• Informacje na temat:

    mięso na ostro

Przepisy na temat: mięso na ostro
  • Świderki na ostro

    ...z bulionu.Pokrój w paski. Na dużej patelni rozgrzej przyprawioną oliwę . Włóż mięso i smaż razem przez chwilę. 6. Kalafior oraz makaron odcedź, dobrze osącz na sitku. Przełóż na patelnię z mięsem...

  • Dobre danie na obiad, ale jest rzeczywiście bardzo ostre.

  • Soczysty kurczak na ostro

    Poza popularną kiełbasą, kaszanką czy karkówką warto spróbować także grillowanego kurczaka. Dodając odrobinę pasty harissa do marynaty uzyskamy mięso ostre, apetyczne i o intensywnym zapachu.

  • Jeśli lubisz karkówkę, wypróbuj ten przepis!

  • Szaszłyki z mięsa mielonego

    Kofty czosnkowe na ostro Sposób przygotowania 1. Kajzerkę namocz w zimnej wodzie. Natkę opłucz, osusz, listki oderwij od gałązek i posiekaj je. Czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulkę obierz, posiekaj.  2. Mięso przełóż do mi‑ seczki. Wbij jajko. Dodaj kajzerkę, czosnek, natkę oraz cebulę. Dosyp wszystkie przyprawy oraz proszek do pieczenia. Wyrób gładką masę. Podziel ja na 6 równych...

  • Smaczne i syte. Mój pomysł na farsz do naleśników.

  • Gulasz węgierski na ostro

    ...1. Wołowinę opłucz, osusz i potnij w kostkę. Mięso oprósz mąką i przemieszaj. Cebule oraz czosnek obierz, posiekaj. Papryki rozetnij, oczyść. Strąki opłucz, pokrój w kostkę. Pomidory umyj, obierz, pokrój.  2. W garnku mocno rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebule oraz czosnek. Wrzuć mięso i mieszając, zrumień je. Dodaj listki laurowe oraz ziarenka ziela angielskiego. Podlej połową szklanki...

  • smaczne i sycące danie

  • Orientalne udka na słodko-ostro

    .... Posmaruj nią podudzia, ułożone w żaroodpornym naczyniu. Mięso przykryj folią. Wstaw do lodówki na godzinę. W tym czasie podudzia 2-3 razy obróć.  4. Zamarynowane podudzia ponakłuwaj nożem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. C. Piecz 45-50 minut. Pod koniec pieczenia mięso posyp sezamem.  

  • Wypróbowany przepis na "Podudzia na ostro"

Artykuły na temat: mięso na ostro
  • Spaghetti z mięsem na ostro

    Do gotującej się wody wlej 2 łyżki oliwy i wsyp sól. Ugotuj makaron al dente. W tym czasie na rozgrzanej oliwie podsmaż mięso. Odłóż. Na drugiej patelni podgrzej oliwę, zeszklij na niej drobno(...) minut. Po tym czasie sos zmiksuj i dopraw. Dodaj mięso i wymieszaj. Sosem polej makaron. Więcej pomysłów na pyszne dania: Daj szpinakowi szansę!

  • Ostra kuchnia – można ją kochać, albo nienawidzić. Miłośnicy ostrej papryki wiedzą doskonale, że pikantne potrawy wciągają. Fot. 123RF/Picsel Na zdjęciu jedna z najostrzejszych papryk świata - chili habanero.   Trochę nauki Za ostrość papryki chili odpowiada kapsaicyna. Nasz organizm, w szczególności błony śluzowe, w kontakcie z tą substancją zachowuje się dokładnie tak, jak w przypadku oparzenia. To dlatego odczuwamy silnie piekący smak, uczucie gorąca, palenia, a nasz mózg w ekspresowym...

  • Sajgonki z piekarnika z mięsem na ostro

    Przygotowanie: Czosnek i chili posiekać, wymieszać z sokiem wyciśniętym z cytryny, cukrem i sosem sojowym. Na 1 łyżce oleju mocno zrumienić mięso, dodać...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentował Marcin. Ciasto 200 ml ciepłej wody400 g mąki pszennej (typ 650)20 g świeżych drożdży2 łyżki oliwy z oliwek1½ łyżeczki soli2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego½ łyżeczki cukru Farsz mięsny 3 mięsiste pomidory 150 g mięsa (po 75 g baraniny i wołowiny)1 cebula szalotka1 zielona papryka3 łyżki oliwy z oliwek sól do smakupieprz do smaku3 pieczarki2 ząbki czosnku10 g długo dojrzewającego sera koziego50 ml...

  • Bolognese na ostro

    Do gotującej się wody wlej 2 łyżki oliwy i wsyp sól. Ugotuj makaron al dente. Na oliwie podsmaż mięso. Dodaj drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość podsmaż. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz je ze skóry i drobno pokrój. Wrzuć do mięsa i podsmaż. Wlej przecier, wsyp zioła prowansalskie, sól, pieprz i chili do smaku. Dokładnie wymieszaj. Następnie duś pod...

  • Pieprz czarny mielony lub ziarnisty czy pieprz ziołowy? Galeo podpowiada do czego i kiedy go dodać, żeby najlepiej podkreślić smak i aromat potraw. To oprócz soli jedna z najbardziej uniwersalnych przypraw. Fot. 123RF/Picsel Jak uzyskać pieprz? Jego wartość doceniono już wieki temu - w średniowieczu płacono za niego złotem! Przyprawę stanowią owoce Piper nigrum - pnącej rośliny, którą można uprawiać w krajach strefy tropikalnej i subtropikalnej. Co ciekawe, aby uzyskać pieprz czarny, zbiera...

  • Smażone sajgonki na ostro

    ...1. Ciasto rozmrozić. Makaron przygotować według instrukcji na opakowaniu, odcedzić.  2. Cebule obrać, pokroić w piórka. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Orzechy posiekać.  3. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Wyłożyć mielone mięso, smażyć 6 minut, ciągle mieszając. Dodać cebulę, paprykę, orzeszki, smażyć jeszcze 2 minuty. Doprawić solą i 1/2 łyżki sosu chili. Odcedzony...

  • Masz piękny kawałek mięsa i planujesz wyjątkowe danie, ale obawiasz się, że będzie twardy albo suchy? Są na to sposoby. Zobacz dziesięć tricków, które pomogą w uzyskaniu idealnego mięsa, które zachwyci wszystkich gości. Fot. 123RF/PICSEL 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej aromatu. Ziarna można wykorzystać do sosu jako zamiennik zielonego pieprzu, a miąższ do zrobienia sycącego smoothie lub sałatki. 2. Kiwi Kolejny...

  • Bolognese na ostro

    Przygotowanie: Na oliwie podsmaż mięso. Dodaj drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość podsmaż. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz je ze skóry i drobno pokrój. Wrzuć do mięsa i podsmaż. Wlej przecier, wsyp zioła prowansalskie, sól, pieprz i chili do smaku. Dokładnie wymieszaj. Następnie duś pod przykryciem na małym ogniu przez około 20 minut i dopraw do smaku. Do...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

Zdjęcia na temat: mięso na ostro
Wideo na temat: mięso na ostro
  • Jak przygotować ostrą, pomidorową salsę?

    Piotr Ogiński tym razem zaprosił miłośników gotowania do swojego ogrodu. Vloger zaprezentował przepis na soczyste szaszłyki, które można podać z oryginalnym dipem z miodu i musztardy oraz ostrą salsą pomidorową. W czym tkwi sekret soczystego i aromatycznego mięsa? (Źródło: Kocham Gotować/x-news)

  • Jak przygotować mięso na szaszłyki?

    Piotr Ogiński tym razem zaprosił miłośników gotowania do swojego ogrodu. Vloger zaprezentował przepis na soczyste szaszłyki, które można podać z oryginalnym dipem z miodu i musztardy oraz ostrą salsą pomidorową. W czym tkwi sekret soczystego i aromatycznego mięsa? (Źródło: Kocham Gotować/x-news)

  • Zalety kuchni azjatyckiej

    mięso. Zdjęcia pochodzą z bazy x-bank gallery.