• Informacje na temat:

    mięso mielone kuskus warzywa

Przepisy na temat: mięso mielone kuskus warzywa
  • Bakłażany z mięsem i sosem

    Składniki: 2 średnie bakłażany, 50 dag mielonego mieszanego mięsa; cebula; jajko; po 1 czerwonej i zielonej papryce; 2 łyżki koncentratu pomidorowego; olej; 3 ząbki czosnku; szklanka kuskusu ; natka pietruszki; tymianek; chili; łyżka miodu; sól, pieprz; 2 szkl. jogurtu naturalnego; 2 gałązki mięty.

  • Pożywne danie na obiad.

  • Zupy z kaszą

    Brokułowo-cukinowa z kuskusem Sposób przygotowania 1. Warzywa z włoszczyzny w zależności od rodzaju obierz, oczyść, opłucz i pokrój na duże kawałki. Mięso umyj, włóż do garnka. Zalej 6 szkl(...) przecedź. Brokuł i cukinie oczyść. Brokuł podziel na małe różyczki, a cukinie potnij w kostkę. Warzywa wrzuć do wrzącego wywaru. Gotuj 5 minut. Potem wsyp kaszkę kuskus. Gotuj razem przez kolejne 5 minut...

  • Smaczny pomysł na "Mięso mielone w bakłażanie"

  • Krupnik z pulpecikami

    Lekki, ale bardzo pożywny krupnik z kaszą kuskus to przysmak dla całej rodziny.

  • Sprawdzony przepis na "Mielone z papryką, oliwkami i kaszą kuskus"

  • Składniki: 50 dkg mięsa mielonego, czerwona papryka, mała główka kapusty, pekińskiej, 1 średnia cebula, 1/2 szklanka kaszy manny.

  • Moja wariacja na temat mielonych: mielone z marchewką i kaszą kuskus. Delikatne w smaku, trochę przypominające gołąbki.

  • Pokażę wam moją dietę

    .... Podlej go lekko bulionem. Do małej miseczki wlej wodę i włóż chałkę, żeby rozmokła. Teraz połącz wszystkie składniki: do miski wrzuć mielone mięso, chałkę namoczoną w wodzie, jajko, ugotowany(...) w Ameryce Południowej sokiem z tygrysa. Danie podawaj z gotowanymi batatami (słodkie ziemniaki) lub kolbą gotowanej kukurydzy. Sałatka tabbouleh - Składniki: pół szklanki kaszy bulgur lub kuskus...

  • W tym tygodniu mam dwa dni wyjęte trochę z życia, mało czasu na gotowanie, ale to nic na pewno nie zgłodniejecie :) Dzisiaj mam dla Was przepyszną, faszerowaną paprykę z mięsem mielonym i kaszą kuskus.

Artykuły na temat: mięso mielone kuskus warzywa
  • Papryka faszerowana kaszą kuskus

    ...mięso mielone. Całość smaż na małym ogniu. Do usmażonego już mięsa dodaj gotowy kuskus i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Papryki umyj i osusz. Z każdej odetnij kapelusz(...)   Kuskus wsyp do miseczki i zalej wrzącym bulionem. Następnie przykryj folią spożywczą i odstaw na 10 minut w ciepłe miejsce, aż kasza zrobi się miękka. Po tym czasie rozdrobnij kuskus...

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Szybkość przygotowania to jej ogromna zaleta, ale oprócz tego kuskus kryje w sobie jeszcze więcej walorów. W wywiadzie przekonuje o tym ekspert – Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Skąd właściwie wziął się kuskus? Piotr Murawski, szef kuchni Knorr: Kuskus znany był już ok. 3 tysiące lat...

  • Klopsiki w sosie pomidorowym z cukinią faszerowaną kuskusem

    ...rodzaje kofty. Nigdzie indziej na świecie nie jadłam tak dobrze przyprawionego mielonego mięsa, jak w krajach arabskich. Kiedy więc zabieram się w domu do przyrządzania klopsików, z szafki z przyprawami najczęściej wyjmuję kumin, kolendrę, cynamon i ziele angielskie. Składniki: Klopsiki: 250 g mielonej jagnięciny 250 g mielonej wołowiny 1 cebula 2 ząbki czosnku ½ pęczka natki...

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Kuskus znany był już 3 tysiące lat temu i po dziś dzień stanowi wyjątkowo istotny składnik dań kuchni afrykańskiej i orientalnej. Ten rodzaj kaszy ma specjalne znaczenie w krajach muzułmańskich - jest symbolem szczęścia i bogactwa, dlatego czyni się go tradycyjnym...

  • Kuskus: gwiazda północnej Afryki

    Kasza kuskus nie jest...kaszą. Smakuje wybornie z różnymi dodatkami. I przypomina gorące wakacje.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Szybki kurs jedzenia kuskusu

    .... Z mięsem z grilla Kuskus lubi dodatek wieprzowiny lub baraniny. Mięso oprósz pieprzem, solą, kminkiem i cynamonem. Na godzinę przed położeniem na grilla włóż je do zalewy ziołowo-czosnkowej na bazie(...)W Afryce, skąd pochodzi, był pozostałością po mieleniu pszenicy na żarnach. W naszej kuchni zyskuje popularność, bo jest zdrowy i łatwy do przyrządzenia. Jak gotować? Kuleczki kuskusu pęcznieją pod...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Kuchnia Maroka

    Przepisy z ojczyzny kuskusu.

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...