• Informacje na temat:

    mięso duszone w słoiki

Przepisy na temat: mięso duszone w słoiki
  • Przetwory do mięs i serów

    ...angielskiego, liście laurowe, kawałek kory cynamonu, resztę soli i cukier. Całość zagotuj, ostudź. Zimną marynatą zalej grzyby (usuń cytrynę oraz cynamon). Zamknij słoiki. Pasteryzuj grzyby 20 minut...

  • Sprawdzony przepis na "Duszone mięso z polentą"

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    ...drobno, a selera w cienkie plasterki. Makaron gotować w osolonym wrzątku 8-10 minut. Mięso przesmażyć 4-5 minut na oleju, doprawić solą i pieprzem. Dodać marchewki, selera, i pomidory. Dodać przecier(...). Dodać mięso i mocno obsmażyć. Dodać kapustę, przesmażyć. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zalać bulionem. Dodać ser topiony i gotować 5 minut na słabym ogniu. Uformować pierścień z ryżu...

  • Pyszna surówka idealna przystawka do obiadu, przede wszystkim w miesiącach zimowych jest kolorowa miła dla oka i cieszy podniebienie

  • Tradycyjne polskie żeberka na 6 sposobów

    Na ostro lub w delikatnym sosie, z owocami, warzywami, ziołami, w pysznej glazurze, pieczone albo duszone... Żeberka palce lizać!

  • Schaby z piekarnika, podawane z puree ziemniaczanym i warzywami z patelni (fasolka szparagowa, cukinia, papryka) w sosie maślanym

  • Porcja dla 4 osób. Stopień trudności - umiarkowany. Czas przyrządzenia - 1 h i 55 min. Ilość kalorii - 1 porcja - 1040 kcal. Zawartość tłuszczu - duża. Przyrządzanie A. Mięso umyć, osuszyć, natrzeć(...) z borówkami, szczyptą soli i tymianku. Doprawić pieprzem. E. Jabłka osączyć. Mięso pokroić w plastry i umieścić na podgrzanym półmisku na liściach sałaty i warstwie jabłek. Można podać z ryżem lub...

  • Najszybszy sposób na pyszną kapustę kiszoną

  • Pyszne przepisy na Światowy Dzień Makaronu

    ...i pieczemy około 5 minut (sprawdzamy widelcem czy mięso nie jest surowe). W międzyczasie mango kroimy w kostkę oraz gotujemy makaron. Z piekarnika wyjmujemy mięso, a powstały tłuszcz odlewamy do miseczki...

  • Buraczki idealnie nadają się jako "surówka" do obiadu. Ja je najbardziej lubię z ziemniakami i kotletem mielonym.

Artykuły na temat: mięso duszone w słoiki
  • Kurki mają wiele zastosowań

    Pieprznik jadalny, czyli kurka, nigdy nie jest robaczywa i łatwo się ją zbiera. Z kurek robię zupy, sosy do makaronu, słone tarty i tartaletki, dodaję je do duszonych mięs, zapiekanek i jajecznicy. Jak przygotować?

  • Chcąc zachować smak gorących, wielu z nas przygotowuje przetwory i weki. Niestety, czasem zdarza się, że po otwarciu słoika naszym oczom ukaże się pleśń. Co zrobić, aby uniknąć takiej sytuacji? Fot. 123RF/Picsel Szczelne zamknięcie w lodówce lub zamrożenie mogą nie być wystarczające, jeśli chcielibyśmy zachować nasze dżemy, chutney'e i marmolady na więcej niż parę dni (lub tygodni). W takim przypadku pozostaje nam jedynie pasteryzacja gotowych produktów. Jak wybrać słoik? Odpowiedni słoik...

  • Coś pysznego z indyka

    To delikatne, białe mięso nadaje się nie tylko na zwykłe kotlety czy pieczeń!

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Soczyste żeberka

    Grillowane w marynacie, smażone z ziołami albo duszone w kremowy sosie.... Żeberka możesz przyrządzić na wiele sposobów. Wszystkie są pyszne.

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Fot. 123RF/Picsel Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść pieczarki

    .... Zawierają też związki hamujące wzrost bakterii i wzmacniające odporność. W większości składają się z wody, więc gotowane lub duszone we własnym sosie (ale nie smażone na tłuszczu) są niskokaloryczne (22(...) działanie antydepresyjne. Ogranicza też apetyt na słodycze oraz produkty mączne. Zastępują mięso. Są dobrym źródłem witaminy D, aminokwasów egzogennych i żelaza, czyli składników, których może brakować...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść kurki

    Te grzyby słoneczną barwę zawdzięczają dbającemu o dobry wzrok beta karotenowi. A dzięki dużej ilości witaminy D wzmacniają kości!

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...