• Informacje na temat:

    mięso mielone po indyjsku

Przepisy na temat: mięso mielone po indyjsku
  • Chutney z czerwonych śliwek

    Składniki: 1,2 kg dojrzałych czerwonych śliwek 2 średnie jabłka 150 g rodzynek 400 ml octu winnego 250 g brązowego cukru laska cynamonu łyżeczka mielonego imbiru łyżeczka ziela angielskiego 2 łyżeczki soli Przygotowanie: Wydryluj śliwki, pokrój je na ćwiartki i wrzuć do garnka. Dodaj pokrojone jabłka (bez gniazd nasiennych) i resztę składników. Gotuj, mieszając, na wolnym...

  • Smaczny pomysł na "Kurczak po indyjsku"

  • Zupa dyniowa na sposób hinduski

    ...mięso. Warzywa wraz z wywarem zmiksuj na gładko. Do kremu dyniowego wsyp kaszkę. Zupę przypraw indyjską przyprawą oraz posól do smaku. Gotuj kolejne 15 minut na małym płomieniu. Serwuj w wydrążonej...

  • Ziemniaki do obiadu inaczej.

  • Może trochę pracochłonne, ale jest warte zrobienia. Moja wariacja na temat mięsa po bułgarsku powstała z kombinacji kilku przepisów. Dla fanów mielonego i ciągnącego się sera!

  • egzotyczna potrawa na slodko-ostro. podawana z ryzem lub goracym chlebkiem "pita". jako napoj polecam soki owocowe lub lekkie biale wino.

  • proste danie dla odważnych, którzy nie boją się połączenia cynamonu z mięsem- ja się boję dlatego nie jadłam, ale bratu o dziwo bardzo smakowało :)

  • Wątróbka podana na inny sposób.

  • Troszkę odmiany, orientu i lekkiej ostrości.

  • W Indiach do przyrządzenia prawdziwej uczty dla podniebienia służą aromatyczne przyprawy. Smak potraw mięsnych czy warzywnych uszlachetnia się dodając gałkę muszkatałową, kolendrę i kardamon.

Artykuły na temat: mięso mielone po indyjsku
  • Dwa w jednym

    Co jest na antypodach fast foodu? Jednogarnkowce. Przyrządza się je łatwo, ale żeby osiągnąć kulinarny sukces, potrzebny jest czas. Dużo czasu. Warzone powoli w tym samym garze doprawione ziołami mięso i jarzyny zyskują bogactwo smaku, którego nie osiągnie się w żaden inny sposób. Pyszne i sycące potrawy jednogarnkowe zastąpią obiad z dwóch dań, więc karm się nimi, gdy chłodno.

  • Jak, po 18 latach spędzonych w Polsce, Hindus świętuje Wielkanoc? Tapinder Sharma, właściciel sieci restauracji Ganesh, który ostatnio opowiadał nam o swojej przygodzie w Polsce, stawia na kuchnię fusion. Łączenie tradycyjnych światecznych dań z indysjkimi smakami może przynieść zaskakujące efekty. Gotowi na wielkanocny eksperyment? Jesteśmy narodem mocno przywiązanym do tradycji. Niezmiennie celebrujemy swoje święta oraz związane z nimi obrzędy. Tyczy się to w szczególności przyzwyczajeń...

  • Kotlety curry

    ...następnego dnia. Czas: 30 minut. Liczba porcji: dla 3-4 osób. Składniki: - 600 g mięsa mielonego drobiowego - 2 łyżeczki żółtej pasty curry - 1 jajko - 2 łyżki mąki - sól - pieprz - tarta bułka Rada: W tym przepisie zamiast pasty curry można użyć 3 łyżeczek przyprawy curry w proszku i 1 łyżki oliwy. Przygotowanie: 1. Do mielonego mięsa dodaję jajko, przyprawy, pastę curry...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • 20 sposobów, żeby przestać podjadać

    ...zwiększa liczbę spalonych kalorii. Wystarczy 1/2 łyżeczki mielonej papryki na posiłek dla 2 osób. Parz kawę bezkofeinową Zmniejsza ona uczucie głodu nawet na 3 godziny (dzięki zwiększeniu wydzielania(...) rozmowy przez telefon. Unikaj produktów zwiększających soki żołądkowe Wywołują one ssanie w żołądku, spowodowane oddziaływaniem kwasu solnego, wtedy czujesz głód! Główni winowajcy to: mięso...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Mariaż idealny, czyli organoleptyczne "parowanie" dla początkujących

    ...z maślanością potrawy. Delikatne mięso kurczaka wymaga subtelnego białego kompana. Cytrusowa świeżość chardonnay z tego regionu nadaje lekkości i uzupełnia aromaty rozmarynu. Zasada nr 2: Balans i przeciwności(...) z winami, które zawierają w sobie nuty słodyczy. Są to wina typu riesling, gewurztraminer, pinot gris, torrontes. Usiądźmy zatem i skosztujmy prostego indyjskiego dania - kotleciki z mielonego indyka...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Dieta na dobry nastrój

    .... Jak ją jeść? Szczyptę mielonej dodawaj do ryżu, ciasta, kurczaka, sosów - zabarwi je na żółto. Plasterek świeżego korzenia dodawaj do warzywnych koktajli. Warzywa po indyjsku: Na oliwie zeszklij(...). biały ser, banany, rośliny strączkowe czy mięso z piersi kurczaka, wiemy chyba wszyscy. Zawierają bowiem tryptofan, aminokwas niezbędny do produkcji serotoniny, nazywanej hormonem szczęścia. - Jednak...

  • Okres wakacyjnych wyjazdów w pełni. Sieć indyjskich restauracji Ganesh przygotowała na ten czas ciekawą propozycję dla wszystkich entuzjastów podróży i egzotycznych smaków. Na uczestników czeka wiele cennych kulinarnych nagród, na czele z 50-procentową zniżką do wszystkich lokali sieci - na zawsze! Konkurs pod hasłem „Tour de Ganesh" potrwa do końca września.   Ganesh to jedyna w Polsce sieć indyjskich restauracji, założona w 2006 roku w Łodzi przez Tapindera Sharmę. W ramach marki działa...