• Informacje na temat:

    mięso mielone pieczarki ser

Przepisy na temat: mięso mielone pieczarki ser
  • Pieczarki z serem

    Pieczarki obierz, umyj, odkrój nóżki. Ser zetrzyj na tarce.

  • Przepis dla dwóch osób

  • Mielone z pieczarkami i serem pleśniowym

    Sposób przygotowania 1. Szalotkę lub cebulkę obierz, drobno posiekaj, przesmaż na łyżce oleju. Dodaj do mielonego mięsa razem z posiekanymi pieczarkami oraz odciśniętą bułką. 2. Dodaj starty ser pleśniowy, przyprawy, dokładnie połącz z jajkiem i wyrób. 3. Z masy uformuj kotlety, lekko je spłaszcz. Następnie opanieruj w bułce tartej i usmaż na złoty kolor z obu stron. Podawaj np. z ziemniakami...

  • Smaczna i szybka przekąska.

  • Zapiekanka z mięsem mielonym

    Składniki: 50 dag mięsa mielonego 1,2 kg ziemniaków 40 dag sera gouda 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 por 30 dag pieczarek ząbek czosnku łyżeczka słodkiej mielonej papryki olej sól pieprz Przygotowanie: 1. Ziemniaki pokrój w cienkie plastry. Pieczarki pokrój w kostkę, pora w plastry, warzywa oprósz solą. Na oleju podsmaż pieczarki i pora, dodaj mięso...

  • Może trochę pracochłonne, ale jest warte zrobienia. Moja wariacja na temat mięsa po bułgarsku powstała z kombinacji kilku przepisów. Dla fanów mielonego i ciągnącego się sera!

  • Cannelloni  z mięsem mielonym

    Składniki: opakowanie makaronu cannelloni po 30 dag mielonej wieprzowiny i pieczarek cebula puszka kukurydzy 1 litr soku pomidorowego 25 dag startego żółtego sera 200 ml śmietany 18-proc. olej sól pieprz bazylia Przygotowanie: Mielone podsmaż na oleju. Pieczarki i cebulę pokrój, podduś na oleju. Przypraw. Połącz z mięsem, kukurydzą i odrobiną soku pomidorowego. Napełnij...

  • Przedstawiam pomysł na odmienione mielone.. Do dania dodałam czubrycę, charakterystyczną dla Bułgarii przyprawę. Jeśli jej nie mamy, pomińmy ją lub zastąpmy innymi - danie będzie równie smaczne.

  • Burger z grillowanymi warzywami i serem

    Mięso mielone doprawiamy solą i pierzem dodajemy mleko skondensowane niesłodzone.

  • Dobre danie na przekąskę.

Artykuły na temat: mięso mielone pieczarki ser
  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    Kotlety siedleckie z kalafiorem Składniki na 5 porcji: 60 dag mięsa mielonego, jajko, 10 bardzo małych różyczek kalafiora, duża cebula, 4 suszone pomidory wyjęte z zalewy olejowej, sól, pieprz(...) być lekko twarde). Wyjmij, osącz. 2. Cebulę obierz i drobno ją posiekaj, a następnie dodaj do mielonego mięsa, wbij jajko, dołóż 2 łyżki bułki tartej, posiekane pomidory oraz zioła. Dolej 3-4 łyżki...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Cukinia faszerowana

    W ten sam sposób cukinię można przygotować z różnymi farszami: mięsem mielonym z dodatkiem pomidorów lub pieczarek, warzywami, serem, ryżem czy kaszą.

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Makaron gotujemy wg czasu podanego na opakowaniu. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy mięso mielone.  Po ok. 10 minutach dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki, paprykę w paseczki i kukurydzę:) całość doprawiamy przyprawami. W naczyniu żaroodpornym wykładamy połowę makaronu, mięso  z warzywami i na wierzch resztę makaronu. Całość polewamy POMYSŁEM na...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Biały ser w roli głównej

    ...tak, by osączyć go z wody. Cebule posiekaj, zeszklij na maśle, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz szynkę i smaż około 4 min. Dodaj pokrojone pieczarki i smaż, aż woda odparuje. Zdejmij z ognia, dodaj zmielony ser, natkę, sól, pieprz i wymieszaj. 2. Przygotuj sos. Posiekaj cebulę i czosnek, podsmaż je na oleju. Pomidory wraz z zalewą dokładnie zmiksuj. Dodaj je do cebuli i czosnku. Gotuj kilka...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Moussaka smakuje latem

    Wystarczy mięso mielone, pomidory i oczywiście bakłażan!

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...