• Informacje na temat:

    mieso szynka z ziemniakami i cukinią

Przepisy na temat: mieso szynka z ziemniakami i cukinią
Artykuły na temat: mieso szynka z ziemniakami i cukinią
  • Cukinia - jak ją przyrządzić?

    ...solą i pieprzem. Filety z kurczaka wyjmij z marynaty, usmaż na złoty kolor na pozostałym oleju. Podaj z cukinią. Oprósz solą i czerwonym pieprzem. Pulpety z młodymi ziemniakami, cukinią i pomidorem(...) na kilogram cukinii), dodaj aromat waniliowy i ananasowy. Pierś z kurczaka z cukinią smażoną z rozmarynem Składniki: 2 małe cukinie, 2 łyżki miodu, duża cebula, łyżeczka sosu sojowego, 3 łyżki...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Co jeść, by zapewnić sobie dobry sen?

    Starannie planuj wieczorne posiłki o małej zawartości białka. Wieczorem ogranicz dania z drobiem, unikaj też silnie energetyzujących owoców morza i ryb. Postaw na bogate w składniki uspokajające węglowodany, np. brązowy ryż, makaron z fasolką szparagową czy cukinią. Używaj do potraw olejów roślinnych (rzepakowego, lnianego), bogatych w cenne dla mózgu kwasy Omega-3. Przyprawiaj tylko łagodnymi...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Sałata z kozim serem i cukinią Fot. 123RF Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza...

  • Dnę pokonasz dietą

    ...niż 50 mg kwasu moczowego. Są to: nabiał: chudy twaróg, mleko, wędlina: szynka gotowana, warzywa: buraki czerwone, cebula, chrzan, cukinia, kapusta biała, kapusta kwaszona, marchew, ogórki, pomidory(...)), wieprzowina (karkówka, golonka, szynka), dziczyzna, drób: kurczak pieczony, gęś, warzywa: brokuły, kalafior, brukselka, groszek zielony, kukurydza, papryka, por, szpinak, rabarbar, grzyby: pieczarki...

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...

  • Szybkie gotowanie

    Nieoczekiwane odwiedziny nie muszą oznaczać kłopotu. Maksimum pół godziny w kuchni, a w nagrodę - wyborne szaszłyki drobiowe, zapiekanka makaronowa z szynką, pieczone ziemniaki nadziewane warzywami, placki z cukinią lub słodka rozkosz, na przykład mus z białej czekolady, sorbet, galaretka. Książeczka w poręcznym formacie, pełna fantastycznych zdjęć z propozycjami dekoracyjnego podawania...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • Zapieczone smaki

    Z ziemniakami lub makaronem. Mięsna albo wyłącznie warzywna. Przepisów na pyszne zapiekanki jest wiele. Liczy się też własna pomysłowość.

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. W sklepach można już znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian tego warzywa. O ten porze roku na naszych stołach bezdyskusyjnie królują młode ziemniaki, będące nieodzownym elementem...