• Informacje na temat:

    mięso pieczone w sosie cebulowym

Przepisy na temat: mięso pieczone w sosie cebulowym
  • Warzywa smażone w cieście

    Wyśmienite na przekąskę albo jako dodatek do mięsa.

  • Pieczona, zamarynowana wcześniej karkówka to dobry kawałek mięsa na obiad. Jest soczyste, miękkie, świetnie komponuje się z kluskami. Można upiec większy kawałek, bo reszta na pewno będzie smakowała na zimno do kanapek.

  • Żeberka - Maciej Kuroń

    Żeberka kroimy na 2 porcje i wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy 15 - 20 minut. Mięso ma być ledwo przykryte. W tym czasie przygotowujemy bejcę: mieszamy w miseczce wszystkie składniki, na końcu dodajemy posiekany czosnek. Żeberka wyjmujemy z wywaru łyżką cedzakową, studzimy i smarujemy dokładnie bejcą. Po 15 minutach układamy na grillu i pieczemy z obu stron, smarując w czasie opiekania...

  • Przedstawiam Wam karczek w sosie marchwekowo- cebulowym, muśnięty miodem i zieloną pietruszką. Raj dla każdego smakosza! :)

  • Pyszne posiłki na cały tydzień

    ...do żaroodpornych miseczek, ułóż bułkę, posyp startym serem. Zapiekaj 10 minut w temp. 180 st. C.  Polędwica wieprzowa 1. Mięso natrzyj olejem, solą, pieprzem, posiekaną bazylią, tymiankiem(...) fasolami, rzepą pokrojoną w słupki.  Papryka faszerowana 1. Ugotuj ryż w osolonym wrzątku. Na rozgrzanym oleju zrumień posiekaną cebulę. Dodaj mięso mielone i smaż, cały czas rozdrabniając je...

  • Pyszna i mało pracochłonna propozycja na obiad. Mojemu mężowi bardzo zasmakowało – a on nie przepada za potrawami z mięsa mielonego :) Smakuje też na zimno do kanapek

  • Warzywa z lekkim farszem

    Kalarepki pieczone z ziemniakami Sposób przygotowania 1. Kalarepki umyj i obierz cieniutko ze skórki. Przetnij w poprzek na połowy i obgotuj w osolonej wodzie - tylko tyle, by lekko zmiękły (ok(...). Odcedź i wymieszaj z oliwą. Mięso do farszu podsmaż na oleju, przestudź.  3. Mięso wymieszaj z pokrojonym miąższem, kaszą, posiekanymi na małe kawałeczki marchewkami i cebulą, jajkiem oraz płatkami...

  • Smaczne danie z niewielu składników. Przygotowanie przed włożeniem do piekarnika zajmuje kilka minut. Dobre z wieprzowiną lub drobiem.

  • Made in USA

    Hamburger i hot dog mogą być wyrafinowanymi potrawami, a bajgiel podstawą pysznej kanapki z łososiemjak z Nowego Jorku. Spróbuj! Nie potrzebujesz wizy...

  • Przepis na delikatne polędwiczki wieprzowe, skąpane w aromatycznym sosie serowo - cebulowym. Propozycja także dla osób nie tolerujących glutenu.

Artykuły na temat: mięso pieczone w sosie cebulowym
  • Wesele bez mięsa?

    .... Pescowegetarianie jedzą jeszcze potrawy z ryb i owoców morza. Fleksitarianie od czasu do czasu pozwalają sobie na mięso, jednak często nie uznaje się ich za "prawdziwych wegetarian". Za to weganie stronią od(...) dania zgodnie z wytycznymi. Jeśli myślicie, że można podać wegańską zupę na mięsnym bulionie i nikt się nie zorientuje, to jesteście w błędzie! Mięso ma charakterystyczny smak i zapach, wyczuwalny nawet...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Mięsa z suszonymi owocami

    Owoce, którymi nadziewamy mięso, trzeba zamarynować w alkoholu (koniak, rum) albo w soku pomarańczowym.

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Fot. 123RF/Picsel Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może...

  • Pasztet niejedno ma imię

    Przygotowanie: Mięso opłucz i osusz, wątróbkę oczyść z błon. Ułóż je w salaterce i zalej marynatą. Przykryj i odstaw na noc do lodówki. Rozpuść masło. Słoninę włóż na 2 godziny do zamrażarki(...) kolorowego pieprzu. Do wywaru: 3 listki laurowe, pieprz, ziele angielskie, tłuszcz do blachy. Przygotowanie: Mięso ugotuj z przyprawami w małej ilości wody. Wątróbkę podsmaż. Następnie całość zmiel...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Bobotie Reghardta

    .... Następnie dodać czosnek, świeży imbir oraz zmieszane przyprawy i podsmażyć przez minutę lub dwie. Dodać mięso mielone i delikatnie je zrumienić, mieszając, żeby rozbić wszystkie grudki. Następnie(...), śmietanę, sól, ocet i skórkę z cytryny, a następnie dobrze wymieszać. Zalać sosem przygotowane do pieczenia mięso. Wetknąć w bobotie listki cytryny, tak żeby wystawały jedynie ich koniuszki. Piec...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Mistrzostwo grillowania

    Mistrz grilla musi być też mistrzem zakupów, aby wybrać najlepsze i najświeższe składniki. Na ruszt można położyć wszystko - warzywa, owoce, ryby, owoce morza i oczywiście mięso! Warzywa i owoce powinny być twarde, żeby dobrze się grillowały i nie rozpadły. Mięso czerwone musi być naprawdę czerwone, o głębokiej i intensywnej barwie. Przy zakupie owoców morza i mięsa warto jest ufać swoim...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...