• Informacje na temat:

    mięso w sosie

Przepisy na temat: mięso w sosie
  • Faszerowańce z kaszą, mięsem,w sosie cytrynowym

    Sposób przygotowania 1. Warzywa myjemy, odkrawamy górną część, usuwamy gniazda. Z cebuli wyjmujemy łyżką do lodów środek, siekamy go. Wrzucamy na rozgrzany olej, podsmażamy na złoto. Dodajemy środek z cukinii. Podsmażamy. Gotujemy kaszę.  2. Do miski przekładamy kaszę, warzywa, mięso, sól i pieprz. Na oleju podsmażamy posiekany czosnek, dodajemy do mięsa. Siekamy bazylię i kolendrę, dodajemy do...

  • Mięso wyszło miękkie i bardzo smaczne,polecam wypróbować:)

  • Zapiekane pod serem kopytka z mięsem w sosie pomidorowym

    ...odrobinie masła przesmażamy mięso mielone, dodajemy przygotowany sos pomidorowy, chwilę razem dusimy. Do naczynia żaroodpornego wkładamy porcję mięsa z sosem, przykrywamy kopytkami, posypujemy tartym serem...

  • Ciekawe podane, smakuje wyśmienicie :)

  • Schab w sosie

    Sposób przygotowania 1. Schab umyj, delikatnie ponacinaj, natrzyj słodką papryką, odłóż na godzinę do lodówki. 2. W rondlu mocno rozgrzej masło z odrobiną oleju, smaż mięso ze wszystkich stron. Zalej je winem i połową szklanki wody. Dodaj ząbki czosnku, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe i sól. 3. Przykryj pokrywką i duś około godziny. Od czasu do czasu polewaj mięso sosem. Gdy schab...

  • Smaczne,Nadaje się na obiad oraz kolacje można też podawać je na przyjęciach

  • Polędwiczki w aromatycznym sosie

    Sposób przygotowania 1. Mięso oczyść, umyj, osusz, pokrój na plastry. Oprósz czarnym pieprzem.  2. Na patelni rozgrzej masło wymieszane z olejem i na dużym ogniu obsmaż mięso przez 2 minuty z obu stron. Kiedy mięso zmieni kolor, zmniejsz ogień i zalej je szklanką wina.  3. Dołóż śliwki (surowe wydrylowane oraz suszone). Mięso wraz z winem i śliwkami duś ok. pół godziny, mieszając. Możesz...

  • ...pyszne mięsko,wspaniale smakuje z kaszą lub kluseczkami :-)

  • Kąski w sosie barbecue

    ...połowy, skórkę.  3. Podudzia zalej marynatą. Ponacieraj nią mięso pod poodcinaną skórką. Przykryj i odstaw do lodówki na 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Rozgrzej piekarnik do 180 st...

  • Golonka parzona w słoiczkach z galaretką. Polecam.

Artykuły na temat: mięso w sosie
  • Wesele bez mięsa?

    .... Pescowegetarianie jedzą jeszcze potrawy z ryb i owoców morza. Fleksitarianie od czasu do czasu pozwalają sobie na mięso, jednak często nie uznaje się ich za "prawdziwych wegetarian". Za to weganie stronią od(...) dania zgodnie z wytycznymi. Jeśli myślicie, że można podać wegańską zupę na mięsnym bulionie i nikt się nie zorientuje, to jesteście w błędzie! Mięso ma charakterystyczny smak i zapach, wyczuwalny nawet...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Indyk w sosie arachidowym

    Przygotowanie: Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wymieszać z masłem. Mięso opłukać, pokroić w plastry, a następnie w paski. Posypać solą, pieprzem, papryką, smażyć na 4 łyżkach oleju(...) i mięso, polać sosem, posypać tymiankiem . Zobacz także:

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Gulasz w sosie śmietanowym

    Przygotowanie: Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. ll Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć kawałki mięsa i smaż, aż...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Klopsiki w sosie pomidorowym

    Mięso wymieszać z posiekaną cebulą, jajkiem, bułką tartą, pokrojoną w kostkę szynką, doprawić solą, pieprzem i papryką. Uformować 12 klopsów. Rozgrzać na patelni 2 łyżki oleju, smażyć kotleciki partiami z dwóch stron. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w niewielką kostkę, czosnek posiekać. Przesmażyć razem na 1 łyżce oleju, dodać koncentrat pomidorowy, liść laurowy, wlać sherry...

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może być smaczny, a...

  • Faszerowana cukinia w sosie

    ...1. Obraną cebulę i czosnek drobno siekamy. Z umytych cukinii wykrawamy wzdłuż, np. dużą obieraczką do warzyw, 16 pasków. Resztki cukinii kroimy w niedużą kostkę.  2. Na patelni rozgrzewamy trzy–cztery łyżki oliwy z oliwek, szklimy cebulę, czosnek, dodajemy mięso i smażymy kilka minut. Następnie przekładamy pokrojoną cukinię, pomidory z puszki, doprawiamy pieprzem, solą, odrobiną cukru i ziołami...

  • Masz piękny kawałek mięsa i planujesz wyjątkowe danie, ale obawiasz się, że będzie twardy albo suchy? Są na to sposoby. Zobacz dziesięć tricków, które pomogą w uzyskaniu idealnego mięsa, które zachwyci wszystkich gości. Fot. 123RF/PICSEL 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej aromatu. Ziarna można wykorzystać do sosu jako zamiennik zielonego pieprzu, a miąższ do zrobienia sycącego smoothie lub sałatki. 2. Kiwi Kolejny...

Zdjęcia na temat: mięso w sosie
Wideo na temat: mięso w sosie
  • Zmysłowe smaki: Kaczka w sosie z owoców leśnych

    Mięso z piersi kaczki to zdrowa i smaczna alternatywa dla wszechobecnego kurczaka. Podane z winnym sosem z owoców leśnych świetnie nadaje się zarówno na wykwintną kolację, jak i na rodzinny obiad. Co najważniejsze - przygotowanie go nie jest pracochłonne! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Zmysłowe smaki: Kaczka w sosie z owoców leśnych

    Mięso z piersi kaczki to zdrowa i smaczna alternatywa dla wszechobecnego kurczaka. Podane z winnym sosem z owoców leśnych świetnie nadaje się zarówno na wykwintną kolację, jak i na rodzinny obiad. Co najważniejsze - przygotowanie go nie jest pracochłonne! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Zmysłowe smaki: Kaczka w sosie z owoców leśnych

    Mięso z piersi kaczki to zdrowa i smaczna alternatywa dla wszechobecnego kurczaka. Podane z winnym sosem z owoców leśnych świetnie nadaje się zarówno na wykwintną kolację, jak i na rodzinny obiad. Co najważniejsze - przygotowanie go nie jest pracochłonne! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!