• Informacje na temat:

    mieso mielone z warzywami na patelnie

Przepisy na temat: mieso mielone z warzywami na patelnie
  • Faszerowane warzywa

    ...mozzarelli 40 dag mielonego mięsa drobiowego 2 ząbki czosnku 1 cebula 3 łyżki oliwy 3 pomidory kilka gałązek bazylii sól pieprz Pzygotowanie: 1. Cukinie umyj, odetnij końce...

  • Dziś polecam Wam trochę kolorowej fantazji.

  • Warzywa z rosołu

    ...z cebulą albo mielonego mięsa. Frittata na śniadanie Szybki, ciepły posiłek rano? Idealne będzie frittata z warzywami! To rodzaj omletu, do którego dodatki są wmieszane przed smażeniem. Roztrzep jajka...

  • latwe w wykonaniu, smaczne i pozywne

  • Pomidory faszerowane mięsem

    Składniki: 6 dużych pomidorów 1 mała cebulka 1 mała cukinia 1 łyżka masła 40 dag mieszanego mięsa mielonego 1 jajko 20 dag grubo posiekanych orzechów włoskich 1 łyżeczka musztardy ziołowa przyprawa do mięsa mielonego 3 łyżki oliwy sól pieprz natka pietruszki do dekoracji Przygotowanie: 1, Pomidory umyj, wytrzyj, odetnij wierzchy. Ostrożnie wydrąż środki...

  • Dość szybkie, łatwe i pysznee ;)

  • Naleśniki z mięsem mielonym, dynią i papryką

    Składniki na 4 porcje: 2 jajka 100 g mąki 250 ml mleka sól 5 gałązek mięty 400 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka mielonego kardamonu pieprz 500 g dyni 1 czerwona papryka 5 łyżek oleju 500 g mielonego mięsa wołowego 30 g orzechów nerkowca ¼ pęczka kolendry   Przygotowanie: Jajka, mąkę, mleko i pół łyżeczki soli wyrobić na gładkie ciasto i odstawić na...

  • Mozna serwowac na cieplo i na zimno

  • Rurki z mięsem i warzywami

    Składniki na 4 porcje: 30 dag makaronu grube rurki, sól, pieprz, 2 marchewki, 1 cebula, 1 łyżka oleju, 50 dag mielonej karkówki, 50 dag pomidorów, suszony majeranek, 1/2 op. rzeżuchy.

Artykuły na temat: mieso mielone z warzywami na patelnie
  • Papryka faszerowana mielonym mięsem

    ...z warzywami. Piec ok. 25-35 min w 175°C.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Z mięsa mielonego

    Z mielonego mięsa można zrobić nie tylko kotlety mielone na niedzielny obiad.

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Zapiekanka z mięsem, makaronem i warzywami

    ...na patelni oliwę. Wrzuć warzywa oraz mięso mielone. Podsmażaj chwilę na dużym ogniu, aż się zarumienią. Dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Dodaj pomidory z puszki oraz koncentrat, wymieszaj.  3. Posmaruj naczynie żaroodporne odrobiną oliwy. Rozłóż na nim makaron oraz podsmażone mięso wraz z warzywami. Wlej bulion warzywny.  4. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach mozzarellę i żółty ser...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Zapiekanka z mięsem, makaronem i warzywami

    ...- w pierścienie. 2. Rozgrzej na patelni oliwę. Wrzuć warzywa oraz mięso mielone. Podsmażaj chwilę na dużym ogniu, aż się zarumienią. Dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Dodaj pomidory z puszki oraz koncentrat, wymieszaj. 3. Posmaruj naczynie żaroodporne odrobiną oliwy. Rozłóż na nim makaron oraz podsmażone mięso wraz z warzywami. Wlej bulion warzywny. 4. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach...

  • Grill brzmi trochę groźnie, kiedy trzeba przygotować coś innego niż kiełbaski albo warzywa, piekarnik też trochę straszy, bo nigdy nie wiadomo jaki sposób grzania będzie najlepszy dla potrawy, a kuchenka mikrofalowa zawsze źle potraktuje jedzenie. Fot.123RF/Picsel Przygotowywanie mięsa na patelni wydaje się więc być wyborem, który sprawia najmniej trudności i gwarantuje sukces. Warto jednak znać kilka reguł, które pozwolą jeszcze lepiej i efektywniej smażyć mięso. 1. Nie wrzucaj mięsa na...

  • Prosto z patelni

    Mielone z porem i zacierką Składniki: 500 g pora 50 g wędzonego boczku 2 łyżki oleju słonecznikowego 400 g mieszanego mięsa mielonego 150 g śmietany 200 ml wytrawnego białego wina 150 ml bulionu 100 g twarogu Sól, pieprz 250 g mąki 3 jajka 50 g masła Tarta gałka muszkatołowa Pora pokroić w krążki, boczek w paski. Na rozgrzanym oleju smażyć mięso mielone 10 minut...

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...