• Informacje na temat:

    mięso duszone z papryką i cebulą

Przepisy na temat: mięso duszone z papryką i cebulą
  • Gulasz pikantny z papryką

    .... Strąki opłucz, pokrój na kawałeczki. Chili oczyść z pestek, strączek posiekaj. Mięso opłucz, osusz, ew. potnij na mniejsze kawałki.  2. W garnku rozgrzej olej, wrzucić kawałeczki mięsa. Mieszając, smaż je(...) papryką. Podlej przygotowanym bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i duś pod przykryciem jeszcze 20 minut. Pod koniec duszenia gulasz ponownie przypraw do smaku. 

  • doskonałe na wspólną kolację lub obiad z przyjaciółmi

  • Kąski duszone z chili

    Kurczaka opłucz, osusz, pokrój na porcje.

  • Duszone plastry schabu z ziołami i cebulą.

  • Kurczak duszony z warzywami

    ...1. Mięso umyj, osusz, oprósz solą, pieprzem, papryką, czosnkiem. 2. Ziemniaki i marchewki obierz i pokrój w kostkę. Cebule obierz, pokrój w piórka. Rozgrzej olej w brytfannie lub rondlu, włóż mięso. Smaż kilka minut do zrumienienia. Następnie dodaj cebulę. Gdy się zeszklij, dołóż ziemniaki i marchewkę. Dolej bulion i sos sojowy (zamiast bulionu może być też woda). Duś ok. 30 minut na niedużym...

  • Polecam smaczne, duszone z cebulką plastry schabu.

  • Gulasz wołowy z papryką

    ...1. Mięso pokrój, oprósz mąką, zrumień na rozgrzanym tłuszczu w garnku lub brytfannie. Dodaj pokrojoną w półplasterki cebulę, razem przesmaż, podlej wodą i duś pod przykryciem, aż mięso zmięknie. 2. Koncentrat przesmaż z papryką słodką i ostrą na odrobinie tłuszczu, dodaj do mięsa. Dodaj też pokrojoną, oczyszczoną z pestek surową paprykę. Dołóż przyprawy, posól i duś razem kilka minut. Jeśli...

  • Pyszne aromatyczne danie z nutą tymianku i czosnku

  • Multicooker: Karkówka w sosie własnym duszona z warzywami

    ...2 listki laurowe 1 średnia czerwona papryka, pokrojona w paseczki 1 średnia cebula 200 g pieczarek sól 130 ml gorącej wody Sposób przygotowania 1. Mięso rozbić za pomocą tłuczka(...) dwie łyżki oleju, rozgrzać przez około 1 minutę, następnie włożyć pokrojone w plastry mięso i obsmażyć dość mocno z każdej strony. Dodać 130 ml gorącej wody, listki laurowe, cebulę i czosnek...

  • Najprostsze przepisy okazują się najlepsze. Wcale nie trzeba wielu dodatków, żeby przygotować pyszne żeberka.

Artykuły na temat: mięso duszone z papryką i cebulą
  • Papryka faszerowana mięsem i cieciorką

    ...i osuszoną natkę siekamy. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy z oliwek i krótko podsmażamy cebulę z czosnkiem. Następnie przekładamy mięso mielone, doprawiamy pieprzem, szczyptą kminku, solą i smażymy, aż mięso się podrumieni. Dodajemy ciecierzycę, pomidory z puszki, mieszamy i całość dusimy, aż odparuje nadmiar płynu. Na koniec wsypujemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i zdejmujemy...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • Gulasz z pomidorami cebulą

    ...1. Mięso pokroić na małe kawałki, zrumienić na oleju. Przełożyć do rondla. 2. Na patelnię włożyć  pokrojoną cebulę, pomidory i połowę posiekanego tymianku,...

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Szaszłyki przeplatane papryką

    Mięso umyć, pokroić na duże kawałki. Obsmażyć na oleju. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.  Na szpikulce nakładać na przemian usmażone mięso i paprykę. Na oleju pozostałym po mięsie obsmażyć obrane ze skórki pomidory, dodać koncentrat i bulion, doprawić, włożyć szaszłyki, dusić 10 minut.  Posypać pokrojoną w cienkie pierścionki cebulą i majerankiem, podawać z ugotowanym na...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Łódeczki nadziewane mięsem

    ...tłuszcz od strony cięć.  3. Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem i podsmażamy cebulę i czosnek. Dodajemy mięso, smażymy, mieszając. Koncentrat pomidorowy rozpuszczamy w bulionie, wlewamy do mięsa, doprawiamy pieprzem, papryką, solą, szczyptą cynamonu i dusimy, aż odparuje nadmiar płynu. Dodajemy natkę, mieszamy. Farsz przekładamy do bakłażanów, posypujemy serem i zapiekamy 10-15 minut w 200º

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Szybki paprykarz z mięsem

    .... Mielone mięso przesmażamy na patelni na dobrze rozgrzanym oleju, cały czas mieszając. Na koniec doprawiamy pieprzem i solą, przekładamy na talerz. Na tym samym oleju co mięso podsmażamy cebulę, czosnek i paprykę. Dodajemy pomidory z puszki, bulion warzywny, mieszamy. Dusimy, aż papryka zmięknie i odparuje nadmiar płynu. Warzywa przekładamy do garnka, dodajemy podsmażone mięso, ugotowany na...

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Fot. 123RF/Picsel Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może...