• Informacje na temat:

    mięso mielone dynia

Przepisy na temat: mięso mielone dynia
  • Dynia, melon, kabaczek - niedocenione trio

    ..."Często je lekceważymy, nie zawsze doceniając ich właściwości lecznicze i walory smakowe" - takie zdanie o dyniach, melonach i kabaczkach ma Grażyna Pająk. Ekspertka żywieniowa przekonuje, że zdrowe dania z nich przygotowuje się szybko i prosto.

  • Prosty przepis na pyszny obiad. Farsz do dyni można przygotować z dowolnego mięsa mielonego, można dodać też ryż, jak do gołąbków. Upieczoną dynię najlepiej podać z kaszą gryczaną lub kuskusem.

  • Spaghetti z dynią i mięsem mielonym

    ...rozgrzać na patelni i przesmażyć na nim mięso mielone. Dodać cebulę i czosnek, doprawić solą, pieprzem, tymiankiem i curry. Dodać pomidory i dynię. Gotować ok. 8 minut. Makaron ugotować w osolonym(...)Składniki:   600 g dyni 2 cebule ząbek czosnku 1 łyżka oleju 400 g mieszanego mięsa mielonego sól, pieprz curry suszony tymianek opakowanie (500 g) krojonych pomidorów 400

  • Wypróbowany przepis na "Pieczona dynia faszerowana mięsem mielonym"

  • Naleśniki z mięsem mielonym, dynią i papryką

    ...1/8 ciasta. Naleśniki smażyć po 2 minuty z obu stron. Z pozostałego ciasta również usmażyć naleśniki..  Łyżkę oleju rozgrzać na patelni. Przesmażyć mięso mielone (5-8 minut), doprawić solą i pieprzem, zdjąć(...)Składniki na 4 porcje: 2 jajka 100 g mąki 250 ml mleka sól 5 gałązek mięty 400 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka mielonego kardamonu pieprz 500 g dyni 1 czerwona papryka 5 łyżek oleju...

  • Dynia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym z dużą ilością zielonej pietruszki, koperku i lubczyku.

  • Chilli w dyni

    Dynia nie tylko do ozdoby.

  • Jako danie główne wyśmienite na obiad jak i na kolacje -łatwe i tanie

  • Sycąca lazania

    Składniki: czosnek, cebula, 500 g mielonego wieprzowego mięsa, 2 puszki pomidorów (800 g), 2 łyżki koncentratu pomidorowego, łyżeczka oregano, 250 g płatów lazanie, 600 g dyni, 350 g sera ricotta, 3/4 szklanki startego żółtego sera.

  • Wypróbowany przepis na "Dynia faszerowana mielonym mięsem i ryżem"

Artykuły na temat: mięso mielone dynia
  • Wołowina z dynią

    ...rozgrzewamy olej, na którym podsmażamy mięso. Oprószamy mąką, dodajemy warzywa i smażymy jeszcze 4-5 minut, ciągle mieszając. Dodajemy pastę z pomidorów, mieszamy. Na koniec wlewamy czerwone wino, bulion, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok. dwóch godzin, aż mięso będzie w miarę miękkie. Fasolę odcedzamy z zalewy i dodajemy do gotującej się wołowiny z warzywami razem z masłem i szczyptą mielonej...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Co zamiast mięsa?

    .... Najlepiej przyswajamy białko z soi, soczewicy, białej fasoli. Mięso do spaghetti czy gulaszu można zastąpić soczewicą, wędlinę pastą, a mielonego kotletem z fasoli czy ciecierzycy. Z roślin można(...)Na cenzurowanym jest mięso czerwone: wieprzowina, wołowina, gęsina, jagnięcina, dziczyzna, kaczka. I każde wędzone, solone czy zawierające substancje konserwujące. Międzynarodowa Agencja Badań nad...

  • Dobre mięso mielone powinno wyglądać świeżo i mieć różowo-czerwoną barwę. Co jednak w przypadku, gdy po kilku dniach zszarzeje? Czy nadal nadaje się do zjedzenia? Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone jest jednym z najpopularniejszych produktów spożywczych. Możecie wykorzystać je do przygotowania wielu potraw, w tym gołąbków, aromatycznego sosu bolońskiego lub tradycyjnych kotletów. Co oczywiste, w czasie zakupów staramy się wybierać mięso najwyższej jakości. Często zdarza się, iż starannie wybrany...

  • Co zamiast mięsa?

    .... Najlepiej przyswajamy białko z soi, soczewicy, białej fasoli. Mięso do spaghetti czy gulaszu można zastąpić soczewicą, wędlinę pastą, a mielonego kotletem z fasoli czy ciecierzycy. Z roślin można(...)Na cenzurowanym jest mięso czerwone: wieprzowina, wołowina, gęsina, jagnięcina, dziczyzna, kaczka. I każde wędzone, solone czy zawierające substancje konserwujące. Międzynarodowa Agencja Badań nad...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Mięso. Jeść czy nie?

    ...z jadłospisu i stać się z dnia na dzień wegetarianinem, ale o to, by częściej zastępować je produktami o podobnych wartościach odżywczych. Plusy i minusy Z jednej strony mięso to źródło(...) grubego. Rakotwórcze w wędlinach są konserwanty, np. azotyny, oraz związki powstające podczas obróbki w wysokiej temperaturze, tj. w czasie wędzenia, smażenia czy grillowania. Ponadto mięso zakwasza...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Nie jesz mięsa? Sprawdź, czym je zdrowo zastąpić

    Wiele pań po czterdziestce skreśla z diety mięso... z różnych powodów. Można to zrobić, ale ważne, by sobie przez to nie zaszkodzić.

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....