• Informacje na temat:

    mięso do koreczków

Przepisy na temat: mięso do koreczków
  • Wszystko o przystawkach

    ...1. Roladki z indyka możesz również przygotować z farszem ze szpinaku lub jarmużu. Mięso indyka możesz zastąpić plastrami piersi kurczaka. 2. Koreczki przygotuj ze swoich ulubionych składników. Pamiętaj jednak, że sposób na pyszne koreczki to połączenie dwóch lub trzech różnych smaków. 3. Łódeczki możesz podać również na grzankach z bagietki lub ciemnych razowych bułeczek. Ciekawym...

  • Doskonała zakąska, a nawet zagrycha na imprezę!

  • Rozgrzej się jesienną przekąską!

    ...niespodziewanych gości, którzy tym razem nie dostaną tradycyjnych koreczków czy zwykłych kanapek. Barwna kompozycja z bazylią, pomidorkami, papryką, soczystym mięsem i chrupkim pieczywem z pewnością(...) Przygotowanie: 1. Czerwoną paprykę pokrój w kosteczkę. Ziemniak obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj mięso mielone z warzywami, jajkiem, tartą bułką, natka pietruszki i przyprawami...

  • mięso to jest idealne na zimno do chleba, zamiast wędliny

  • Wielkanocne jajka

    ...z wywarem grzybowym. Obydwa ostudź, wyjmij mięso, warzywa, ziarna ziela i grzyby. 2. Do wywaru grzybowego dodaj 1 łyżkę octu, 2 łyżki żelatyny i dokładnie wymieszaj. Wywar wlej na dno np. kieliszków...

  • Nowatorski sposób na podanie przekąsek.

  • Finger food, sałatki i ciepłe dania, czyli sylwestrowe menu

    .... Finger food mogą być różnorodne - od tradycyjnych koreczków czy niewielkich kanapek, po mini shish kebaby z indyka z warzywami i sosem jogurtowym czy roladki z cukinii z białym serem i pastą...

  • Wraz z moją córką przygotowałyśmy cztery propozycje koreczków. Przepis jest prosty i łatwy do zrobienia nawet z dziećmi. Poniżej znajdziecie listę potrzebnych produktów i krok po kroku opis jak je zrobić.

  • Kajzerka na 10 sposobów!

    ...w niej krokiety, mięso (np. kotlety mielone), ugotowane warzywa czy rybę. Po usmażeniu panierka z tartej bułki będzie miała piękny, złoty kolor. Nadziewana To znakomity sposób na zużycie kajzerki...

  • Zagryzka do wszystkiego na wszystkie okazje.

Artykuły na temat: mięso do koreczków
  • Kolorowe koreczki

    Pumpernikiel pokrój w małe kwadraciki. Każdy plaster łososia na 3 paski. Ogórka potnij na 6 słupków. Obwiń łososiem. Na wykałaczkę nabij oliwkę, łososia,...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Łatwe przepisy na dania z parówkami

    ...)! 8. Imprezowe koreczki Pokrojone na grubsze plasterki parówki śmiało można dodać do koreczków. Ponieważ nie nadają się do nich kiełbaski poddane obróbce termicznej, dodawaj tylko te, które...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Pomidory w każdej postaci

    ...w różnych kolorach - czerwone, żółte, pomarańczowe. Sprawdzą się w sałatkach, daniach z makaronu oraz do koreczków. Doskonale komponują się z czarnymi oliwkami. Zielone To pomidory niedojrzałe. Nie...

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Fot. 123RF/Picsel Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może...

  • Por i cebula. Co warto o nich wiedzieć?

    ...składnik sałatek, koreczków i innych przystawek. Warto także dusić ją z mięsem i podawać w sosie. Warto wiedzieć Pory przechowuj w chłodnym, lecz niezbyt suchym miejscu. Bez wilgoci liście warzywa...

  • Masz piękny kawałek mięsa i planujesz wyjątkowe danie, ale obawiasz się, że będzie twardy albo suchy? Są na to sposoby. Zobacz dziesięć tricków, które pomogą w uzyskaniu idealnego mięsa, które zachwyci wszystkich gości. Fot. 123RF/PICSEL 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej aromatu. Ziarna można wykorzystać do sosu jako zamiennik zielonego pieprzu, a miąższ do zrobienia sycącego smoothie lub sałatki. 2. Kiwi Kolejny...

  • Plan na wakacje:Siedem zdrowych przepisów na przekąski ze świeżych warzyw i owoców na każdy dzień ty

    Lato to idealny moment, by nieco urozmaicić dietę o cenne witaminy i minerały, pochodzące z owoców oraz warzyw. Wystarczy, że ze świeżo zebranych darów natury będziesz na bieżąco przygotowywała pyszne śniadania, podwieczorki czy przekąski. Takie lekkie dania dostarczą ci mnóstwa energii, a w upalne, wakacyjne dni przyniosą ulgę i orzeźwienie. Oto kilka prostych pomysłów na owocowo-warzywne smakołyki.

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...