• Informacje na temat:

    mięso pieczone na kapuście

Przepisy na temat: mięso pieczone na kapuście
  • Szynka zbójnicka na kiszonej kapuście

    Sposób przygotowania 1. Szynkę opłucz, wytrzyj do sucha. Skórę ponacinaj w drobną kratkę. Posyp ze wszystkich stron pieprzem. Czosnek przeciśnij przez praskę. Posmaruj nim szynkę. Przyprawy wcieraj kilka minut w mięso. 2. W brytfance mocno rozgrzej połowę smalcu. Włóż mięso, obsmaż je szybko na dużym płomieniu. Potem wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez...

  • Codziennie stoimy przed wyborem co zrobić dobrego na obiad gdy zwykłe kotlety się przejadły. Polecam udka w musztardowej marynacie pieczone na słodkiej świeżej kapuście która pod wpływem soków z mięsa jest pyszna i służy za jarzynkę, doskonała propozycja zarówno na świąteczny jak i codzienny obiad. Tak przygotowane mięso z kurczaka kusi wyglądem i jest banalnie proste do przygotowania.

  • Indyk pieczony

    Kruche i delikatne mięso...

  • Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń na kapuście"

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    ...drobno, a selera w cienkie plasterki. Makaron gotować w osolonym wrzątku 8-10 minut. Mięso przesmażyć 4-5 minut na oleju, doprawić solą i pieprzem. Dodać marchewki, selera, i pomidory. Dodać przecier(...). Dodać mięso i mocno obsmażyć. Dodać kapustę, przesmażyć. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zalać bulionem. Dodać ser topiony i gotować 5 minut na słabym ogniu. Uformować pierścień z ryżu...

  • Przepis wart wypróbowania: "Kaczka na czerwonej kapuście"

  • Tradycyjne polskie żeberka na 6 sposobów

    Na ostro lub w delikatnym sosie, z owocami, warzywami, ziołami, w pysznej glazurze, pieczone albo duszone... Żeberka palce lizać!

  • Golonka pieczona w kapuście

Artykuły na temat: mięso pieczone na kapuście
  • Kurczak z ziemniakami na kiszonej kapuście

    Sposób przygotowania: Wyszoruj i przekrój ziemniaki. Podziel piersi na połowy. Wymieszaj oliwę z miodem, musztardą, solą i kurkumą. Natrzyj marynatą mięso.  Ułóż w naczyniu żaroodpornym kapustę, a na niej piersi i ziemniaki.  Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C i piecz tak długo, aż piersi kurczaka będą miękkie, a ziemniaki się zarumienią (ok. 50 min.).  Zobacz także:

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może być smaczny, a...

  • Perliczka na kapuscie z kasztanami

    Choc perliczka moze tez byc kurczakiem! Znakomity przepis, z najnowszego numeru "Cuisine et vins de France", ktory dzisiaj wyprobowalam. Na 4-5 osob 1...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Pomidorowy zawrót głowy

    Pieczone, przecierane lub surowe - pyszne w każdej postaci, więc jedzmy pomidory jak najczęściej.

  • Masz piękny kawałek mięsa i planujesz wyjątkowe danie, ale obawiasz się, że będzie twardy albo suchy? Są na to sposoby. Zobacz dziesięć tricków, które pomogą w uzyskaniu idealnego mięsa, które zachwyci wszystkich gości. Fot. 123RF/PICSEL 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej aromatu. Ziarna można wykorzystać do sosu jako zamiennik zielonego pieprzu, a miąższ do zrobienia sycącego smoothie lub sałatki. 2. Kiwi Kolejny...

  • Gołąbki: Kapusta z niespodzianką

    ...zamieszczonego powyżej. Mięso, posiekaną cebulę, jajko, bułkę tartą, sól i pieprz wyrabiamy na jednolitą masę. Farsz rozkładamy na kapuście, boki liści zakładamy do środka całość zwijamy w dość ciasne(...)Nasz rada: Jak przygotować kapustę na gołąbki Długim nożem nacinamy głęboko, ze wszystkich stron, głąb w kapuście. W dużym garnku (by pomieścił całą główkę kapusty) gotujemy wodę. Do gotującej się...

  • Mamy złą wiadomość dla wszystkich zdeklarowanych mięsożerców. Światowa Organizacja Zdrowia bije na alarm – spożywanie czerwonego mięsa, a zwłaszcza tego, które zostało przetworzone, może być przyczyną wielu poważnych chorób. Fot. 123RF Kiełbasa, szynka czy też boczek, wydają się być zupełnie niegroźnym składnikiem naszej diety. Do tej pory wywoływały jedynie wątpliwości wśród wegetarian i osób skrupulatnie liczących kalorie, jednak nikt nie obwiniał ich o wywoływanie poważniejszych niż...

  • Zielono mi...

    .... 3. Umyj i osusz mięso. Pokrój je na paski o szerokości 2 centymetrów. Posól i popieprz. 4. Rozgrzej na patelni olej i połóż na niej mięso. Smaż po około 2 minuty z każdej strony. 5. Umyj(...) patelnię i upraż na niej orzeszki, aż zrobią się złocistobrązowe. 8. Wymieszaj w misce liście i polej je sosem. Dokładnie wymieszaj. 9. Ułóż na sałacie mięso i przekrojone na pół jaja, posyp...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...