• Informacje na temat:

    mięso mielone i makaron kokardki

Przepisy na temat: mięso mielone i makaron kokardki
  • Kokardki w szpinaku z tymiankiem

    ...oraz pieprzem. 3. Usmażone filety potnij w plasterki. Ułóż na talerzach. Makaron odcedź, osącz. Wyłóż na mięso. Polej sosem szpinakowym i posyp mozzarellą pokrojoną na kawałeczki. Jeśli lubisz, danie(...) 30 dag makaronu szerokie wstążki 15 dag śmietany kremówki 2 dag masła 20 dag sera mozzarella sól mielony czarny pieprz Sposób przygotowania: 1. Szpinak przebierz, dobrze opłucz, osącz na...

  • Mielone kotlety w sosie pieczarkowym podane z makaronem kokardki.

  • Pulpety z kokardkami

    Składniki na 4 porcje: - 40 dag mięsa mielonego, - 2 jajka, - 2 papryki, - 10 dag cebuli pokrojonej w kostkę, ząbek czosnku, - 20 dag makaronu, - 2 łyżki bułki tartej, - sól, pieprz, - papryka mielona, - 1/2 l bulionu, - po 2 łyżki masła i mąki, - 2 łyżki gęstego przecieru pomidorowego, - 2 łyżki posiekanej natki Przygotowanie: 1. Do zmielonego mięsa dodaję jajka, połowę...

  • Sprawdzony przepis na "Kokardki po bolońsku"

  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    Dla Włochów to danie narodowe. Bez codziennej porcji pasty, jak nazywają makaron przyrządzany na różne sposoby, nie wyobrażają sobie życia. Warto się skusić!

  • Bardzo dobry na obiad lub kolację.

  • Wyjściowy obiad: do pracy i na wycieczkę

    ...smacznego posiłku. Co powiesz na smakowite pulpeciki z mielonego mięsa? Bez problemu zmieszczą się do plastikowego pojemnika, a po podgrzaniu będą również wyśmienite. Możesz zatopić je w kremowym(...)! Tu również masz duże pole do popisu. Soczysty filet drobiowy to składnik nad wyraz uniwersalny. Dogada się z każdym. Bez obaw serwuj mięsne kawałki z ziemniakami, ryżem czy makaronem. Nie zapominajmy...

  • Sprawdzony przepis na "Groszkowe kokardki"

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    ...lub kokardki, - 1 opakowanie mrożonki - warzywa do makaronu, - 20 dag wędzonego boczku (wybierz jak najchudszy), - 2-3 łyżki oleju, - sól, - świeżo mielony pieprz, - szczypta mielonej ostrej(...) oczyścić ze zwiędłych liści, opłukać, pokroić na kawałki. Marchewki oskrobać, umyć, pokroić w zapałkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Mielone mięso obficie doprawić solą i pieprzem. Na...

  • Tym razem podzielę się z Wami przepisem na obiad. Przedstawiam kokardki zapiekane pod beszamelem z mięskiem mielonym, sosem pomidorowym, beszamelem i ogromną ilością sera żółtego… Zapewniam, że pokochacie danie od pierwszego kęsa. ;)

Artykuły na temat: mięso mielone i makaron kokardki
  • Zimowe grzybobranie

    Pieczarkowa z ziołami Składniki na 6 porcji: pęczek włoszczyzny (bez kapusty), 1-2 kostki bulionu grzybowego, 40 dag wołowiny (np. szponder lub łopatka), 30 dag pieczarek, 10 dag makaronu (kokardki(...), ziele angielskie, pieprz i sól. Gotuj najpierw na dużym ogniu, potem na małym, pod przykryciem, 45 minut. Dodaj 1-2 kostki bulionu grzybowego. Warzywa oraz mięso pokrój w słupki lub kostkę, włóż...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    .... Marchewki oskrobać, umyć, pokroić w zapałkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Mielone mięso obficie doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Stopniowo wrzucać porcyjki mięsa(...) smaku. Przykryj i duś około 20 minut. Propozycja 5. Kokardki z boczkiem Składniki na 3 porcje: - 20 dag makaronu świderki lub kokardki, - 1 opakowanie mrożonki - warzywa do makaronu, - 20 dag...

  • Dobre mięso mielone powinno wyglądać świeżo i mieć różowo-czerwoną barwę. Co jednak w przypadku, gdy po kilku dniach zszarzeje? Czy nadal nadaje się do zjedzenia? Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone jest jednym z najpopularniejszych produktów spożywczych. Możecie wykorzystać je do przygotowania wielu potraw, w tym gołąbków, aromatycznego sosu bolońskiego lub tradycyjnych kotletów. Co oczywiste, w czasie zakupów staramy się wybierać mięso najwyższej jakości. Często zdarza się, iż starannie wybrany...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...