• Informacje na temat:

    mięso z krabów z puszki

Przepisy na temat: mięso z krabów z puszki
  • Piramidki z awokado

    Składniki: 2 awokado 200 g mięsa kraba (z puszki, np. Kier) 200 g gęstej śmietany sok i skórka z 1/2 cytryny 2 cebulki dymki 100 g wędzonego łososia w plasterkach pęczek szczypiorku dowolne kiełki do dekoracji Przygotowanie: 1.Obierz awokado, pokrój w kostkę. Wymieszaj z sokiem z cytryny oraz posiekanym szczypiorkiem. Posiekaj dymki. Wymieszaj z mięsem kraba, skórką cytrynową...

  • Przepis na tę sałatkę przywiozłam z Paryża,dostałam go od mojej cioci,u której jadłam ją na pysznej kolacji:)Bardzo mi posmakowała i jak mam ochotę to ją robię:)

  • Dostałam ten przepis od Hani, dlatego tak ją nazwałam i polecam, mało składników, prosty sposób przygotowania a jest bardzo dobra.

  • Szybkie, smaczne danie z beszamelem innym niż zwykle;)

  • Swietna przekaska miedzy posilkami, zawierajaca witaminy A, B1, B2 i C.

  • Sezon na warzywa już się skończył ale zawsze można wykorzystać inne składniki, polecam.

  • Leczo to moja ulubiona jednogarnkowa potrawa, szczególnie w sezonie letnim, gdzie wybór warzyw jest ogromny. W zasadzie możemy wrzucić wszystko co lubimy, a smak będzie idealny :)Tym razem zamiast przecieru pomidorowego użyłam gotowe pomidory w puszce- wyszło pysznie!

  • Ta zupa krem to eksplozja smaku. Danie banalnie proste a takie dobre :) Wszyscy zwolennicy tradycyjnych smaków będą usatysfakcjonowani. W naszym domu jest hitem! Najlepsze w niej prócz wybitnego smaku jest to, że chcąc zjeść fasolówkę nie muszę namaczać dzień wcześniej fasoli. Sekretem smaku tej zupy są kości wędzone i oczywiście czerwona fasola.

  • Zupa jarzynowa pełna smaków z makaronem.

  • Kiedy w pobliżu brak sklepu rybnego a ryby w markecie mają więcej lodu niż składnika głównego, trzeba zadowolić się rybką z puszki. Polecam szybką, prostą i smaczną sałatkę z makrelą z puszki w roli głównej.

Artykuły na temat: mięso z krabów z puszki
  • Partnerstwo wschodnie

    .... Postaw na średnim ogniu, doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj ok. 30 minut. Mięso przestudź i odstaw do lodówki. W tym czasie ugotuj makaron. Odcedź go, dobrze osącz. Na deseczce pokrój(...) papierowym, delikatnie odetnij piersi i pokrój w plasterki. Pozostałe mięso odłącz od kości, obierz ze skóry i pokrój na mniejsze kawałki. Makaron rozłóż na talerzyki, połóż na nim kawałeczki ogórka...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej?   Fot. 123RF Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć na...

  • ...kawałki, cebulę, grzyby z puszki i kawałek jakiegoś meksykańskiego warzywa, smakującego podobnie jak kabaczek. Podlałam wodą, posypałam Vegetą i poddusiłam. Wyglądało średnio, smakowało bosko! Grunt(...). Wystarczy, że w niedzielę w kinie nie dałam rady się oprzeć popkornowi i zjadłam pół małej paczki. Dzisiaj byłam silna - zjadłam tylko warzywa i mięso. Co prawda i tak się najadłam okrutnie, ale chleb...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej? Fot. 123RF Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć na te...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Fot. 123RF/Picsel Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może...

  • Masz piękny kawałek mięsa i planujesz wyjątkowe danie, ale obawiasz się, że będzie twardy albo suchy? Są na to sposoby. Zobacz dziesięć tricków, które pomogą w uzyskaniu idealnego mięsa, które zachwyci wszystkich gości. Fot. 123RF/PICSEL 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej aromatu. Ziarna można wykorzystać do sosu jako zamiennik zielonego pieprzu, a miąższ do zrobienia sycącego smoothie lub sałatki. 2. Kiwi Kolejny...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Kiedy temperatura rośnie, pokarmy szybciej psują się i stają się zagrożeniem dla zdrowia. Najbardziej narażone na niekorzystne zmiany jest mięso. Na nie uważaj najbardziej podczas upałów i sprawdź, jak radzić sobie podczas upałów z tym delikatnym produktem. Fot. 123RF/PICSEL W SKLEPIE Zanim jeszcze dokonasz zakupu mięsa w czasie, kiedy na zewnątrz powietrze osiąga zawrotne temperatury, pamiętaj o tych trzech zasadach. 1. Sprawdzaj lodówki Jeśli wybierasz mięso ze sklepowych lodówek zwracaj...

  • "Klej do mięsa" był szeroko komentowany zachodnich mediach, w Polsce dla wielu osób jest to nadal szokujący temat. Czy naprawdę jest się czego bać? Sklejone mięso wygląda i smakuje jak mięso z jednego kawałka.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Mięsny klej Klej do mięsa jest stosowany na szeroką skalę w przemyśle od niedawna, chociaż tę substancję "klejącą" znamy od wielu lat, a sposób na sklejanie mięsa zaczęto stosować w latach 70. XX wieku (wtedy był to jeszcze proces mało opłacalny). Mięsny klej...