• Informacje na temat:

    mięso z marchewką i cebulą

Przepisy na temat: mięso z marchewką i cebulą
  • Rolady z mielonego mięsa

    Pasterska z owczym serem i marchewką Sposób przygotowania 1. Marchewki obierz, włóż do wrzącej wody z dodatkiem soli (i ew. szczypty cukru). Gotuj 10 minut. Wyjmij. Przestudź, pokrój w cienkie(...) 2-3 minuty. Zdejmij z ognia, wystudź.  3. Mielone mięso przełóż do miseczki. Dołóż jajka i odciśniętą kajzerkę. Dodaj pokruszony ser i musztardę. Masę przypraw solą, pieprzem oraz suszonymi ziołami. Dobrze...

  • Schab inaczej z marchewką i cebulą, zapiekany w piekarniku. Danie obiadowe.

  • Faszerowane cebule

    .... Marchewkę obierz, zetrzyj. Cebule wyjmij, wydrąż. Miąższ cebul, obrany czosnek i natkę posiekaj. Mięso wymieszaj z odciśniętą bułką, marchewką, jajkiem, połową miąższu cebul, natką i czosnkiem...

  • Bardzo smaczne polączenie ryby z marchewką i duszoną cebulą:)

  • Fasolowy kociołek z marchewką

    Sposób przygotowania 1. Obie fasole przełóż na sitko, pozostaw tak, aż ociekną z zalewy. Marchewki obierz, potnij w cienkie plasterki. Filety opłucz, osusz, pokrój w kostkę.  2. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej olej. Zrumień na nim kurczaka. Mięso wyjmij. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę i czosnek. Dołóż marchewkę i mięso. Chwilę smaż razem. Podlej 2 szklankami wrzątku...

  • Proste i niewymagające danie, świetne na leniwe dni, kiedy nie chce nam się gotować. :-) Pasuje do każdego dodatku: kasz, ryżu i ziemniaków. Do tego obowiązkowo surówka!

  • Gulasz z marchewką

    Przygotowanie: 1. Wołowinę pokrój w kostkę, cebulę w piórka, a marchewkę w plastry. W garnku rozgrzej olej, włóż mięso, smaż z każdej strony, aż będzie rumiane, dodaj cebulę, zeszklij. 2. Do garnka wlej tyle wody, by przykryła mięso. Dodaj estragon, liść laurowy, ziele angielskie, przypraw solą i pieprzem, duś na małym ogniu około 1,5 godziny. Po tym czasie dodaj do sosu pokrojoną marchewkę, gotuj...

  • Ten schab w smaku przypomina rybę po grecku;). Danie tanie i szybkie do zrobienia, bo po wstępnym przygotowaniu mięsa i warzyw robi się praktycznie sam.

  • Zapiekanka z mięsem

    Penne z sosem bolońskim Sposób przygotowania 1. W garnku zagotuj posoloną wodę. Marchewkę i seler oczyść, obierz, pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, grubo posiekaj. Na patelni rozgrzej olej. Zrumień na nim mięso. Dołóż cebulę, marchewkę oraz seler. Krótko razem podsmaż. Przypraw solą, pieprzem, majerankiem i bazylią.  2. Na posolony wrzątek wrzuć makaron i ugotuj go według przepisu na...

  • Duszony Schab w ziołach z marchewką i cebulą podany z pieczywem.

Artykuły na temat: mięso z marchewką i cebulą
  • Potrawka w cebuli

    Filet z indyka pokroić w kostkę, włożyć do miski. Polać białym winem wymieszanym z sokiem z cytryny i sosem sojowym. Wymieszać, odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Cebule obrać, ściąć wierzchy, wydrążyć środki i posiekać je. Marchew obrać, pokroić w cienkie plasterki. Cebulę zeszklić na oleju. Dołożyć mięso, doprawić solą i pieprzem. Podlać marynatą. Dusić pod przykryciem 40 minut. Po 30

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • Gulasz z pieczarkami i marchewką

    ...1. Cebulę obrać, posiekać. Mięso pokroić w niedużą kostkę. 2. Połowę oleju rozgrzać na  patelni, włożyć mięso i posiekany tymianek, smażyć, by się zrumieniło...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Pieczeń z fasolką i marchewką z ziołami

    Żeby pieczeń po pokrojeniu na plastry miała ciekawy wygląd, można do niej włożyć np. gotowane warzywa, jajka, podroby czy parówki. Czasem dodaję nawet owoce.

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...

  • Sajgonki z mięsem

    Mięso włóż do miski, dopraw obydwoma sosami sojowymi. Dodaj drobno pokrojoną papryczkę chili i listki kolendry. Całość wymieszaj. Makaron ryżowy zalej szklanką zimnej wody i poczekaj, aż nasiąknie. W tym czasie oczyść warzywa i pokrój je w cienkie paseczki. Marchewkę podgotuj w osolonym wrzątku i schłódź. Wymieszaj z mięsem i podsmaż na oleju. Papier ryżowy mocz przez 10 sekund w ciepłej wodzie...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Makaron chow mein z mięsem i warzywami

    .... Na patelni rozgrzej olej sezamowy. Dodaj cebulę i czosnek, a po minucie mięso. Smaż około 2-3 minuty. Dodaj marchewkę, brokuła oraz posiekane orzechy. Smaż kilka minut, często mieszając. Gdy mięso się zarumieni, wlej 1/4 szklanki wody wymieszanej z sosem sojowym i cukrem. Dodaj ugotowany makaron i smaż jeszcze 3 minuty. Zobacz także:

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Fot. 123RF/Picsel Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może...