• Informacje na temat:

    mięso pod pierzynką z soli

Przepisy na temat: mięso pod pierzynką z soli
  • Schab pod zieloną pierzynką

    Sposób przygotowania 1. Zagotuj 1,5 l wody z solą, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pieprzem. Ostudź. Włóż do zalewy mięso i odstaw na noc. Mięso wyjmij, osusz ręcznikiem papierowym, obsmaż(...), jeśli ciasto się nie formuje. Rozłóż na mięsie, piecz jeszcze kilkanaście minut. Podawaj z pokrojonymi w kostkę pomidorami, z których wcześniej zdejmij skórkę. 

  • Smaczny pomysł na "Mięso pod pierzynką"

  • Ostre mielone pod pierzynką... z kartofli i… pokrzywy

    ...majeranku i pieprzu Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj mięso i podsmaż kilka minut. Wlej bulion, wsyp(...)Składniki na 4-6 porcji: Puree: 50 dag ziemniaków 1/2 szkl. śmietanki 30% 10 dag żółtego sera po 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej i pieprzu sól Mięso: 40 dag mięsa...

  • Danie dla lubiących mięso i ser.

  • Rulony zapiekane

    Pod pierzynką z mozzarelli i śmietany...

  • Łosoś jest bardzo eleganckim mięsem i lubianym przez większość z nas, dlatego też znakomicie nadaje się na wszelkiego typu przystawki na wykwintne przyjęcia, czy zwykłe spotkania w gronie najbliższych przyjaciół. Łosoś pod pierzynką to przystawka, która gości na naszym stole zarówno w Wielkanoc jak i Boże Narodzenie. Subtelny smak łososia świetnie komponuje się z delikatnym ciastem szpinakowym. Otulony lekkim, czosnkowym serkiem tworzy niebywale smaczną przystawkę, cieszącą zarówno nasze oczy...

  • Dania na cały tydzień

    ...kolejnym plackiem. Smaż z obu stron, aż się zrumieni.  Cielęcina z grzybami pod pierzynką 1. Mięso pokrój, obtocz w mące, usmaż na oleju. Dodaj posiekaną cebulę, czosnek, marchewki, pietruszkę(...) i pieprz. Wyrób mięso i uformuj kotlety. Do każdego włóż kostkę fety i zalep. Obtocz w bułce tartej i smaż na rumiano.  2. Marchewki obierz, pokrój i ugotuj w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Na...

  • Dla każdego, kto lubi schabowego i nie boi się eksperymentować:-)

  • Dyniowe zapiekanki

    Pod pierzynką z mozzarelli Sposób przygotowania 1. W miseczce wymieszaj oliwę, musztardę, posiekany czosnek oraz ziołową przyprawę do kurczaka. Kurczaka umyj, wytrzyj do sucha. Filet pokrój w grube paski.  2. Mięso wymieszaj z połową marynaty. Wrzuć na rozgrzaną patelnię i smaż ok. 5 minut, ciągle mieszając.  3. Cebulę obierz, posiekaj. Dynię oraz cukinię pokrój w kostkę. Warzywa wymieszaj...

  • Wyśmienite mięsko otulone kołderką z sera żółtego, majonezu i cebuli. Jednak odradzam dbającym o linię:)

Artykuły na temat: mięso pod pierzynką z soli
  • Brukselka pod pierzynką

    Z mięsa mielonego możesz zrobić klopsy. Podsmaż je na oliwie, dodaj pomidory, podduś, przełóż do formy, dodaj brukselki i sos.

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Fot. 123RF/Picsel Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może...

  • Matjasy – śledziowe rarytasy

    Tak, jak Włosi mają swoje carpaccio, a Hiszpanie tapasy, tak my na przystawkę mamy śledzie. I powinniśmy być z nich dumni. Te najpopularniejsze – czyli filety a’la matjasy – podawane pod różnymi postaciami są obowiązkowym punktem w świątecznym, karnawałowym i imieninowym menu każdego Polaka. Zanim jednak zabierzemy się do ich przyrządzania, warto poznać kilka matiasowych faktów…

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Julia Kucharzewska zaprezentowała przepis na jabłka pod kruszonką. 600 g mąki pszennej 75 g cukru 18 g proszku do pieczenia 6 jaj 1,5 kostki masła szczypta soli 2 łyżki śmietany 18% 2 słoiki smażonych jabłek (0,75 l) 1 cukier waniliowy 250 g cukru pudru 250 ml śmietanki 30% 3 tabliczki białej czekolady 1 tabliczka gorzkiej czekolady maliny mięta cukier puder do posypania Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka, masło i sól zagnieść. Ciasto...

  • Wiosenne... rolowanie

    ...z omletów posmarować twarogiem utartym z solą i masą szpinakową, zrolować. Roladę pokroić w grubsze plastry. Tak przygotowane zawijaski podawać na zimno albo na ciepło pod pierzynką z żółtego sera(...), 1 łyżka suszonych ziół do drobiu, sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka. Pieczarki i dymkę umyć, oczyścić, drobno posiekać, podsmażyć na łyżce oliwy, doprawić solą i pieprzem, osączyć, wystudzić...

  • Kiedy temperatura rośnie, pokarmy szybciej psują się i stają się zagrożeniem dla zdrowia. Najbardziej narażone na niekorzystne zmiany jest mięso. Na nie uważaj najbardziej podczas upałów i sprawdź, jak radzić sobie podczas upałów z tym delikatnym produktem. Fot. 123RF/PICSEL W SKLEPIE Zanim jeszcze dokonasz zakupu mięsa w czasie, kiedy na zewnątrz powietrze osiąga zawrotne temperatury, pamiętaj o tych trzech zasadach. 1. Sprawdzaj lodówki Jeśli wybierasz mięso ze sklepowych lodówek zwracaj...

  • Dania z drobiu

    ..., odcedzić. Wypieczony z mięsa sos rozrzedzić bulionem warzywnym, dodać śmietanę, wygotować połowę płynu, ewentualnie sos dosolić. Roladę pokroić w plastry. Podawać z sosem i warzywami. Piersi pod pierzynką(...) i szybko obsmażyć na nim mięso. Dołożyć pieczarki i razem podsmażyć. Zalać śmietaną, doprawić pieprzem, dodać czosnek i pora. Foremki do zapiekania natłuścić, wysypać bułką tartą. Napełnić je...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Tradycja ma się dobrze

    ...(pamiętaj: gdy ostygnie, jeszcze zgęstnieje!). Ryba pod pierzynką Przepis na to wigilijne danie ewoluuje od lat. Babcia robiła rybę tylko z grzybami, mama zdecydowała, że do śmietanowego sosu należy(...). Dopraw pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Podawaj z uszkami znad Wilii. Uszka znad Wilii Nie wyobrażam sobie Bożego Narodzenia bez drożdżowych, smażonych uszek (znają je ci, których rodziny pochodzą...

  • Chude mięso to dla wielu z nas wyznacznik dobrego posiłku, ale nie zapominajmy, że to przecież tłuszcz jest nośnikiem smaku i on sprawia, że potrawy smakują nam bardziej. Jeśli jednak musimy albo chcemy jeść chude mięso, warto wiedzieć, jak je wybierać i przygotowywać. Fot. 123RF / Picsel Chude mięso to takie, którego każdy kawałek o wadze 100g zawiera mniej niż 10g tłuszczu, a bardzo chude to takie, którego każdy 100-gramowy kawałek ma zawartość tłuszczu poniżej 5g. Trudno to zważyć, ale...