• Informacje na temat:

    mięso od szynki w powidłach

Przepisy na temat: mięso od szynki w powidłach
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...; farsz 1: ●ogórek kiszony ●1/2 pomidora ●1/3 zwykłej cebuli ●koperek; farsz 2: ●2 rzodkiewki ●plasterek żółtego sera ●szczypiorek; farsz 3: ●plaster szynki konserwowej ●1/3 szklanki kukurydzy z puszki(...) ●kieliszek białego wytr. wina ●musztarda franc. ●3 łyżki posiekanej natki ●olej ●cytryna ●sól, pieprz Sposób przygotowania: Mięso pokrój na 4 kotlety. Lekko rozbij. Jajka gotuj w osolonej, wrzącej...

  • Mięso wyszło miękkie i bardzo smaczne,polecam wypróbować:)

  • Pyszne,delikatne mięsko ,które rozpływa się w ustach po takim przygotowaniu. Bardzo polecam na pewno zachwyci :)

  • Pyszne połączenie mięsa pieczonego w ketchupie z pieczarkami.Serdecznie polecam:)

  • Gulasz wyszedł przepyszny,polecam wypróbować w mojej wersji.

  • Zakochałam się w tej patelni, dosłownie. Danie tak pyszne, że znikło szybciej niż myślałam. Szybkie, proste do zrobienia . A tak niewiele trzeba a można komuś podać z sercem i od serca obiad :-)

  • Dla wyostrzenia smaku delikatnej szynki,podaję galaretkę z majonezem i szczypiorkiem.

  • Pyszna domowa wędlina prosto z szynkowara.

  • Kolejna konserwa z szynki, bardzo smaczna, polecam :)

  • Taki bigos można nazwać tradycyjnym, bo robiła go moja mama, babcia i prababcia, robi go moja córka i wnuczka też potrafi :) życzę smacznego :)

Artykuły na temat: mięso od szynki w powidłach
  • Wielkanoc w trzech aktach

    ...(kurzych, gęsich, indyczych), 200 g cebuli, 200 ml porto, 400 g klarowanego masła, kilka plasterków szynki parmeńskiej, sól, pieprz dodatkowo foremka do pasztetu, folia spożywcza Konfitury: 1 kg(...) wątróbki, ubijaj, dopraw solą i pieprzem. Foremkę wyłóż folią spożywczą, a potem plastrami szynki parmeńskiej. Przełóż pasztet do formy i wstaw do lodówki na noc. Zrób konfiturę: na patelnię wsyp...

  • Kiedy przygotowania do świątecznego obiadu trwają w najlepsze, każda chwila jest na wagę złota. Niestety, przy małej ilości czasu, możemy łatwo zaliczyć kulinarną wtopę. Jak zachwycić gości, nie marnując przy tym całego dnia w kuchni? Fot. 123RF/PicselPo wigilijnej kolacji, mało która z nas ma ochotę na kilkugodzinne gotowanie. Na głowie mamy mnóstwo innych spraw, jednak zależy nam na tym, by pokazać się rodzinie z jak najlepszej strony. Rozwiązaniem może być zaserwowanie gościom gotowej do...

  • Nie tylko marcepan

    ...musztardą. Plastry szynki, sera poprzekrawać i na każdym kotlecie ułożyć pół plasterka szynki i sera oraz plaster jajka. Wszystko zrolować i spiąć wykałaczkami. Olej rozgrzać na patelni, mięso obsmażyć(...) pietruszki 600 g marchewki 600 g ziemniaków 2 cebule 100 g boczku wędzonego 1 łyżeczka smalcu Sól Pieprz Mięso umieścić w garnku, zalać bulionem, dodać ziele angielskie, listki laurowe...

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Fot. 123RF/Picsel Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może...

  • Duże śniadanie wspomaga odchudzanie

    ...i konserwantów.Masło. Wbrew temu, co mówią reklamy, jest lepsze niż margaryna, bo nie zawiera tłuszczów trans.Wędlina. Choć kiełbasy i szynki bardzo nam smakują, najzdrowszym dodatkiem do kanapki będzie...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Pożegnanie lata

    Bałkanów i Wenecji - ze znakomitym skutkiem. Kontrapunktem do słodyczy dyni jest słoność suszonej szynki, która na Istrii była oczywiście lokalna. Prszut, jak nazywa się tam prosciutto, jest wyśmienity nie(...) miesięcy, ile ma kilogramów wagi. Przez uchylone okna wpadała bryza od pobliskiego Adriatyku, niosąc morskie aromaty i sól. Próżno szukać takiej szynki w naszych sklepach, zaś włoskie prosciutto nie jest...

  • Polacy, idąc śladem Amerykanów, zakochali się w muffinkach. Puszyste i pełne wyrazistych dodatków babeczki coraz częściej wypiekamy również we własnych domach. Fot. 123RF/Picsel Nie sposób bowiem przejść obojętnie obok ich licznych smaków i zapachów. Skąd się wzięły i dlaczego są takie pyszne?   Trudno doszukać się polskiego odpowiednika słowa "muffin". "Babeczka" czy "bułeczka" nigdy nie zastąpią jednak oryginalnego pojęcia. Muffin to muffin. A najlepiej pieszczotliwie - muffinek....

  • Pomysły na lekkie obiadki

    ...cielęciny lub szynki. Chude mięsko z owocami Dostarczy dziecku m.in. białko i najlepiej przyswajalne żelazo hemowe. Aby otrzymać wystarczającą ilość tych składników, maluch powinien co dzień zjeść porcję indyka, królika lub kurczaka (ok. 10 g po ugotowaniu). Mięso, nie zawsze lubiane przez brzdąców, warto podawać z owocami. Dzięki nim potrawa nabiera słodkawego smaku, a ten zwykle odpowiada...

  • Ponoć powidła smakują najlepiej, gdy przygotuje je mama lub babcia. Ale czy to ich jedyny sekret i czy to jedyny smaczny sposób, w jaki możemy wykorzystać śliwki? Fot. 123RF/Picsel Już od jakiegoś czasu na straganach możemy znaleźć pyszne, wyjątkowo słodkie, krajowe śliwki. W końcu sezon na te owoce trwa w najlepsze, a ich ceny będą jeszcze spadać. Warto więc jak najlepiej wykorzystać tę sytuację, przygotowując różnego rodzaju przetwory i desery. Niezwykłymi pomysłami, jak zawsze, uraczą was...