkowo kupować elektrycznego parowaru. Pochodzące z Azji sitka bambusowe nadają się najlepiej do gotowania ryżu i ryb...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...