• Informacje na temat:

    mięso pod pierzynką z soli

Przepisy na temat: mięso pod pierzynką z soli
  • Schab pod zieloną pierzynką

    Sposób przygotowania 1. Zagotuj 1,5 l wody z solą, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pieprzem. Ostudź. Włóż do zalewy mięso i odstaw na noc. Mięso wyjmij, osusz ręcznikiem papierowym, obsmaż(...), jeśli ciasto się nie formuje. Rozłóż na mięsie, piecz jeszcze kilkanaście minut. Podawaj z pokrojonymi w kostkę pomidorami, z których wcześniej zdejmij skórkę. 

  • Smaczny pomysł na "Mięso pod pierzynką"

  • Ostre mielone pod pierzynką... z kartofli i… pokrzywy

    ...majeranku i pieprzu Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj mięso i podsmaż kilka minut. Wlej bulion, wsyp(...)Składniki na 4-6 porcji: Puree: 50 dag ziemniaków 1/2 szkl. śmietanki 30% 10 dag żółtego sera po 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej i pieprzu sól Mięso: 40 dag mięsa...

  • Danie dla lubiących mięso i ser.

  • Rulony zapiekane

    Pod pierzynką z mozzarelli i śmietany...

  • Łosoś jest bardzo eleganckim mięsem i lubianym przez większość z nas, dlatego też znakomicie nadaje się na wszelkiego typu przystawki na wykwintne przyjęcia, czy zwykłe spotkania w gronie najbliższych przyjaciół. Łosoś pod pierzynką to przystawka, która gości na naszym stole zarówno w Wielkanoc jak i Boże Narodzenie. Subtelny smak łososia świetnie komponuje się z delikatnym ciastem szpinakowym. Otulony lekkim, czosnkowym serkiem tworzy niebywale smaczną przystawkę, cieszącą zarówno nasze oczy...

  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    ..., ziarna pieprzu i ziela angielskiego oraz liść laurowy. Dodaj 2 łyżki oleju. Zagotuj i dopiero wtedy włóż pęta surowej białej kiełbasy. Na bardzo małym ogniu parz przez 30 min. Pieczona pod pierzynką(...). Ile ciasta do formy? Podczas pieczenia dobrze wyrobiona drożdżowa baba zdrowo rośnie. Dlatego ciastem napełnij foremkę do połowy. Gdy nie masz czasu: Świeże drożdże zastąp suchymi. Nie robi się...

  • Dla każdego, kto lubi schabowego i nie boi się eksperymentować:-)

  • Wyśmienite mięsko otulone kołderką z sera żółtego, majonezu i cebuli. Jednak odradzam dbającym o linię:)

  • Smaczny pomysł na "Kurczak pod pierzynką"

Artykuły na temat: mięso pod pierzynką z soli
  • Brukselka pod pierzynką

    Z mięsa mielonego możesz zrobić klopsy. Podsmaż je na oliwie, dodaj pomidory, podduś, przełóż do formy, dodaj brukselki i sos.

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może być smaczny, a...

  • Matjasy – śledziowe rarytasy

    Tak, jak Włosi mają swoje carpaccio, a Hiszpanie tapasy, tak my na przystawkę mamy śledzie. I powinniśmy być z nich dumni. Te najpopularniejsze – czyli filety a’la matjasy – podawane pod różnymi postaciami są obowiązkowym punktem w świątecznym, karnawałowym i imieninowym menu każdego Polaka. Zanim jednak zabierzemy się do ich przyrządzania, warto poznać kilka matiasowych faktów…

  • Kiedy temperatura rośnie, pokarmy szybciej psują się i stają się zagrożeniem dla zdrowia. Najbardziej narażone na niekorzystne zmiany jest mięso. Na nie uważaj najbardziej podczas upałów i sprawdź, jak radzić sobie podczas upałów z tym delikatnym produktem. Fot. 123RF/PICSEL W SKLEPIE Zanim jeszcze dokonasz zakupu mięsa w czasie, kiedy na zewnątrz powietrze osiąga zawrotne temperatury, pamiętaj o tych trzech zasadach. 1. Sprawdzaj lodówki Jeśli wybierasz mięso ze sklepowych lodówek zwracaj...

  • Wiosenne... rolowanie

    ...z omletów posmarować twarogiem utartym z solą i masą szpinakową, zrolować. Roladę pokroić w grubsze plastry. Tak przygotowane zawijaski podawać na zimno albo na ciepło pod pierzynką z żółtego sera(...), 1 łyżka suszonych ziół do drobiu, sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka. Pieczarki i dymkę umyć, oczyścić, drobno posiekać, podsmażyć na łyżce oliwy, doprawić solą i pieprzem, osączyć, wystudzić...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Dania z drobiu

    ..., odcedzić. Wypieczony z mięsa sos rozrzedzić bulionem warzywnym, dodać śmietanę, wygotować połowę płynu, ewentualnie sos dosolić. Roladę pokroić w plastry. Podawać z sosem i warzywami. Piersi pod pierzynką(...) i szybko obsmażyć na nim mięso. Dołożyć pieczarki i razem podsmażyć. Zalać śmietaną, doprawić pieprzem, dodać czosnek i pora. Foremki do zapiekania natłuścić, wysypać bułką tartą. Napełnić je...

  • Chude mięso to dla wielu z nas wyznacznik dobrego posiłku, ale nie zapominajmy, że to przecież tłuszcz jest nośnikiem smaku i on sprawia, że potrawy smakują nam bardziej. Jeśli jednak musimy albo chcemy jeść chude mięso, warto wiedzieć, jak je wybierać i przygotowywać. Fot. 123RF / Picsel Chude mięso to takie, którego każdy kawałek o wadze 100g zawiera mniej niż 10g tłuszczu, a bardzo chude to takie, którego każdy 100-gramowy kawałek ma zawartość tłuszczu poniżej 5g. Trudno to zważyć, ale...

  • Tradycja ma się dobrze

    ...(pamiętaj: gdy ostygnie, jeszcze zgęstnieje!). Ryba pod pierzynką Przepis na to wigilijne danie ewoluuje od lat. Babcia robiła rybę tylko z grzybami, mama zdecydowała, że do śmietanowego sosu należy(...). Dopraw pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Podawaj z uszkami znad Wilii. Uszka znad Wilii Nie wyobrażam sobie Bożego Narodzenia bez drożdżowych, smażonych uszek (znają je ci, których rodziny pochodzą...

  • "Klej do mięsa" był szeroko komentowany zachodnich mediach, w Polsce dla wielu osób jest to nadal szokujący temat. Czy naprawdę jest się czego bać? Sklejone mięso wygląda i smakuje jak mięso z jednego kawałka.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Mięsny klej Klej do mięsa jest stosowany na szeroką skalę w przemyśle od niedawna, chociaż tę substancję "klejącą" znamy od wielu lat, a sposób na sklejanie mięsa zaczęto stosować w latach 70. XX wieku (wtedy był to jeszcze proces mało opłacalny). Mięsny klej...