• Informacje na temat:

    mięso z czerwoną borówką

Przepisy na temat: mięso z czerwoną borówką
  • Pikantne gołąbki z czerwonej kapusty

    ...w drobną kostkę. W dużym garnku zagotować wodę, włożyć kapustę na 3 minuty. Zdjąć wierzchnie liście. Ponownie włożyć do wrzątku i zdjąć liście (w sumie 8 dużych liści). Ściąć grube nerwy liści. Mięso...

  • Kolejna propozycja mięsna z dodatkiem owoców. bardzo lubię takie połączenie i cieszę się, że moim domownikom również przypadło do gustu ;)

  • Porcja dla 4 osób. Stopień trudności - umiarkowany. Czas przyrządzenia - 1 h i 55 min. Ilość kalorii - 1 porcja - 1040 kcal. Zawartość tłuszczu - duża. Przyrządzanie A. Mięso umyć, osuszyć, natrzeć(...) z borówkami, szczyptą soli i tymianku. Doprawić pieprzem. E. Jabłka osączyć. Mięso pokroić w plastry i umieścić na podgrzanym półmisku na liściach sałaty i warstwie jabłek. Można podać z ryżem lub...

  • Wypróbowany przepis na "Mięso mielone z ryżem i czerwoną kapustą"

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ...łyżeczki ekstraktu z wanilii, przygotowując polewę z wodą zamiast soku cytrynowego. Włoskie klopsiki w gęstym sosie pomidorowym Chude mięso mielone jest przyjacielem osoby na diecie, ale(...) 282 kalorie na porcję Sposób przygotowania: Aby przygotować klopsiki, włóż mięso mielone do dużej miski. Dodaj cebulę, marchewkę i czosnek, wsyp oregano, sól i mnóstwo świeżo zmielonego pieprzu...

  • Witam serdecznie, dzisiaj zaproponuję przepis na pyszny dżem z borówki czerwonej-brusznicy. Dżem jest bardzo smaczny lekko kwaśny i idealnie nadaje się jako dodatek do mięs, ale jest równie smaczny jako dodatek do pieczywa. Polecam wypróbować przepis.

  • Klasyczny comber sarni

    ..., - pietruszka i roszponka do dekoracji, - 2 łyżki borówek do mięs (ze słoika) Przygotowanie: Mięso natrzeć solą pieprzem i rozgniecionymi owocami jałowca. Ułożyć na blasze i polać sklarowanym masłem. Piec(...) posiekanym tymiankiem. Comber wyjąć, zawinąć w folię aluminiową i odłożyć na 5-10 minut. Mięso oddzielić od kości i pokroić w plastry. Ponownie ułożyć na kości i w ten sposób umieścić na półmisku. Dekorować...

  • Ruskie pierogi z botwinką i czerwoną borówką smakują po prostu niesamowicie. Musicie tego spróbować.

  • Przyjęcie w szwedzkim stylu

    ...borówek do mięs Przygotowanie: Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, zeszklić na łyżce oleju. Natkę pietruszki posiekać. Ziemniaki ubić, umieścić w misce. Dodać mięso, cebulę, bułkę tartą, śmietanę...

  • Proste i smaczne danie, idealne na kolację na ciepło.

Artykuły na temat: mięso z czerwoną borówką
  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    ...ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Jabłka pokroić w cząstki, paprykę na kawałki, czerwoną cebulę w krążki. Mięso zdjąć z patelni. Do pozostałego tłuszczu dodać połowę masła(...) Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki, cebulę w krążki. Olej rozgrzać, podsmażać ziemniaki 7 minut, dodać mięso mielone, smażyć kolejne 5 minut. Dodać cebulę, smażyć 5 minut.  Doprawić solą...

  • Na określenie jednego owocu istnieją trzy słowa, używane w różnych regionach Polski. Jagody, borówki, czernice... owoce, które nieodłącznie kojarzą się nam ze słodkimi pierogami, letnim popołudniem i błogim leniuchowaniem? Owoce leśne! Co o nich sądzisz? Wypowiedz się na Forum! Fot. 123RF/Picsel Aby otrzymać pyszny deser z borówek, wystarczy dodać do nich trochę cukru, i lekko wymieszać, aby nie zgnieść owoców. To takie proste - smak jagód nie wymaga żadnych innych dodatków. Są wspaniałą...

  • Chudnij z Adele

    ...to zielone koktajle z warzyw i owoców bogatych w sirtuiny np. selera naciowego i jabłka. Główny posiłek powinien być zbilansowany i zawierać białko (chude mięso), węglowodany (kasza gryczana) i warzywa(...) i orzechów 2. potrawka z soczewicy z kaszą gryczaną 3. wołowina duszona w czerwonym winie z czerwoną cebulą Kolacja: 1. sałatka Waldorf: plastry pieczonego indyka, seler naciowy, orzechy włoskie...

  • Mamy złą wiadomość dla wszystkich zdeklarowanych mięsożerców. Światowa Organizacja Zdrowia bije na alarm – spożywanie czerwonego mięsa, a zwłaszcza tego, które zostało przetworzone, może być przyczyną wielu poważnych chorób. Fot. 123RF Kiełbasa, szynka czy też boczek, wydają się być zupełnie niegroźnym składnikiem naszej diety. Do tej pory wywoływały jedynie wątpliwości wśród wegetarian i osób skrupulatnie liczących kalorie, jednak nikt nie obwiniał ich o wywoływanie poważniejszych niż...

  • Pyszna i zdrowa dieta jagodowa

    .... kurczak albo stek. Sprawdź, jak świetnie mięso smakuje z podgrzanym musem z malin czy porzeczek (sos dopraw np. imbirem i pieprzem, które świetnie podkręcają metabolizm)! Między posiłkami pij jagodowy...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Więcej zielonego

    ...z tego powodu, że nie ma w nich witaminy D. Stąd trudno pokryć zapotrzebowanie na ten pierwiastek, rezygnując z mleka i jego przetworów. W nowej piramidzie mięso znajduje się na przedostatnim(...) Polaków. Nie musimy, a nawet nie powinniśmy, jeść mięsa codziennie. Wystarczy spożywać je dwa-trzy razy w tygodniu, przy czym lepiej, aby był to drób, a nie mięso czerwone, które tak kochamy. Liczne...

  • Nie przegap sezonu na borówki. Możesz wykorzystać je do przygotowania wyjątkowych deserów i koktajli. SKŁADNIKI - 0,5 kg borówek + kilka borówek do dekoracji - 250 ml kefiru - 250 mleka - 5 łyżeczek cukru (jeżeli borówki są słodkie to mniej) - 1 opakowanie cukru waniliowego - 200 ml Śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej) - listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE Krok 1Borówki czyścimy i wrzucamy do blendera. Dodajemy mleko, kefir, cukier oraz cukier waniliowy. Wszystko miksujemy. Wkładamy...

  • Te sałatki smakują wakacjami

    Przepis na udany wakacyjny obiad: miks sałat, grillowane mięso lub ryba i... sezonowe owoce.

  • Dobre mięso mielone powinno wyglądać świeżo i mieć różowo-czerwoną barwę. Co jednak w przypadku, gdy po kilku dniach zszarzeje? Czy nadal nadaje się do zjedzenia? Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone jest jednym z najpopularniejszych produktów spożywczych. Możecie wykorzystać je do przygotowania wielu potraw, w tym gołąbków, aromatycznego sosu bolońskiego lub tradycyjnych kotletów. Co oczywiste, w czasie zakupów staramy się wybierać mięso najwyższej jakości. Często zdarza się, iż starannie wybrany...